آخرين مطالب

ارتباط تغذیه و سرطان علمي

ارتباط تغذیه و سرطان

  بزرگنمايي:

فارس آنلاین - پزشک مرکز بهداشت شهدای والفجر با بیان اینکه 30 تا 40 درصد انواع سرطان‌ها با ایجاد تغییر روش مناسب در تغذیه، کنترل وزن و ورزش قابل پیشگیری است .
به گزارش ایسنا منطقه‌ی فارس به نقل از روابط عمومی علوم پزشکی شیراز پزشک مرکز بهداشت شهدای والفجر در زمینه ارتباط سرطان با غذا، گفت: تحولاتی که امروزه در نوع زندگی و عادات غذایی مردم صورت گرفته، زمینه ساز بروز بسیاری از سرطان هاست، به طوری که غذایی که می خوریم به طور بالقوه می تواند حاوی مواد سرطان زا و یا دارای مواد پیشگیری کننده از سرطان باشد.
راحله نظری با توضیح این مطلب که گاهی نمی توانیم بر بعضی عوامل محیطی ایجاد کننده سرطان مانند اشعه ها، پرتوها و مواد شیمیایی غلبه کنیم، افزود: اما می توانیم با اصلاح و متعادل ساختن الگوهای غذایی، میزان ابتلای به سرطان را در خود و خانواده خود به میزان قابل توجهی کاهش دهیم .
او با بیان اینکه تفاوت استعداد ابتلای به سرطان در افراد مختلف، ناشی از عوامل زنتیکی و محیطی متفاوت است، تاکید کرد: عوامل محیطی تاثیرگذار بر سرطان شامل انواع اشعه ها، پرتوها، موادشیمیایی، ویروس ها و نوع تغذیه افراد است .
نظری با اشاره به اینکه رژیم غذایی افراد نقش مهمی در پیشگیری از بروز سرطان و همچنین درمان آن ایفا می کند، ادامه داد: حدود یک سوم سرطان ها با آنچه ما می خوریم، در ارتباط هستند .
او در ادامه با معرفی دستورالعمل های توصیه شده که قابل استفاده عموم مردم برای پیشگیری از سرطان باشد، اضافه کرد: داشتن رژیم غذایی گوناگون از تمامی گروه های مواد غذایی شامل سبزی و میوه ها، غلات، گوشت، محصولات لبنی مصرف غذاهای دربرگیرنده آنتی اکسیدان مانع بروز سرطان، به ویژه سرطان روده می شوند .
پزشک مرکز بهداشت شهدای والفجر، گفت: کسانی که رژیم آنها مملو از سبزی، سالادهای تازه و روغن زیتون است، مطمئن باشند که میزان ابتلا به سرطان در آنها بسیار کم می شود .
نظری با اشاره به اینکه "بتاکاروتن" یک ضد سرطان قوی است که توصیه می شود 15 تا 25 میلی گرم از آن در روز مصرف شود، توضیح داد: سیب زمینی شیرین، هویج، طالبی، گرمک، کدو تنبل، انواع کدو، اسفناج، کلم، انبه از جمله مواد غذایی دارای بتاکاروتن است .
او با بیان اینکه چاقی زمینه ساز بروز سرطان است، توصیه کرد: متعادل نگه داشتن وزن بدن، استفاده نکردن از چربی زیاد، غذاهای حاوی چربی اشباع شده و کلسترول، افزایش مصرف غذاهای دارای فیبر مانند سبزی، میوه ها، دانه ها، غلات و نان سبوس دار و همچنین محدود کردن مصرف شیرینی و کاهش مصرف نمک در رژیم غذایی از جمله اقدام هایی است که برای پیشگیری از سرطان، باید انجام شود .
پزشک مرکز بهداشت شهدای والفجر با تاکید بر استفاده نکردن از نوشابه های الکلی، توضیح داد: مصرف الکل می تواند منجر به سرطان دهان،حلق، مری و کبد شود، همچنین در پختن غذا نیز به جای سرخ کردن، از روش بخارپز و آب پز کردن استفاده شود .
دکتر نظری هشدار داد: در روش هایی مانند کباب و بریان کردن از تماس ماده غذایی با دود جلوگیری و مواد غذایی را قبل از کباب کردن و بریان کردن در فویل پیچید؛ پرهیز از مصرف غذاهای مانده، کپک زده و چای داغ، دیگر توصیه های موثر در پیشگیری از ابتلا به سرطان است .
انتهای پیام




نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

محدودیت منابع آب باید در توسعه فیزیکی شیراز لحاظ شود

معاون دانشگاه علمی کاربردی کشور: امسال 80 هزار نفر در علمی کاربردی پذیرش شده‌اند

مبادله تفاهمنامه بین آزمایشگاه علوم اعصاب شیراز و مراکز تحقیقاتی و پژوهشی

امسال 80 هزار نفر در علمی کاربردی پذیرش شده‌اند

تصاویر زادآوری افعی شاخ دار در لامرد فارس ثبت شد

دانش‌منش سرپرست جدید دانشگاه علمی کاربردی فارس

نکاتی که برای تهیه و توزیع غذاهای نذری نباید فراموش کنیم!

انتقال گوشت شکار غیرمجاز به خارج کشور ناکام ماند

همایش علامه خفری سال آینده برگزار می شود

راه اندازی سامانه مشاوره اینترنتی دانشجویان علوم پزشکی شیراز

تعداد عمل‎های پیوند کبد در شیراز برابر با اروپا و آمریکا است/ سالانه 500 عمل پیوند کبد در شیراز انجام می‌شود

کسب رتبه دوم جشنواره فرهنگی وزارت بهداشت توسط علوم پزشکی شیراز

مرگ مشکوک یک کودک در شیراز/ انجام نمونه برداری برای مشخص شدن علت

ایجاد زیرساخت اشتغال توسط خیرین نخبه‎پرور فارس

ایجاد زیرساخت اشتغال برای نخبگان توسط خیرین نخبه‎پرور فارس

درمان 90 درصد بیماری‌های قلبی جنین در شیراز/ پیشگامی شیراز در جراحی جنین

برگزاری سمینار "اتوفاژی" در شیراز

ورود جهاددانشگاهی فارس به فرآوری گیاهان دارویی

عادی شدن وضعیت دارو تا یک‌ماه آینده/ دارو کم است اما نایاب نیست

راه‌اندازی مدرسه فصلی خلاقیت در 15 شهرستان فارس

نقش تاثیرگذار دانشگاه آزاد در علمی کردن ورزش انکارناپذیر است

دانشگاه شیراز و استامبول تفاهم‌نامه همکاری مبادله کردند

آغاز مسابقات فوتسال دانشجویان دانشگاه آزاد کشور در شیراز

بر گزاری جشن ولایت در جهاددانشگاهی فارس

آغاز به کار نخستین اجلاس اجتماعی شدن سلامت در شیراز

افتتاح ٥٠ پروژه بهداشتی درمانی در فارس/ تبادار: زیرساخت‌های سلامت باید توسعه یابد

فینالیست شدن طرح "مدرسه فصلی خلاقیت و ایده‌پردازی" در یونسکو

آغاز به‌کار نوزدهمین کنفرانس آموزش فیزیک در شیراز

32 ناحیه فارس تحت پوشش طرح شهاب قرار می گیرد

سکان هدایت آموزش و پرورش فارس به نجفی سپرده شد

اجرای راهکارهایی برای تضمین آینده کودکان در استان فارس

کلاس‌ آمادگی کنکور دروازه‌ی دانشگاه یا درگاه درآمد

تحولات نظام آموزشی باید توسط دانش‌آموزان انجام شود

راه‌اندازی نخستین داروخانه‌ی هوشمند دوستدار سالمند در شیراز

آغاز تولید گراند پد و لامپ اشعه‌ی ایکس در شیراز

پژوهش های فناورانه تا 500 میلیون ریال حمایت مالی می شوند

مشارکت 144 هزار دانش‌آموز فارسی در جشنواره‌ی جابربن حیان

50 محصول دانش بنیان تجهیزات پزشکی در شیراز رونمایی شد

مراقب تداخل دارو با غذا باشیم

بلاهایی که فرونشست برسردشت های فارس آورد/ فروچاله 120 متری

افزایش طول زندگی زوج‌ها در فارس

جشن سالروز تاسیس جهاددانشگاهی در فارس برگزار شد/ بابایی: تحول را با امید به آینده ملاک قرار داده‌ایم

راه‌های انتقال و پیشگیری از بیماری کیست هیداتید

برگزاری همایش ترویج تغذیه با شیر مادر در شیراز

پذیرش 25 هزار دانشجوی مقطع کارشناسی در پیام‌نور فارس

آغاز به کار مدرسه‌ی تابستانی یادگیری الکترونیکی در شیراز

تغذیه با شیر مادر خطر مرگ شیرخواران را کاهش می‌دهد

جهاددانشگاهی با تمام ظرفیت در خدمت ارتقاء توان تولید ملی است

رییس جهاددانشگاهی فارس سخنران قبل خطبه‌های نماز جمعه‌ی شیراز

جهرم از مناطق اندمیک سالک در فارس