آخرين مطالب

ارتباط تغذیه و سرطان علمي

ارتباط تغذیه و سرطان

  بزرگنمايي:

فارس آنلاین - پزشک مرکز بهداشت شهدای والفجر با بیان اینکه 30 تا 40 درصد انواع سرطان‌ها با ایجاد تغییر روش مناسب در تغذیه، کنترل وزن و ورزش قابل پیشگیری است .
به گزارش ایسنا منطقه‌ی فارس به نقل از روابط عمومی علوم پزشکی شیراز پزشک مرکز بهداشت شهدای والفجر در زمینه ارتباط سرطان با غذا، گفت: تحولاتی که امروزه در نوع زندگی و عادات غذایی مردم صورت گرفته، زمینه ساز بروز بسیاری از سرطان هاست، به طوری که غذایی که می خوریم به طور بالقوه می تواند حاوی مواد سرطان زا و یا دارای مواد پیشگیری کننده از سرطان باشد.
راحله نظری با توضیح این مطلب که گاهی نمی توانیم بر بعضی عوامل محیطی ایجاد کننده سرطان مانند اشعه ها، پرتوها و مواد شیمیایی غلبه کنیم، افزود: اما می توانیم با اصلاح و متعادل ساختن الگوهای غذایی، میزان ابتلای به سرطان را در خود و خانواده خود به میزان قابل توجهی کاهش دهیم .
او با بیان اینکه تفاوت استعداد ابتلای به سرطان در افراد مختلف، ناشی از عوامل زنتیکی و محیطی متفاوت است، تاکید کرد: عوامل محیطی تاثیرگذار بر سرطان شامل انواع اشعه ها، پرتوها، موادشیمیایی، ویروس ها و نوع تغذیه افراد است .
نظری با اشاره به اینکه رژیم غذایی افراد نقش مهمی در پیشگیری از بروز سرطان و همچنین درمان آن ایفا می کند، ادامه داد: حدود یک سوم سرطان ها با آنچه ما می خوریم، در ارتباط هستند .
او در ادامه با معرفی دستورالعمل های توصیه شده که قابل استفاده عموم مردم برای پیشگیری از سرطان باشد، اضافه کرد: داشتن رژیم غذایی گوناگون از تمامی گروه های مواد غذایی شامل سبزی و میوه ها، غلات، گوشت، محصولات لبنی مصرف غذاهای دربرگیرنده آنتی اکسیدان مانع بروز سرطان، به ویژه سرطان روده می شوند .
پزشک مرکز بهداشت شهدای والفجر، گفت: کسانی که رژیم آنها مملو از سبزی، سالادهای تازه و روغن زیتون است، مطمئن باشند که میزان ابتلا به سرطان در آنها بسیار کم می شود .
نظری با اشاره به اینکه "بتاکاروتن" یک ضد سرطان قوی است که توصیه می شود 15 تا 25 میلی گرم از آن در روز مصرف شود، توضیح داد: سیب زمینی شیرین، هویج، طالبی، گرمک، کدو تنبل، انواع کدو، اسفناج، کلم، انبه از جمله مواد غذایی دارای بتاکاروتن است .
او با بیان اینکه چاقی زمینه ساز بروز سرطان است، توصیه کرد: متعادل نگه داشتن وزن بدن، استفاده نکردن از چربی زیاد، غذاهای حاوی چربی اشباع شده و کلسترول، افزایش مصرف غذاهای دارای فیبر مانند سبزی، میوه ها، دانه ها، غلات و نان سبوس دار و همچنین محدود کردن مصرف شیرینی و کاهش مصرف نمک در رژیم غذایی از جمله اقدام هایی است که برای پیشگیری از سرطان، باید انجام شود .
پزشک مرکز بهداشت شهدای والفجر با تاکید بر استفاده نکردن از نوشابه های الکلی، توضیح داد: مصرف الکل می تواند منجر به سرطان دهان،حلق، مری و کبد شود، همچنین در پختن غذا نیز به جای سرخ کردن، از روش بخارپز و آب پز کردن استفاده شود .
دکتر نظری هشدار داد: در روش هایی مانند کباب و بریان کردن از تماس ماده غذایی با دود جلوگیری و مواد غذایی را قبل از کباب کردن و بریان کردن در فویل پیچید؛ پرهیز از مصرف غذاهای مانده، کپک زده و چای داغ، دیگر توصیه های موثر در پیشگیری از ابتلا به سرطان است .
انتهای پیام




نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

کاهش 70 درصدی بروز بیماری سالک در شهرستان سروستان

توسعه خدمات رسانی به بیماران سوختگی با راه اندازی لیزر درمانی

ستاد نظارت بر حقوق دانش‌آموزان در فارس آغاز به کار کرد

نیازمند ایجاد اندیشه‌ی پویای اسلامی در دانشجویان هستیم

شناسایی 260 بیمار مبتلا به PKU در فارس

راه‌اندازی مقطع دکتری تخصصی 2 رشته جدید در دانشکده پزشکی

شیشه مخدر سیاه!

سالانه 20 هزار عمل جراحی در بیمارستان خلیلی انجام می‌شود

هشتمین همایش ضیافت اندیشه اساتید نیمه تیر در شیراز آغاز می‌شود

مرکز شیمی‌درمانی جهرم 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارد

داروی تالاسمی به میزان کافی در فارس وجود دارد

آزمایشگاه مشترک ایران و شرکت ایتالیایی درشیراز افتتاح شد

مرغ‌های هورمونی راست یا دروغ

طرح فارس مهارت با مشارکت ٥٠ مرکز دولتی اجرا می‌شود

اجرای برنامه "پایه ششم عاری از پوسیدگی دندان"

مرکز آموزش متخصص ICT فارس آغاز به کار کرد

آغاز تولید موتور و دوچرخه برقی در کازرون فارس

بهره برداری از 114 تخت بیمارستانی در سفر وزیر بهداشت

مرکز رشد و فناوری جهرم در جهرم احداث می شود

سینما در مدرسه، دانش‌آموزان شیرازی را جهانی کرد

وزیر بهداشت: برای توزیع خدمات در تمام کشور تلاش می‌کنیم

آغاز عملیات اجرایی بیمارستان 300 تخت‌خوابی اقلید/ هاشمی: تغذیه سلامت اشتغال سه اولویت دولت است

با حضور وزیر بهداشت؛ بیمارستان کوار افتتاح شد

بهره برداری از بیمارستان 10 تخت خوابی در کامفیروز فارس

رقابت برای ورود به دانشگاه سراسری آغاز شد

بهره برداری از 2 بیمارستان خیرساز در فارس با حضور وزیر بهداشت

نکات کوتاه پیرامون تغذیه کنکوری‎ها

آینه بغل خودرو با امکان پوشش نقاط کور در شیراز ساخته شد

تغذیه سالم ضامن سلامت جامعه

تولد چهلمین چندقلو در بیمارستان حضرت زینب(س) شیراز

تعداد داوطلبان کنکور 11 درصد افزایش دارد/ عبور عدد کنکوری های فارس از 84 هزار نفر

نکاتی در مورد آفت دهانی

مردادماه آغاز ثبت نام دانش آموزان اول و دوم متوسطه در فارس/ طرح آدرس ملاک ثبت نام است

نخستین مدرسه سبز در شیراز احداث می شود/ نیاز به خلاقیت برای پویایی اقتصاد فضای آموزشی

قارچ‏های پرورشی در بسته‏ بندی‎های برچسب‏دار قابل مصرف است

راهیابی 7 تیم درس پژوهی از معلمان ابتدایی فارس به مرحله کشوری

دانشگاه علوم پزشکی شیراز درحوزه پژوهشی ازبرترین های کشور است

فعالیت 70 مرکز تحقیقاتی زیر مجموعه‌ی علوم پزشکی شیراز

کاشت ایمپلنت با تعرفه دولتی در شیراز

اشتغال 90 درصدی فارغ التحصیلان دانشکده پرستاری لامرد

حرکت به سمت ایجاد و توسعه‌ی دانشگاه‌های نسل سوم یک الزام است

روشی برای مهار ریزگردها در دانشگاه جهرم ابداع شد

تعداد بیسوادان 10 تا 49 ساله فارس 4 درصد است

ام اس از زبان یک متخصص/ویتامین دی را مراقبت کنید

مقابله علمی با خشکسالی، نیازمند تامین اعتباراست

برگزاری المپیاد مهارت‌ ویژه‌ی نوجوانان در شیراز

پزشک خانواده اجباری دستاورد مثبتی به همراه ندارد

بهره‌وری بیشتر از ظرفیت‌های جهاددانشگاهی/ برگزاری کنفرانس رسانه‌های سنتی و مدرن در شیراز

بودجه‌ی علوم پزشکی شیراز 20 درصد کاهش یافته است

کودکان جهرمی برای آزمون ریاضی جهانی پیکار کردند