آخرين مطالب

ارتباط تغذیه و سرطان علمي

ارتباط تغذیه و سرطان

  بزرگنمايي:

فارس آنلاین - پزشک مرکز بهداشت شهدای والفجر با بیان اینکه 30 تا 40 درصد انواع سرطان‌ها با ایجاد تغییر روش مناسب در تغذیه، کنترل وزن و ورزش قابل پیشگیری است .
به گزارش ایسنا منطقه‌ی فارس به نقل از روابط عمومی علوم پزشکی شیراز پزشک مرکز بهداشت شهدای والفجر در زمینه ارتباط سرطان با غذا، گفت: تحولاتی که امروزه در نوع زندگی و عادات غذایی مردم صورت گرفته، زمینه ساز بروز بسیاری از سرطان هاست، به طوری که غذایی که می خوریم به طور بالقوه می تواند حاوی مواد سرطان زا و یا دارای مواد پیشگیری کننده از سرطان باشد.
راحله نظری با توضیح این مطلب که گاهی نمی توانیم بر بعضی عوامل محیطی ایجاد کننده سرطان مانند اشعه ها، پرتوها و مواد شیمیایی غلبه کنیم، افزود: اما می توانیم با اصلاح و متعادل ساختن الگوهای غذایی، میزان ابتلای به سرطان را در خود و خانواده خود به میزان قابل توجهی کاهش دهیم .
او با بیان اینکه تفاوت استعداد ابتلای به سرطان در افراد مختلف، ناشی از عوامل زنتیکی و محیطی متفاوت است، تاکید کرد: عوامل محیطی تاثیرگذار بر سرطان شامل انواع اشعه ها، پرتوها، موادشیمیایی، ویروس ها و نوع تغذیه افراد است .
نظری با اشاره به اینکه رژیم غذایی افراد نقش مهمی در پیشگیری از بروز سرطان و همچنین درمان آن ایفا می کند، ادامه داد: حدود یک سوم سرطان ها با آنچه ما می خوریم، در ارتباط هستند .
او در ادامه با معرفی دستورالعمل های توصیه شده که قابل استفاده عموم مردم برای پیشگیری از سرطان باشد، اضافه کرد: داشتن رژیم غذایی گوناگون از تمامی گروه های مواد غذایی شامل سبزی و میوه ها، غلات، گوشت، محصولات لبنی مصرف غذاهای دربرگیرنده آنتی اکسیدان مانع بروز سرطان، به ویژه سرطان روده می شوند .
پزشک مرکز بهداشت شهدای والفجر، گفت: کسانی که رژیم آنها مملو از سبزی، سالادهای تازه و روغن زیتون است، مطمئن باشند که میزان ابتلا به سرطان در آنها بسیار کم می شود .
نظری با اشاره به اینکه "بتاکاروتن" یک ضد سرطان قوی است که توصیه می شود 15 تا 25 میلی گرم از آن در روز مصرف شود، توضیح داد: سیب زمینی شیرین، هویج، طالبی، گرمک، کدو تنبل، انواع کدو، اسفناج، کلم، انبه از جمله مواد غذایی دارای بتاکاروتن است .
او با بیان اینکه چاقی زمینه ساز بروز سرطان است، توصیه کرد: متعادل نگه داشتن وزن بدن، استفاده نکردن از چربی زیاد، غذاهای حاوی چربی اشباع شده و کلسترول، افزایش مصرف غذاهای دارای فیبر مانند سبزی، میوه ها، دانه ها، غلات و نان سبوس دار و همچنین محدود کردن مصرف شیرینی و کاهش مصرف نمک در رژیم غذایی از جمله اقدام هایی است که برای پیشگیری از سرطان، باید انجام شود .
پزشک مرکز بهداشت شهدای والفجر با تاکید بر استفاده نکردن از نوشابه های الکلی، توضیح داد: مصرف الکل می تواند منجر به سرطان دهان،حلق، مری و کبد شود، همچنین در پختن غذا نیز به جای سرخ کردن، از روش بخارپز و آب پز کردن استفاده شود .
دکتر نظری هشدار داد: در روش هایی مانند کباب و بریان کردن از تماس ماده غذایی با دود جلوگیری و مواد غذایی را قبل از کباب کردن و بریان کردن در فویل پیچید؛ پرهیز از مصرف غذاهای مانده، کپک زده و چای داغ، دیگر توصیه های موثر در پیشگیری از ابتلا به سرطان است .
انتهای پیام




نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

برگشت نخبگان از خارج،سرعت گرفته است

آغاز برنامه‌های هفته پژوهش و فناوری از 24 آذرماه در فارس

پژوهش و فناوری، زیربنای توسعه همه جانبه است

شبکه خدمت گرا «شعا» در پی عدالت علمی در ایران است

اصلاح سبد غذایی 40 درصد از ابتلای به سرطان پیشگیری می کند

اختصاص 3.5 میلیارد دلار ارز به شرکت‌های دارویی

مسیر تائیدیه‌های مراکز تولیدی باید کوتاه شود

استیضاح وزیرعلوم به صلاح نیست

اجرای تحقیقات علوم پزشکی شیراز و آژانس بین المللی تحقیقات سرطان

بسیاری از شهدا با مطالعه آثار شهید دستغیب مسیر را پیدا کردند

استاندار آینده به رونق توریسم علمی نگاهی ویژه داشته باشد

اطلاع از ایدز، درمان و کنترل آن را آسان تر می کند

رونمایی از ترجمه انگلیسی گلستان سعدی در دانشگاه شیراز

امضای تفاهمنامه بین دانشگاه‌های علوم پزشکی شیراز و پواتیه فرانسه

صندوق کارآفرینی در دانشگاه آزاد جهرم ایجاد می‌شود

برپایی نمایشگاه دست‌آوردهای پژوهشی فارس

دانشجویان فارغ از سیاسی‌کاری‌ها عاشق وطن هستند/ تمام تشکل‌های دانشجویی انقلابی‌اند

انعقاد قرارداد تحقیقاتی بین شرکت توزیع و دانشگاه شیراز

نمک دریا مصرف خوراکی ندارد

دولت برای هر دانش‌آموز 35 میلیون ریال هزینه می‌کند

حضور جهاد دانشگاهی فارس در هفدهمین نمایشگاه الکامپ

رونمایی از 21 طرح دانش بنیان در فارس

وحشت از بدنامی مانع شناسایی مبتلایان به ایدز است/ افزایش درصد زنان بیمار طی سال‌های اخیر

مرگ بیش از 23 درصد کودکان در فارس به دلیل ناهنجاری بدو تولد

بررسی فرآیندهای صدور پروانه ساختمانی در ایران و جهان

رابطه قهوه و لاغری

افتتاح یک آموزشگاه خیرساز در شیراز

بازدید مدیرکل آموزش فنی حرفه‌ای فارس از جهاددانشگاهی استان/ تفاهم برای گسترش همکاری‌های آموزشی

توسعه همکاری‌های علمی دانشگاه‌های شیراز و درسدن آلمان

سالانه هفت هزار مورد ابتلا به سرطان در شیراز ثبت می شود

همایش خاک در شیراز برگزار می‌شود

عزم مسئولان برای کاهش تلفات تصادفات جزم است

آغاز به کار نخستین کنگره بین المللی جراحی سرطان در شیراز

تریاک از عوامل مهم بروز سرطان است

آغاز به‌کار کنفرانس متخصصان فضای سایبری کشورهای اسلامی در شیراز

فرایند عقیم بارورسازی ابرها در ایران

برگزاری همایش "تغییرات اقلیم و مهاجرت" در شیراز

زمان مناسب برای تزریق واکسن آنفلوانزا/ آیا مصرف دیفن هیدارمین خطرناک است؟

کوچک شدن سیستم راهکار رفع چالش‌های بخش درمان

تیم رباتیک شیراز رتبه دهم رقابت های جهانی تایلند را کسب کرد

گردش مالی سیصد میلیاردی بیمارستان نمازی/ درآمد کمتر از هزینه‌ها است

دانشجوی فوت شده دانشگاه اهواز در شیراز به خاک سپرده شد

بیش از 70 فارغ‌التحصیلان فنی و حرفه‌ای جذب بازار کار می‌شوند

طراحی نرم‌افزار اطلاع‌رسانی ویژه دانشجویان استان فارس

تحقق شعار شهر انسان محور در شیراز با اجرای طرح اتاف

برگزاری نخستین کارگاه ارزیابی تاثیرات اجتماعی فرهنگی پروژه‌ها در فارس

بزرگداشت بینانگذار علم چینه و فسیل شناسی ایران در شیراز

تلاش علوم پزشکی شیراز برای کنترل آلودگی شپش

پژوهش‌های علمی باید به تولید ثروت منجر شود

وجود دو هزار و 214 بیمار دیالیزی در فارس