پایگاه خبری تحلیلی پیام فارس

آخرين مطالب

آشنایی با ارزش غذایی تخم مرغ/ مصرف تخم‌مرغ به تمام افراد توصیه می‌شود علمي

آشنایی با ارزش غذایی تخم مرغ/ مصرف تخم‌مرغ به تمام افراد توصیه می‌شود

  بزرگنمايي:

پیام فارس - مدیر گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: تخم مرغ یک منبع غذایی کامل طبیعی است که پروتئینی با کیفیت بالا دارد؛ پروتئینی که 9 اسید آمینه ضروری در آن وجود دارد.
به گزارش ایسنا منطقه فارس، به نقل از علوم پزشکی شیراز، رضیه شناور با اشاره به اینکه نهم اکتبر، مصادف با هفدهم مهر، به نام روز جهانی تخم مرغ نامگذاری شده تا ارزش غذایی این ماده و اثر آن بر سلامتی، بیشتر معرفی شود، خاطرنشان کرد: تخم مرغ حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین و مواد معدنی ضروری برای هر انسانی است.
این متخصص تغذیه گفت: تخم مرغ بر کاهش وزن تاثیردارد و به واسطه داشتن کلسترول خوب و مغذی بودن، استفاده از آن برای افراد در تمام گروه های سنی توصیه می شود.
او با یادآوری اینکه مصرف تخم مرغ بر سلامت چشم اثرگذار است، گفت: مصرف تخم مرغ توسط زنان باردار و شیرده، کودکان و نوجوانان در حال رشد، ورزشکاران و بزرگسالان سالم و همچنین کسانیکه در دوران پس از بیماری بسر می برند، ضروری است.
این کارشناس تغذیه اضافه کرد: در گروه‌هایی که به آنها اشاره شد، مصرف روزانه یک عدد تخم مرغ منعی ندارد و حتی بعضا براساس نظر کارشناس، مصرف تعداد بیشتری هم توصیه می‌شود.
او با بیان اینکه در برخی شرایط باید در مصرف تخم مرغ ملاحظاتی را لحاظ کرد، گفت: به دلیل خواص ویژه و منحصر به فردی که در تخم مرغ وجود دارد، مصرف نکردن آن می تواند کمبود ترکیبات ضروری مثل «کولین»، «لوتئین» و «گزانتین» را به همراه داشته باشد.
شناور خاطرنشان کرد: نباید مصرف تخم مرغ در هیچ گروه سنی حذف شود بلکه باید در موارد محدودیت مصرف، مقدار مصرف آن با نظر پزشک معالج کاهش یابد
این کارشناس گفت: حتی در بیماران مبتلا به دیابت، فشار خون بالا و بیماری های قلبی عروقی تا حدود سه تخم مرغ در هفته نیز پیشنهاد می شود، در این صورت باید از خوردن غذاهای چرب و پرنمک نیز همراه تخم مرغ خودداری کرد و روش پخت تخم مرغ نیز بدون روغن صورت پذیرد که در این صورت نه تنها خطری ندارد، بلکه در این گروه های خاص مفید هم خواهد بود .
پرهیز از مصرف تخم مرغ خام
مدیرگروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین توصیه کرد که از مصرف تخم مرغ خام به علت احتمال وجود آلودگی و احتمال بروز مسمومیت غذایی پرهیز شده و هنگام پخت هم هر تخم مرغ جداگانه شکسته و بعد به ظرف اصلی منتقل شود.
به گفته این کارشناس ارشد تغذیه، وجود لکه های خون و مویرگ های خونی، علامت نطفه دار بودن و رشد جنین است و مصرف چنین تخم مرغی هم از نظر شرعی و هم از نظر بهداشتی مصرف آن جایز نیست .
شناور ضمن بیان این مطلب که آب پز کردن از بهترین روش‌های طبخ تخم مرغ است، گفت: از نشانه های تازگی تخم مرغ آب پز این است که پوست از سفیده به سختی جدا می شود، اگر پوست به راحتی جدا شد، تخم مرغ کهنه است.
این کارشناس ارشد تغذیه گفت: قرارداشتن زرده تخم مرغ در مرکز، نشانه تازگی این ماده غذایی است.
انتهای پیام





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

شتاب شرکت های دانش بنیان درزمینه توسعه سلامت همراه ستودنی است

راهکارهای روانشناسانه در مواجهه با بازی‌های رایانه‌ای

راهکارهای روانشناسانه در مواجهه با بازی‌های رایانه‌ای

استفاده از انرژی های پاک در ایران اجرایی نشده است

ششمین کنفرانس سالیانه «انرژی پاک» برگزار می شود

در تولید برق از انرژی های تجدیدپذیر عقب هستیم

تکذیب شایعه محدودیت ارایه خدمات در بیمارستان نمازی

سومین کنگره سلامت همراه "سبز" برگزار می‌شود

سومین کنگره سلامت همراه اول اسفند در شیراز آغاز می‌شود

اپلیکیش‌های سلامت باید متناسب با نیاز ایرانیان باشد

بیش از هزار کیلو رب گوجه در شیراز معدوم شد/ تعطیلی پانزده واحد تهیه و توزیع موادغذایی

طراحی فرمولاسیون جدید نانو آنتی‌اکسیدان در علوم پزشکی جهرم

نوسازی خوابگاه‌های دانشجویی آموزشکده‌های فنی استهبان و نی‌ریز

سومین کنگره سلامت همراه در شیراز برگزار می شود

همایش ملی «ادبیات معاصر ایران»/حضورچهره‌های ادبیات داستانی و شعر

شایعه وجود زالو در آب چشمه دشت ارژن شیراز رد شد

سه برابر شدن تعداد آندوسکوپی و کولونوسکوپی در جهرم

شیراز میزبان سومین جشنواره شهود قدسی

شیراز میزبان سومین جشنواره شهود قدسی

امیدها برای درمان التهابات چشمی در شیراز افزایش یافت

برگزاری اختتامیه دومین جشنواره دانشجویی شعر باران در شیراز

کتاب شیراز در آیینه انقلاب منتشر شد

دیدار جهادگران دانشگاهی فارس با خانواده شهیدان خدیو

تحول در بهداشت و درمان دستاوردی مهم در چهل‌سالگی انقلاب

برگزاری دومین آزمون استخدام بخش خصوصی در شیراز

سرانه فرهنگی و دانشجویی دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای باید افزایش یابد

بحرانی شدن ذخایر خونی گروه A مثبت و O منفی/ رشد 28 درصدی اهدای خون در فارس

آمادگی جهاددانشگاهی برای تحقق اقتصاد مقاومتی در فارس/ جهاددانشگاهی از مهمترین دستاوردهای انقلاب

افزایش ٤ درصدی جذب دانشجو در دانشگاه پیام نور فارس

جداسازی دوقلوهای به هم چسبیده در شیراز/ ارمغانی به پزشکی ایران

هیاهو در سکوت

شیراز میزبان سومین کنگره بین المللی سلامت همراه/ حضور اپلیکشن‌های برتر سلامت در شیراز

وظیفه نخبگان جامعه تبیین عملکرد و دستاوردهای نظام است

برگزاری اولین فستیوال انیمیشن کودک در جهاددانشگاهی فارس

تجدید میثاق جهادگران دانشگاهی فارس با شهدا/ برپایی نمایشگاه دستاوردهای جهاددانشگاهی

آغاز نشست کانون‌های فرهنگی و هنری کشور در شیراز/ فعالیت 384 کانون در دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور

پارک‌های علم و فناوری، مولود انقلاب

حدود یک صدم جمعیت ایران مبتلا به صرع هستند/ جراحی درمانی مناسب برای 70درصد موارد

5 کانون سلامت محلات در شیراز راه اندازی شد

رفع وابستگی به پروتزهای خاص دستاورد پزشکی فارس

طنین زنگ انقلاب در مدارس فارس

بیست و پنجمین همایش اپتیک و فوتونیک ایران در شیراز آغاز شد

تعطیلی 13 واحد متخلف تولیدکننده عرقیات سنتی در فارس

روش تشخیص شربت «زادیتن» تقلبی

آماده شدن بستر توسعه همکاری جهاددانشگاهی فارس و دانشگاه شیراز

درمان سوختگی با پیوند پوست، دستاورد چهار دهه انقلاب

پاسخ رییس بیمارستان نمازی به انتشار یک کلیپ در مورد این مرکز درمانی

ارائه خدمات رایگان دندانپزشکی در مناطق محروم فارس

رئیس دانشگاه شیراز: رشد تحصیلات تکمیلی از مهمترین دستاوردهای انقلاب است

رشد تحصیلات تکمیلی از مهمترین دستاوردهای انقلاب است