پیام فارس

آخرين مطالب

اوضاع امروز بازار ارز/دلالان دلار می‌خرند ولی چیزی نمی‌فروشند اقتصادي

  بزرگنمايي:

پیام فارس - در راسته خیابان فردوسی تنها یک صرافی عنوان کرده بود که با مدارک مورد نیاز به مسافران، ارز را با قیمت 15 هزار تومان می‌فروشد. سایر صرافی‌ها نیز اگر فروشنده بودند، دلار را زیر 15 هزار تومان عرضه نمی‌کردند
چهارشنبه،روز پرسش در بازار ارز
در پنجمین روز هفته، دامنه نوسانات دلار و سکه کاهش یافت تا پس از چند روز کاهش شدید قیمت، بازار شاهد ثبات نسبی باشد. روز چهارشنبه، دلار معاملات خود را در کانال 14 هزار تومان آغاز کرد و تا ساعت 4‌بعدازظهر نه از این کانال بالا رفت و نه پایین. کف قیمت دلار در معاملات معامله‌گران 14‌هزار و 200 تومان بود و سقف قیمت از 14 هزار و 700 تومان فراتر نرفت.
در این میان، صرافی‌ها در حالی که قیمت‌های خود را در ابتدای کانال 14‌هزار تومانی یا حتی پایین‌تر درج کرده بودند، در قیمت‌های یاد شده فروشی نداشتند. در راسته خیابان فردوسی تنها یک صرافی عنوان کرده بود که با مدارک مورد نیاز به مسافران، ارز را با قیمت 15 هزار تومان می‌فروشد. سایر صرافی‌ها نیز اگر فروشنده بودند، دلار را زیر 15 هزار تومان عرضه نمی‌کردند. به گفته یکی از بازیگران باتجربه بازار، در روزهای اخیر به اندازه‌ای دامنه نوسان افزایش یافته که بازیگران رسمی در خرید و فروش احتیاط بیشتری می‌کنند. از نظر وی، یکی از راه‌های کاهش ریسک خرید و فروش، بالا بردن فاصله قیمت میان عرضه و تقاضا است. در واقع بازیگر رسمی تلاش می‌کند که با قیمت‌های پایین‌تری نسبت به نرخ دلالان اقدام به خرید کنند و با قیمت‌های بالاتری نیز نسبت به این دسته فروش خود را صورت دهد. البته صرافی‌هایی نیز در بازار باور داشتند که قیمت پس از کاهش شدید روزهای دوشنبه و سه‌شنبه، توانایی رشد بیشتری خواهد داشت. این عده دلار را بین 14 هزار و 500 تا 14 هزار و 700 تومان خریداری می‌کردند.
از شلوغی بازار کاسته نشد
دیروز بازار ارز مانند روز سه‌شنبه شلوغ بود و افراد زیادی در آن حاضر بودند، از مردم عادی تا خبرنگاران و رسانه‌های تصویری؛ ولی به گفته فعالان، خرید و فروش ارز بسیار محدود بود. به گفته فعالان، از ابتدای صبح بیشتر پاسخگوی سوالات مردم بوده‌اند و کسی از آنها نه دلاری می‌خرید و نه می‌فروخت. به گفته آنها، بخشی از افراد به بازار آمده بودند برای خرید دلار در قیمت‌هایی بین 9 تا 12 هزار تومان؛ ولی حداقل دیروز حاضر نمی‌شدند، برای یک دلار بالای 14 هزار تومان بپردازند. از آن سو، فروشندگان نیز مانند روز سه‌شنبه در بازار حاضر نبودند و اکثرا احساس می‌کردند که اگر مشتری بالای مرز 15 هزار تومانی پیدا کردند، اقدام به فروش کنند.
در مجموع می‌توان گفت روز چهارشنبه روز پرسش از قیمت دلار در بازار ارز بود و کمتر معامله‌ای صورت می‌گرفت. در این میان، زمانی که در فضای مجازی اطلاعیه‌ای از کانون صرافان منتشر شد که صرافی‌ها باید در کانال 10 هزار تومانی قیمت تابلوی خود را ثبت کنند، شایعه‌ای در بازار پیچید که ممکن است از هفته آینده با این نرخ دلار عرضه شود. شایعه‌ای که البته چندان جدی گرفته نشد و بیشتر معامله‌گران عنوان می‌کردند، در شرایط فعلی، عرضه ارز با این قیمت تنها زمینه قاچاق ارز به سوی بازارهای مرزی را فراهم خواهد کرد؛ درست مانند اتفاقی که در اسفند 96 با عرضه دلار 4 هزار و 200 تومانی رخ داد.
در روزی که دلار در کانال 14 هزار تومانی نوسان می‌کرد؛ سکه تمام بهار آزادی بیشتر معاملات خود را در کانال 4 میلیون و 400 هزار تومان انجام داد. البته در مقطع کوتاهی قیمت به انتهای کانال 4 میلیون و 390 هزار تومان نیز برخورد کرد. برخی صرافی‌ها نیز سکه را با قیمت 4 میلیون و 500 هزار تومان عرضه می‌کردند. در روزهای اخیر، صرافی‌ها با رغبت بیشتری سکه را به فروش می‌رسانند و فاصله نرخ این فلز گرانبها در حجم عمده و حجم خرد بسیار کمتر شده است. برخی صرافی‌ها نیز سکه را از مردم با قیمت 4 میلیون و 400 هزار تومان می‌خریدند. حدود ساعت 4 بعدازظهر، سکه روی عدد 4 میلیون و 405 هزار تومان قرار داشت که نشان دهنده افزایش 5 هزار تومانی نسبت به روز قبل بود. سکه در یک هفته اخیر بیش از یک میلیون تومان از ارزش خود را از دست داده است و به‌نظر می‌رسد روز چهارشنبه اصلاح کوتاهی در بازار صورت گرفته است.
باید دید در روزهای آتی سکه در مقابل ادامه عرضه سکه‌های پیش‌فروش مقاومت خواهد کرد یا احتمال افت بیشتر در بازار وجود خواهد داشت. در روزهای اخیر نیز قیمت اونس چندان از نرخ سکه حمایت نکرده است. همچنین روز گذشته هر گرم طلای 18عیار بیشتر در ابتدای کانال 400 هزار تومانی معامله شد و دامنه نوسانات بسیار کمتر از روز سه‌شنبه بود. طلای 18 عیار در هفته گذشته جهشی حتی به سوی مرز 570 هزار تومان برداشته بود.
قیمت‌های تقلبی بر تابلوی صرافی‌ها؟
روز گذشته، اطلاعیه‌ای ازسوی کانون صرافان ایرانیان در فضای مجازی پخش شد مبنی‌بر اینکه، صرافی‌ها از این پس باید قیمت دلار را بر تابلوی خود در کانال 10 هزار تومان درج کنند. بلافاصله پس از انتشار این خبر، برخی صرافی‌ها قیمت‌های خود را در کانال 10 هزار تومانی درج کردند. بررسی‌ها نشان‌دهنده آن بود صرافی‌هایی که چنین قیمتی را درج کرده بودند، البته حاضر به فروش نبودند.
یکی از کارشناسان در انتقاد به این طرح بیان داشت، فرض کنید یک نفر به صرافی، دلار را با قیمت 10 هزار تومان بفروشد، چه تضمینی وجود دارد که صراف با همین قیمت اقدام به عرضه کند. از نظر وی اطلاعیه کانون صرافان اگر صحت داشته باشد، اجرای یک سیاست اشتباه است که اعتماد به شبکه صرافی را نیز کاهش می‌دهد. به گفته برخی کارشناسان، در صورتی که قیمت بر تابلوی صراف‌ها 10 هزار تومان باشد و در بیرون، در بازار قیمت دلار بالاتر باشد، اعتماد به قیمت‌گذاری صرافی‌ها نیز از بین خواهد رفت و شبکه قیمت‌گذاری و قیمت‌سازی به دست دلالان خواهد افتاد. به گفته برخی دیگر از کارشناسان، اگر قیمت دلار را به صورت دستوری 10 هزار تومانی تعیین کنیم، این قیمت‌گذاری چه تفاوتی با قیمت‌گذاری دلار 4 هزار و 200 تومانی خواهد داشت؟
آیا صرافی‌ها دلار 10 هزار تومان را که به فرض خریده‌اند، کمی بالاتر خواهند فروخت؟ حتی این اطلاعیه با بخشنامه‌های قبلی بانک مرکزی که عنوان می‌کرد نرخ رسمیت یافته بازارساز در سامانه سنا درج می‌شود، تضاد داشت. جالب آن جا بود که تا ساعت 5 بعدازظهر دیروز، هیچ واکنشی ازسوی بانک مرکزی به این اطلاعیه صورت نگرفت. از آن جا که این خبر در سامانه کانون صرافان ایرانیان درج نشد بود، شایعه جعلی بودن آن نیز قوت می‌گیرد، چنانکه آخرین خبرها حاکی از آن بود بخشی از صرافی‌هایی که ساعت 3 بعدازظهر نرخ‌های خود را بر مبنای دلار 10 هزار تومانی درج کرده بودند، ساعت 5 بعدازظهر نرخ‌گذاری خود را به حالت عادی بازگرداندند.
به گفته برخی کارشناسان کانون صرافان نیز نمی‌تواند به تنهایی کانالی برای تعیین نرخ دلار باشد و بانک مرکزی باید در برابر چنین اقدامی مقاومت کند. از نظر کارشناسان، آنچه برای اقتصاد اهمیت دارد کاهش دامنه نوسانات و بازگشت ثبات به بازار است. شیب شدید نوسانات نزولی و افزایشی به سود هیچ کس نیست. اگر قیمت به‌تدریج در مسیر کاهشی قرار بگیرد، بازار نیز راحت‌تر آن را خواهد پذیرفت و احتمال بازگشت‌های قیمتی به حداقل خواهد رسید.
و اما معاملات بازار ارز صبح امروز (پنجشنبه 12 مهر)، همچنان با حضور دلالان و سودجویان کار خود را آغاز کرد.
امروز به دلیل تعطیلی پایان هفته کمی از حجم حضور خریداران و فروشندگان در مرکز خرید و فروش ارز در خیابان فردوسی تهران، کاسته شده است، اما هنوز این افراد در حال تلاش برای معامله ارز و هم چنین بالا بردن نرخ هایی که در روز گذشته اعلام شده بود، هستند.
در نهایت تا پایان روز (پنجشنبه 12مهرماه) دلالان با نرخ های بسیار بالا تنها خرید داشتند و فروش در معاملات آنها جایی نداشت.
منبع: دنیای اقتصاد و باشگاه خبرنگاران

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/59084/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عامل تحریم

داستان ابوشجاع

عوارض خطرناک کبد چرب

مراقبت های بعد از عمل چشم

واردات گوشت گرم از آفریقا به کشور

جزئیات از سامانه جدید «خودنویس»

بالا و پایین سرخابی‌ها در بورس

توضیحات رئیس سازمان توسعه تجارت درباره نمایشگاه اکسپو

بستر مشارکت در تصمیم‌گیری‌ها برای خیران فراهم شود

اتصال اروپا به خلیج فارس از طریق ترکیه و عراق | مسیر ترانزیت جدید بدون ایران

ادامه بارش‌های پراکنده و رگباری در فارس

سر فصل انقلاب اسلامی به معنویت و انسانیت اختصاص یابد

سر فصل خدمات انقلاب اسلامی به معنویت و انسانیت اختصاص یابد

مالک جدید استقلال: به کمتر از قهرمانی آسیا رضایت نمی دهیم

مسابقات قرآن و عترت مرحله 14 گانه در اشکنان

محرومیت‌زدایی در حوزه آب شرب از سیاست‌های وزارت نیرو است

مردان متولد این ماه‌ها به سختی عاشق می‌شوند!

ویدیو/ آبگرفتگی معابر در شیراز به دنبال بارش شدید باران

سرعت، دقت و اتقان در رسیدگی به پرونده هشت مهر زاهدان را از قوه‌ قضائیه انتظار داریم

بسته خبر‌های ورزشی 5 اردیبهشت فارس

آبگرفتگی در بخش‌هایی از شیراز/ سامانه بارشی امشب از فارس خارج می‌شود

طبیعت زیبای بهاری کوه رنج و گمبیل شهرستان سپیدان

شهروند خبرنگار:آبگرفتگی شیراز

اجازه ندهید حتی یک کودک از تحصیل جا بماند

2 هزار واحد مسکن مهر مهستان تا پایان اردیبهشت تحویل می‌شود

اسیر صهیونیست: نتانیاهو از خودت خجالت بکش

پرونده قضایی 8 مهر زاهدان در اولویت رسیدگی قرار می‌گیرد

فعالیت هنرستان انرژی اتمی هرمزگان از مهر ماه سال جاری آغاز می‌شود

چادرملو علیه چهار صحنه داوری نیم فصل دوم

وزش باد شدید و افزایش ارتقاع موج در خلیج‌فارس

سیل بهاری خیابان‌های شیراز

بارش باران کنارگذرهای رودخانه خشک شیراز را مسدود کرد

خانواده شهدا پرچمداران اصلی ایثار و شهادت هستند/ نسل امروز نیازمند آشنایی با شهدا

در باکو جایی برای شیعیان نیست

ده نمکی در دو اپیزود

چرا رئیسی به پاکستان سفر کرد؟

روشنگری از دلایل اجرای طرح نور؛ به زودی

چرا ایرانی‌ها بیشتر سنگ کلیه می‌گیرند؟/ شایع‌ ترین بیماری های اورولوژی در کشور

صادرات طلای سرخ به 400 تن می‌رسد

صنعت خودرو، قربانی زیاده‌خواهی مسئولان و دلالان

پاسخ معاون وزیر کار در مورد دستمزد کارگران؛ افزایش 119 درصدی حقوق در 3 سال

پرونده قضائی «هشت مهر» در اولویت رسیدگی قرار می‌گیرد

وضعیت محور دروازه قرآن شیراز و آرامش در تردد خودروها + فیلم

تعاونی خیرین با هدف توسعه اشتغال و تولید ایجاد شود

استفاده از هوش مصنوعی در برنامه‌ریزی‌های بخش کشاورزی

گامی نو در صنعت راهسازی/توسعه فناوری‌های قیر و آسفالت با مشارکت دانش‌بنیان‌ها

تلاش شبانه روزی برای ساخت و بهره برداری از طرح‌های عمرانی کلانشهر شیراز

خطیر: واگذاری استقلال بزرگ ترین اتفاق بعد از قهرمانی آسیا بود

فرونشست زمین در جاده مزرعه عرب به حسن آباد بر اثر بارش‌های سیلابی+ فیلم

درخواست خصمانه آرژانتین از پاکستان و سریلانکا علیه ایران