یک فوق تخقق گوارش مطرح کرد:
فستفودها عامل موثر بر بیماریهای التهابی روده
علمي
بزرگنمايي:
فارس آنلاین - عضو هیئت علمی و رییس مرکز تحقیقات سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، نسبت به تاثیر مصرف فست فودها در بروز بیماریهای التهابی روده، هشدار داد.
به گزارش ایسنا منطقهی فارس به نقل از روابط عمومی علوم پزشکی شیراز، کامران باقریلنکرانی، با اشاره به باكتریهای مفید و مضر دستگاه گوارش و تقسیم بندی آنها، گفت: این باکتریها در هزار روز نخست زندگی هر نوزاد در شكل گیری محیط باكتریایی دستگاه گوارش فرد٬ بسیار اثربخش است.
این پزشک فوقتخصص گوارش با بیان اینكه با نخستین شیردهی مادر به نوزاد، دستگاه گوارش او باكتریهای مفید را مانند دیگر مواد موردنیاز بدن دریافت میكند، افزود: تغذیه كودكان پس از دوران شیرخوارگی، نقش بسیار موثری در تعادل سیستم باكتریایی محیط گوارش داشته و با تغذیه درست، میتوان تعادل میكروبی روده را حفظ كرد.
باقریلنکرانی در ادامه به مواد برهم زننده تعادل میكروبی روده اشاره و تاکید کرد: استعمال دخانیات، مصرف غذاهای چرب٬ استفاده از غذاهایی كه با روغن در حرارت زیاد به مدت كم پخته شده، همچنین روغنهای چند بار استفاده شده، استفاده از فست فودها و مصرف قند زیاد در برهم زدن تعادل باكتریایی روده نقشی موثر دارد.
رییس مرکز تحقیقات سلامت علوم پزشکی شیراز در مورد مصرف آنتی بیوتیكها نیز گفت: مصرف آنتی بیوتیكها بخش قابل توجهی از باكتریهای مفید را از بین برده و به باكتریهای زیان آور دستگاه گوارش اجازه رشد میدهد؛ این امر در نهایت به ضرر تعادل میكروبی روده است.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شیراز، درباره پرهیز از افراط و تفریط در استریل نگه داشتن كودكان، توصیه کرد: پدر و مادر نباید وسواس زیاد به خرج دهند، تحقیقات نشان میدهد افرادی كه در كودكی در معرض باكتری بودهاند، در بزرگسالی شانس کمتری برای ابتلا به بیماریهای خودایمنی دارند.
انتهای پیام
-
پنجشنبه ۲۱ دي ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۲:۵۹ AM
-
۱۰۸ بازديد
-
ایسنا - علمی و آموزشی
-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/12209/