پایگاه خبری تحلیلی پیام فارس

آخرين مطالب

آشنایی با ارزش غذایی تخم مرغ/ مصرف تخم‌مرغ به تمام افراد توصیه می‌شود علمي

آشنایی با ارزش غذایی تخم مرغ/ مصرف تخم‌مرغ به تمام افراد توصیه می‌شود

  بزرگنمايي:

پیام فارس - مدیر گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: تخم مرغ یک منبع غذایی کامل طبیعی است که پروتئینی با کیفیت بالا دارد؛ پروتئینی که 9 اسید آمینه ضروری در آن وجود دارد.
به گزارش ایسنا منطقه فارس، به نقل از علوم پزشکی شیراز، رضیه شناور با اشاره به اینکه نهم اکتبر، مصادف با هفدهم مهر، به نام روز جهانی تخم مرغ نامگذاری شده تا ارزش غذایی این ماده و اثر آن بر سلامتی، بیشتر معرفی شود، خاطرنشان کرد: تخم مرغ حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین و مواد معدنی ضروری برای هر انسانی است.
این متخصص تغذیه گفت: تخم مرغ بر کاهش وزن تاثیردارد و به واسطه داشتن کلسترول خوب و مغذی بودن، استفاده از آن برای افراد در تمام گروه های سنی توصیه می شود.
او با یادآوری اینکه مصرف تخم مرغ بر سلامت چشم اثرگذار است، گفت: مصرف تخم مرغ توسط زنان باردار و شیرده، کودکان و نوجوانان در حال رشد، ورزشکاران و بزرگسالان سالم و همچنین کسانیکه در دوران پس از بیماری بسر می برند، ضروری است.
این کارشناس تغذیه اضافه کرد: در گروه‌هایی که به آنها اشاره شد، مصرف روزانه یک عدد تخم مرغ منعی ندارد و حتی بعضا براساس نظر کارشناس، مصرف تعداد بیشتری هم توصیه می‌شود.
او با بیان اینکه در برخی شرایط باید در مصرف تخم مرغ ملاحظاتی را لحاظ کرد، گفت: به دلیل خواص ویژه و منحصر به فردی که در تخم مرغ وجود دارد، مصرف نکردن آن می تواند کمبود ترکیبات ضروری مثل «کولین»، «لوتئین» و «گزانتین» را به همراه داشته باشد.
شناور خاطرنشان کرد: نباید مصرف تخم مرغ در هیچ گروه سنی حذف شود بلکه باید در موارد محدودیت مصرف، مقدار مصرف آن با نظر پزشک معالج کاهش یابد
این کارشناس گفت: حتی در بیماران مبتلا به دیابت، فشار خون بالا و بیماری های قلبی عروقی تا حدود سه تخم مرغ در هفته نیز پیشنهاد می شود، در این صورت باید از خوردن غذاهای چرب و پرنمک نیز همراه تخم مرغ خودداری کرد و روش پخت تخم مرغ نیز بدون روغن صورت پذیرد که در این صورت نه تنها خطری ندارد، بلکه در این گروه های خاص مفید هم خواهد بود .
پرهیز از مصرف تخم مرغ خام
مدیرگروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین توصیه کرد که از مصرف تخم مرغ خام به علت احتمال وجود آلودگی و احتمال بروز مسمومیت غذایی پرهیز شده و هنگام پخت هم هر تخم مرغ جداگانه شکسته و بعد به ظرف اصلی منتقل شود.
به گفته این کارشناس ارشد تغذیه، وجود لکه های خون و مویرگ های خونی، علامت نطفه دار بودن و رشد جنین است و مصرف چنین تخم مرغی هم از نظر شرعی و هم از نظر بهداشتی مصرف آن جایز نیست .
شناور ضمن بیان این مطلب که آب پز کردن از بهترین روش‌های طبخ تخم مرغ است، گفت: از نشانه های تازگی تخم مرغ آب پز این است که پوست از سفیده به سختی جدا می شود، اگر پوست به راحتی جدا شد، تخم مرغ کهنه است.
این کارشناس ارشد تغذیه گفت: قرارداشتن زرده تخم مرغ در مرکز، نشانه تازگی این ماده غذایی است.
انتهای پیام





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

بزرگترین مرکز اورتز و پروتز جنوب کشور در شیراز راه‌اندازی شد

مدرسان علمی کاربردی ملزم به حضور حداقل 6 ماه در صنعت هستند

اضافه شدن 3370 تخت ظرفیت بیمارستانی فارس

آغاز اجرای طرح سنجش سلامت نوآموزان بدو ورود به دبستان در فارس

شاخص مرک نوزادان در فارس 6.6 کاهش داشته است

ضرورت آشتی دانشگاه و صنعت

ترجمه متون برتر ادبی بسترساز تعامل فرهنگی و گفت و گوی ملت‌هاست

دانشگاه فنی و حرفه‌ای فارس حق‌التدریس جذب می‌کند

گذر از تابستان داغ با مدیریت مصرف انرژی

بیش از 82 درصد زنان ایران باسواد هستند/ شتاب بخشی به سوادآموزی در فارس

ارتقاء رتبه ایران در تولید مقالات پراستناد و داغ در جهان

رتبه ایران در انتشار مقالات برتر و پر استناد ارتقا یافت

رئیس دانشگاه آزاد: جریان ملی دانش باید تقویت شود

انعقاد تفاهمنامه بین دانشگاه آزاد و ISC

بیشترین شکایات قصور پزشکی مربوط به جراحی زیبایی و زنان است

کمبود تنها 21 قلم دارو در کشور

فضای برخی دانشکده‌های دانشگاه آزاد در شأن جمهوری اسلامی نیست

نیمی از اعضای هیئت علمی فارس متعلق به دانشگاه آزاد است

سرپرست دانشکده فنی دختران شیراز معرفی شد

اصلاح الگوی غذایی با گنجاندن غلات در برنامه

برگزاری چهارمین جشنواره ملی دانشجویی شهود قدسی در شیراز

بررسی ظرفیت‌ها و موانع اجتماعی دوچرخه راه شیراز

64دانشجوی دانشگاه شیراز در راه المپیاد دانشجویی کشور

فرهنگ و هنر، عرصه پیوست باشد نه گسست

راه اندازی دومین مرکز نوآوری فارس در در دانشگاه پیام نور بوانات

70 محقق داخلی و خارجی جدیدترین یافته های ریاضی را در تبریز ارائه می کنند

راه‌اندازی رشته تخصصی بیماری‌های داخلی در دانشگاه علوم پزشکی جهرم

آموزش‌های زیست محیطی در دوران پیش دبستان و ابتدایی ضرورت است

نخستین حضور علمی دانشگاه بوخوم آلمان در دانشگاه شیراز رقم خورد

هنگام گرمازدگی نوشیدنی‌‌های شیرین و کافئینی مصرف نکنید

پژوهش در حوزه مد و لباس ضروری است

فعالیت‌های فرهنگی جهاددانشگاهی قرآن محور است

رئیس دانشگاه شیراز: نیازمند آغاز نهضت دانشگاه سازی در ایران هستیم

زمان سعی و خطا در کیفی‌سازی دانشگاه‌ها گذشته است

مدیرپروری نکرده‌ایم!

توسعه متوازن با دانشگاه و دانشگاهی منفعل ممکن نیست

آغاز به کار دومین کنفرانس بین المللی ارزیابی کیفی نظامهای دانشگاهی در شیراز

برگزاری استارتاپ "سلامت شو" در علوم پزشکی جهرم

دانشگاه شیراز میزبان کنفرانس بین‌المللی ارزیابی کیفیت در نظام های دانشگاهی است

دانشگاه، مسیر کارآفرینی دانشجویان را هموار می کند

شناسایی حدود 19 هزار فرد در معرض خطر ابتلا به فشارخون بالا در فارس

مهارت آموزی نه انتخاب بلکه الزام است

رئیس دانشگاه شیراز: در آغاز راه تبدیل به دانشگاه نسل چهارم هستیم

برگزاری آزمون استخدامی آتش‌نشانان توسط جهاد دانشگاهی فارس

اخلاق سیاسی و سیاست اخلاقی در اندیشه علامه قطب الدین شیرازی

موفقیت پزشکان شیرازی در درمان یک مصدوم با سوختگی 70 درصد

برنامه‌های جهاددانشگاهی در راستای منویات رهبری تدوین می‌شود

سد خودتحریمی فراروی استارتاپ ها

ابتلای یک سوم دیالیزی‌های فارس به فشارخون بالا/ نمک؛ متهم اصلی فشارخون بالا

هیئت رئیسه علوم پزشکی شیراز در مناطق سیل زده خانه می‌سازند