پیام فارس

آخرين مطالب

خطی بر چهره‌ی مسجد صورتی فرهنگي

  بزرگنمايي:

پیام فارس - چند روزی به روز بزرگداشت مسجد مانده است که خبری از مسجد نصیرالملک بسیاری از علاقه‌مندان به بناهای تاریخی در شیراز و کشور را بهت زده کرد؛ استفاده از سازه‌هایی نامتجانس که تمام زیبایی‌های مسجد صورتی را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.
به گزارش ایسنا منطقه‌ی فارس، باز هم فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی بود که اولین تصاویر و نوشته‌ها را پیرامون رخدادی عجیب آنهم در دورانی که همه برای حفظ و پاسداشت بناهای تاریخی و ارزشمند با حساسیت خبرها را رصد می‌کنند؛ به اشتراک گذاشت.
خبر نوشته‌ای کوتاه ذیل تصویری بود که خواننده را متحیر می‌کرد، استفاده از سازه‌ی فلزی برای تبدیل 2 حجره‌ی مسجد نصیرالملک به مکانی برای ارائه‌ی آموزش‌ها و اطلاعاتی به گردشگران داخلی و خارجی!! اما واکنش‌ها از فضای مجازی پا فراتر گذاشت و به مراجعه‌های حضوری تعداد زیادی از شهروندان به مسجد و متولی موقوفه‌ی نصیرالملک رسید.
مسجد نصیرالملک از بناهای معروف مذهبی تاریخی شیراز است که آوازه‌ای جهانی دارد؛ این مسجد در محله‌ی گود عربان یا محله‌ی اسحاق‌بیگ در جنوب خیابان لطفعلی‌خان زند و در نزدیکی حرم مطهر شاه‌چراغ و در کوچهٔ نصیرالملک قرار دارد.
این بنا به دستور میرزا حسن علی خان ملقب به نصیرالملک، که از اعیان و اشراف شیراز بود، ساخته شد و معماری آن کار محمدحسن معمار بوده ‌است.
ساخت این مسجد حدود 12 سال به‌طول انجامید و از سال 1255 خورشیدی شروع شد و در سال 1267 خورشیدی به پایان رسید.
به گزارش ایسنا، مسجد نصیرالملک که اکنون تحت اشراف موقوفه‌ی نصیرالملک مدیریت می‌شود، همواره از نقاط مورد بازدید گردشگران داخلی و خارجی بوده است؛ مسجدی که معماری آن زیبایی‌های بصری ویژه‌ای داشته و هر بیننده‌ای مسحور می‌کند.

طی هفته‌های اخیر اما به صلاح‌دید متولیان موقوفه‌ی نصیرالملک کار ایجاد درگاهی فلزی بر روی 2 حجره‌ی مسجد شروع شد؛ موضوعی که به گفته‌ی شفیعی مدیر موقوفه‌ی نصیرالملک با اطلاع کامل میراث فرهنگی فارس اجرایی شده است.
شفیعی در گفت و گو با ایسنا پیرامون این اقدام گفت: با توجه به اسلامی و تاریخی بودن این بنا و توجه ویژه‌ی گردشگران به آن، از مردادماه سال 96 طرحی را با هدف آشنایی گردشگران با فرهنگ اسلامی آغاز کردیم.
او گفت: دراین طرح روحانیون آشنا با زبان‌های خارجی مختلف ضمن استقرار در مسجد؛ اطلاعاتی را در مورد مسجد به گردشگران ارائه داده و در صورت علاقه‌مندی افراد، مطالبی را در خصوص قرآن و دین اسلام نیز مطرح می‌کنند.

شفیعی که اعتقاد دارد گردشگران از این کار استقبال کرده‌اند؛ گفت: این طرح را با راه‌اندازی دفتر اسلامی گردشگری مسجد نصیرالملک به شکلی برنامه‌ریزی شده و با استفاده از جوانان تحصیلکرده در زمینه‌ی گردشگری و مسائل دینی ادامه دادیم.
مدیر موقوفه‌ی نصیرالملک بازدهی طرح را عالی ارزیابی کرد اگرچه شاخصی برای تعیین این ارزیابی ارائه نداد.
شفیعی با تاکید براینکه هر اقدامی در راستای مرمت بنا و اقدامات حفاظتی و ساختمانی با اطلاع کامل اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس انجام شده است؛ خاطرنشان کرد: طی 23 سال گذشته که در این موقوفه حضور دارم هیچ اقدامی را بدون اطلاع اداره کل میراث فرهنگی انجام نداده‌ایم.
او مدعی است که ابتدا قرار بوده که تنها سازه فلزی را برای یکی از حجره‌ها ایجاد کنند اما با نظر کارشناسان میراث فرهنگی حجره‌ی دیگری نیز به قرینه مد نظر قرار گرفته است.

شفیعی که هزینه‌ی این اقدام را بیش از 70 میلیون تومان برآورد می‌کند، گفت: تمام اقدامات انجام شده مکتوب بوده و کتبا هم به میراث اعلام و کار با حضور نماینده‌ی میراث اجرایی شده است.
مدیر موقوفه‌ی نصیرالملک که اقرار می‌کند از زمان انتشار تصاویر و خبر کوتاه در شبکه‌های اجتماعی؛ هجمه‌ی زیادی را از سوی افراد شاهد بوده است، گفت: مردم علاوه بر پیام‌ها در شبکه‌های اجتماعی، حضورا هم در محل پیرامون موضوع سئوال می‌کنند.
به گزارش ایسنا، حضور مردم و طرح سئوال پیرامون علت تغییر در این بنا با استفاده از سازه‌ای نامتجانس، همزمان با حضور خبرنگار ایسنا مشهود بود.
شفیعی اما اصرار دارد که اگر میراث فرهنگی قصد ممانعت از اجرای طرح را داشته باشد باید مکتوب اعلام کرده و از عهده‌ی خسارت‌های ناشی از چنین ممانعتی نیز بر بیاید.

تلاش خبرنگار ایسنا برای گفت و گو با مدیرکل میراث فرهنگی فارس از ظهر روز شنبه 27 مرداد آغاز شد و تا زمان انتشار این خبر حاصلی به‌دنبال نداشته است.
به گزارش ایسنا، مدیریت چندگانه‌ بر مسجد نصیرالملک شیراز، شاید از عوامل مهم تاثیرگذار بر نابسامانی‌هایی است که پیرامون این بنای مذهبی و تاریخی خبر ساز می‌شود.
گم شدن چند تکه از کاشی‌های ورودی مسجد نصیرالملک یکی از این نابسامانی‌ها بود که مدیریت چندگانه، پاسخگویی را با مشکلاتی مواجه کرد.
مسجد نصرالملک امروز هم تولی‌گری اوقاف و امور خیریه را همراه دارد و هم نظارت میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری بر آن دیده می‌شود؛ اگرچه مدیریت آن به شکل مستقیم زیر نظر موقوفه‌ی نصیرالملک انجام می‌شود.

شفیعی مدیر موقوفه‌ی نصیرالملک اما تاکید دارد که برای مرمت و حفظ و نگهداری این مسجد که قاعدتا هزینه‌های سنگینی را می‌طلبد؛ اوقاف و میراث کمک‌های مالی و اعتباری کافی و برنامه‌ریزی شده‌ای نداشته‌اند.
به گزارش ایسنا، ضرورت ایجاد کمیته‌ای مشترک بین متولیان سه‌گانه‌ی این بنای مهم مذهبی تاریخی؛ موضوعی است که باید محل اتفاق نظر مسئولان بخش‌های مختلف باشد.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/46695/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روز خوش بورس؛ جهش 78 هزار واحدی شاخص

اسنپ تخفیف ویژه مؤسسات نیکوکاری را تمدید کرد

صدور و تمدید 3259 مجوز سرمایه گذاری در سال 1402 در قشم/ 54 طرح جدید اقتصادی به بهره برداری رسید

قاضی زاده هاشمی: بنگاه های اقتصادی بنیاد شهید واگذار می شود

زنده‌گیری یک قلاده کفتار وحشی در شیراز

با بهره‌برداری از باغ ایرانی فرصت جدید گردشگری در شیراز فراهم می‌شود

بهمن هاشمی تهیه‌کننده تئاتر شد

جهان معاصر بیش‌ از همیشه به اندیشه‌های عرفانی و اخلاقی سعدی نیاز دارد

زنده‌گیری یک قلاده کفتار وحشی در یک شهرک صنعتی

درخشش رادیو خاوران در هفتمین جشنواره مردمی مدرسه عشق

نایب رییس فدراسیون جهانی از امکانات هندبال شیراز بازدید می‌کند

زنده‌گیری یک قلاده کفتار وحشی در شهرک صنعتی شیراز

سقوط مرگبار جرثقیل در بندر امام خمینی

مرگ تلخ و دردناک دو مرد ایرانی داخل چادر مسافرتی

زمان دقیق افزایش حقوق بازنشستگان 1403 اعلام شد

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز 1 اردیبهشت 1403

افت محسوس قیمت سکه امامی؛ عقبگرد دلار به کانال 65 هزار تومانی

فعال سیاسی: بدون تغییر در تیم اقتصادی دولت نباید منتظر بهبود اوضاع بود

خط فقر 150 هزار تومانی در سال 84

(ویدیو) پیام وزیر فرهنگ و ارشاد به مناسبت روز سعدی

برگزاری ششمین کنگره شعر ملی خلیج فارس در هندیجان

شرایط ضامن وام بانوان بانک مهر ایران

قطع گاز در برخی نقاط آباده

ابهام در عملکرد نوسازی سینما آزادی

ماجرای هولناک تیراندازی به پلیس برای ربودن دختر 15 ساله

8 اردیبهشت؛ روز پرگل؛ معطر و تماشایی میمند

روز میمند در اردیبهشت دیدنی است! رویدادی ملی که نیازمند توجه بیشتر به زیرساخت‌هاست

اطلاعیه فراجا درباره برخی برخورد‌های اخیر گشت ارشاد

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

جولان گرانی در کالاهای اساسی؛ حبوبات 30 درصد گران شد

افزایش نرخ سود بین بانکی در هفته پایانی فروردین ماه

روایتی تکان‌دهنده از اوضاع وخیم اسرای اهل غزه

جهان معاصر بیش‌ از همیشه به سعدی و اندیشه‌های عرفانی و اخلاقی او نیاز دارد

اجرای ضوابط مناسب سازی مستلزم همکاری همه دستگاه ها

بزرگداشت سعدی شیراز برگزار شد

نیاز جهان معاصر به شیخ اجل+ فیلم

تصویری دیده نشده از آرامگاه سعدی در اوایل دوره پهلوی

واحد‌های مسکن مهر بدون امکانات تحویل داده نمی‌شود

از جریمه بیش از هزار میلیارد ریالی یک کارخانه قند تا محکومیت قاچاقچی سوخت در فارس

محکومیت یک هزار میلیاردی یک کارخانه قند در فارس

قطع گاز برخی مشترکان در آباده

جامعه ایثارگری از بنیاد شهید و امور ایثارگران انتظاری جز تکریم ندارند

ایران و اسرائیل در منطقه خاکستری

واکنش نماینده مجلس به ادعای دولت درباره قیمت دلار 100 هزار تومانی

شروع یک انقلاب در درمان طاسی سر

امدادرسانی به بیش از 25 هزار نفر در 9 استان کشور / امدادرسانی در 4 استان ادامه دارد

عکس/ حضور رهبر انقلاب در سعدیه شیراز

ساخت دو تقاطع غیرهمسطح در بزرگراه شهید استوار

برگزاری اولین همایش حقوق شهروندی و ایثار استان کرمان با حضور مدیرکل حقوقی و معاضدت قضایی بنیاد شهید و امور ایثارگران

سرمقاله سیاست روز/ ناگزیرهای غرب