یک کارشناس ارشد صنایع غذایی مطرح کرد:
ایاسال؛ تکنولوژی جدید در تولید لبنیات
اقتصادي
بزرگنمايي:
پیام فارس - یک کارشناس ارشد صنایع غذایی گفت: تکنولوژی ESL ، شیوهای علمی و استاندارد برای ارتقاء کیفیت و افزایش ماندگاری محصولات لبنی خصوصا شیراز است.
به گزارش ایسنا منطقه فارس، مهدی بهبود سه شنبه 27 شهریور در یک همایش تخصصی با بیان اینکه تکنولوژی ESL ، در ایران تنها توسط شرکت رامک شیراز به کار گرفته شده است، گفت: با توجه به محدودیت ماندگاری شیرهای پاستوریزه، تکنولوژی ESL بـه عنـوان تـامین کننـده خواسته مصرف کنندگان در کشورهای توسعه یافته و صنعتی مطرح مورد استفاده قرار می گیرد.
او با یادآوری اینکه در روش ESL ، محصول لبنی در واقع فراپاستوریزه میشود، گفت: شیرهای ESL یا فراپاستوریزه هم از نظر تازگی تا آخرین روز مصرف و هم از نظر طعم و کیفیت نسبت به شـیر پاسـتوریزه معمولی برتری های محسوسی دارند که طی چند سال اخیر نظر بسیاری از مصرف کنندگان را به سمت خود جلب کرده است.
فرایند فراپاستوریزه یا ESL
این کارشناس ارشد صنایع غذایی یادآور شد: در فرایند فراپاستوریزه یا ESL ، شیر را در دمای 138تا 125 درجه سانتیگراد به مدت 4تا 2 ثانیـه حـرارت می دهند و سپس تا کمتر از 7 درجه سانتی گراد خنک میکنند.
او با اشاره به اهمیت کیفیت شیر ورودی به این فرآیند، گفت: شیر بیکیفیت به محض ورود به دستگاه ESL دچار بریدگی میشود. باید توجه داشت که هر شیر سفید رنگی را نمی توان به عنوان شیر باکیفیت اطلاق کرد. شیر با کیفیت به شیری اطلاق میشود که از زمان دوشیدن آن از دام، کمتر از 12 ساعت گذشته و مقاومت پروتئینی بالایی داشته باشد. علاوه بر این ها تمام استانداردهای کیفی دیگر شیر طی آزمایش های روزانه در تولید محصولات ESL رامک با دقت و حساسیت ویژه ای تحت کنترل و نظارت قرار دارد .
او گفت: محصولات فراپاستوریزه یا ESL هم اکنون در بازار کشورهایی نظیر آلمان، ایتالیا، استرالیا و سایر کشورهای صنعتی طرفداران زیادی دارد، توجه به بهداشت و نگهداری بهینه شیر و ماندگاری بالا از مزیت های این محصولات است.
بهبود با تاکید بر اینکه کـلسیم شیر در مقابل فرایند آلودگی مجدد آسیب پذیر بوده و از این رو مدت نگهداری شیر پاستوریزه معمولی محدود است، گفت: تولید شیر ESL راه حلی برای افزایش مدت نگهداری شیر پاستوریزه محسوب میشود و نکته حائز اهمیت اینکه شیرفراپاستوریزه خوشمزهتر از شیرهای پاستوریزه عادی است؛ زیرا کیفیت شـیر خـام ورودی، فرایند فراپاستوریزه، بسته بندی و حفظ زنجیره سرمایش تا رسیدن به مصرف کننده نهایی در تولید این محصول با دقت و نظارت کامل رعایت می شود .
او ادامه داد: کیفیت شـیر خـام ورودی، آزمایش های سختگیرانه در شرکتهای معتبری نظیر رامک در تولید محصول فراپاستوریزه موجب شده که ضمن توقف فعالیت میکروارگانیسمهای غیرضروری برای بدن، طعم و غلظت شیر را تا آخرین روز مصرف خوشمزهتر و تازهتر از شیرهای پاستوریزه موجود در بازار نگه دارد؛ از این رو مصرف این نوع شیر به دلیل کیفیت بالای شیر ورودی و استفاده از تکنولوژی فراپاستوریزه یا ESL ، طعم واقعی شیر را برای مصرف کنندگان به همراه آورده است .
این کارشناس ارشد صنایع غذایی با بیان اینکه شیر ESL جزو شیرهای پاستوریزه طبقه بندی شده است و باید در دمای یخچال نگهداری شود، گفت: بسته به کیفیت شیر خام، نوع فرایند و شـرایط بسـته بنـدی ونگهـداری، زمان ماندگاری آن از حدود 10 روز تا بیشتر از 45 روز افزایش یافته است .
انتهای پیام
-
سه شنبه ۲۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۷:۵۶:۱۰
-
۱۱۴ بازديد
-
-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/101884/