آخرين مطالب

نکاتی که برای تهیه و توزیع غذاهای نذری نباید فراموش کنیم! علمي

نکاتی که برای تهیه و توزیع غذاهای نذری نباید فراموش کنیم!

  بزرگنمايي:

پیام فارس - مدیرگروه سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی شیراز بی توجهی به موازین بهداشتی در توزیع نذورات در ماه محرم و ایام تاسوعا و عاشورا را یکی از دلایل افزایش احتمال بروز بیماری های قابل انتقال از آب و غذا، به ویژه بیماری های عفونی و روده ای عنوان کرد .
به گزارش ایسنا منطقه فارس به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، سیامک شمس با اشاره به برگزاری آئین های مذهبی در مساجد، تکایا و اماکن متبرکه و توزیع گسترده نذورات و غذا در ایام محرم، بر ضرورت پخت و پز در مکان هایی با شرایط بهداشتی مناسب تاکید کرد و افزود: تمامی افراد درگیر در توزیع آب، چای و غذا ضمن رعایت اصول بهداشت فردی و استفاده از وسایل حفاظت فردی از جمله دستکش و ماسک، لازم است کارت معاینه پزشکی (کارت بهداشت) داشته باشند .
مدیر گروه سلامت محیط دانشگاه با بیان اینکه تمامی مواد خام مصرفی از جمله فرآورده های خام دامی می بایست سالم و بهداشتی باشند، توصیه کرد تا از مواد غذایی بسته بندی که مورد تایید وزرات بهداشت است استفاده شود .
شمس با تاکید بر ممنوعیت نگهداری مواد غذایی خام و پخته در دمای محیط به مدت طولانی، گفت: بیشترین زمان نگهداری مواد غذائی پخته شده در درمای محیط دو ساعت است که در صورت نیاز به نگهداری به مدت زمان بیشتر، می بایست در درمای یخچال نگهداری شوند .
دیگر توصیه مدیرگروه سلامت محیط دانشگاه پرهیز از راه رفتن افراد توزیع کننده بر روی سفره ها و همچنین پرهیز از نگهداری مواد غذایی خام و پخته در مجاورت یکدیگر در یخچال و سردخانه بود .
او با بیان اینکه در صورت توزیع سالاد و سبزی، باید تمامی مراحل سالم سازی سبزی رعایت شود، افزود: بهتر است از سالاد و سبزی های بسته بندی معتبر و دارای پروانه ساخت از وزارت بهداشت استفاده شود و در تهیه مواد غذایی، به ویژه توزیع آب و شربت، توجه به استفاده از آب سالم و بهداشتی ضروری است .
شمس ادامه داد: در صورت استفاده از ظروف یک بار مصرف برای توزیع چای و مواد غذایی گرم از ظروف مناسب، به ویژه ظروف یک بار مصرف گیاهی، سلولزی و آلومینیومی استفاده شود و از مصرف ظرف یک بار مصرف پلی استایرینی برای مواد غذایی و نوشیدنی گرم و داغ (بالای 65 درجه سانتی گراد) خودداری شود .
او با تاکید بر ضرورت رعایت نظافت و شستشو و گندزدایی مستمر سرویس های بهداشتی و نصب مخازن ثابت صابون مایع، گفت: لازم است پسماندهای تولیدی در پایان هر نوبت به صورت بهداشتی جمع آوری، انتقال و دفع شود؛ به ویژه در کنار هر ایستگاه صلواتی، سطل یا کیسه برای جمع آوری مرتب ظروف و لیوان های یک بار مصرف استفاده شده، قرار داده شود .
مدیرگروه سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به خطر بروز بیماری های پوستی در اثر استفاده از وسایل مشترک از جمله چادر نماز، نسبت به توزیع و استفاده از مواردی از این قبیل، هشدار داد .
شمس یادآور شد: برای توزیع چای، آب و شربت در بین عزاداران از لیوان های یک بار مصرف مناسب استفاده شود و از فرو بردن لیوان، پارچ یا بطری به داخل ظروفی که آب و شربت داخل آن است جلوگیری شود.
انتهای پیام




نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

تفکر معماری زمینه ساز دستیابی به دولت الکترونیک است

ایران بودجه مناسبی برای توسعه معماری سازمانی هزینه کند

آغاز شانزدهمین همایش بین‌المللی زبان و ادبیات انگلیسی در شیراز

آغاز چهارمین دوره مدارس فصلی خلاقیت در شیراز

اجرای طرح آمایش دانشگاه‌ها با هدف کیفی‌سازی آموزش عالی

ایران در عرصه علمی بسیار مقتدر است/ مهارت افزایی در دستور کار دانشگاه‌ها قرار می‌گیرد

سمینار آشنایی با مشاغل پردرآمد در جهاددانشگاهی فارس/ جراحی پلاستیک پولسازترین شغل در ایران

معماری سازمانی زمینه ساز پویایی اقتصادی است

باید از منابع سلامت حفاظت شود

پایه ریزی وظایف دولت برپایه فناوری اطلاعات ضروری است

برگزاری نهمین کنگره کاربردی دندانپزشکی کشور در شیراز

ایرانی همواره صلح‌طلب و سردمدار آشتی بوده است

آغاز کنگره بین‌المللی سلامت برای صلح در شیراز/ تبادار: پیشگیری از جنگ باید درس دانشگاهی باشد

پذیرش 9 هزار بیمار تصادفی در بیمارستان رجایی شیراز

صدور پیام سلامت برای صلح از شیراز به جهان/ کنگره سلامت برای صلح امروز آغاز می‌شود

هفتمین سمینار بین‌المللی سلامت زنان به میزبانی شیراز برگزار می‌شود

شناسایی 1500 نوزاد مشکوک به عقب ماندگی ذهنی در فارس

هفت هزار دانش‌‎آموز در فارس مهارت‌های زندگی را فرا می‌گیرند

قدردانی از دانش‌آموزان مدال‌آور علمی استان فارس

کشت زعفران در بستر هیدروپونیک و محیط بسته برای نخستین بار در کشور

كشت زعفران در بستر هیدروپونیک و محیط بسته برای نخستین بار در كشور

کشورهای عضو آیسسکو بر تقویت تبادلات علمی تاکید کردند

لزوم پیشگیری از بروز موارد جدید تالاسمی/ تالاسمی‌های ایران با اروپا برابری می‌کند

کارآفرینی عامل بهبود کیفیت زندگی در هر کشوری است

همکاری علمی نقش مهمی در نگرش مثبت بین ملت ها دارد

اجلاس دبیران کل کشورهای عضو آیسسکو در شیراز/ تلاش برای مرجعیت پایگاه استنادی علوم جهان اسلام

اجلاس دبیران کل کشورهای عضو آیسسکو آغاز به کار کرد

آخرین مهلت ثبت‌نام در نهمین مسابقه خلاقیت ابن‌سینا 25 آبان ماه

رونمایی از تمبر یادبود اجلاس آیسسکو و ISC

خسارت 50 میلیاردی آتش‌سوزی پیام‌نور اوز

آموزش و پرورش در تفاهم و صلح ملت‌ها نقشی کلیدی دارد

اجلاس دبیران کمیسیون های ملی آیسسکو در شیراز آغاز به کار کرد

بیش از 74 درصد دیابتی‌های موردانتظار فارس شناسائی شده‌اند

برگزاری رویداد کارآفرینی "تازه شو" توسط جهاددانشگاهی فارس

برگزاری شانزدهمین همایش زبان و ادبیات انگلیسی در شیراز

افت کیفی خدمات بیمه سلامت/ هدف تحریم فشار بر مردم است

شرایط تزریق واکسن آنفلوانزا/ لزوم تزریق واکسن به گروه‌های پرخطر

دارو مهمترین علت مسمومیت کودکان/ مسمومیت دومین علت مرگ اطفال

کاهش مرگ براثر مسمومیت با تلاش متخصصان در شیراز/ افزایش موارد مسمومیت دارویی در فارس

بهره‌گیری از ظرفیت مددکاران اجتماعی در کاهش آسیب‌های اجتماعی

اهمیت تغذیه در پیشگیری از پوکی استخوان

برونسپاری 480 میلیارد ریال طرح خدماتی به بخش خصوصی

تغذیه مناسب فصل پاییز برای افراد مبتلا به آلرژی

بیمار روانی مخاطره‌ای برای کل جامعه محسوب می‌شود

استان فارس با کمبود روانپزشک مواجه است

پوشش حمایتی برای بیماران روانی لازم است/ جوامع شاد تعداد بیمار روانی کمتری دارند

ثبت اختراع دانشگاه علوم پزشکی شیراز در مراجع بین‌المللی

تولید انسولین انسانی توسط پژوهشگران در شیراز

اندازه گیری قندخون برای همه زنان باردار الزامی است

سومین نشست کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی فارس برگزار شد