پایگاه خبری تحلیلی پیام فارس

آخرين مطالب

کینوا؛ گیاهی مغذی اما ناشناخته علمي

کینوا؛ گیاهی مغذی اما ناشناخته

  بزرگنمايي:

پیام فارس - غلات از دیرباز تاکنون نقشی مهم در رژیم غذایی انسان بازی کرده و همواره منبعی غنی و مطمئن برای تامین انرژی و پروتئین محسوب شده است.
به گزارش ایسنا منطقه فارس، به عقیده تمام صاحب‌نظران و دانشمندان، تداوم زندگی تمام جانواران، خصوصا انسانی به حیات گیاهان گره خورده است؛ اگر گیاهان را از زندگی انسان حذف کنیم، به حتم کیفیت و کمیت این زندگی به شدت تنزل پیدا خواهد کرد.
دانشمندان تاکید دارند که انسان با رژیم غذایی گیاهی امکان تداوم حیات را خواهد داشت اما بدون گیاهان و با حذف مواد گیاهی از رژیم غذایی به حتم با مشکلات و دشواری‌های عدیده‌ای روبرو می‌شود.
یک کارشناس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تایید این نکته که گیاهان، نقشی تعیین کننده و حیاتی در رژیم غذایی انسان بازی کرده و می‌کنند، گفت: گروه غلات از مهمترین گروه‌های گیاهی بوده و زندگی انسان‌ها وابسته به آن است.
مهدیه فرید که در یک کارگاه آموزشی سخن می‌گفت، با بیان اینکه گندم، ذرت، برنج، جو، جو دوسر و چاودار، از عمده غذاهای حیاتی انسان در سراسر دنیا محسوب می‌شود، افزود: یکی از گونه‌های گیاهی که ارزش غذایی مناسبی برای انسان دارد، گیاهی به نام کینوا است.
این کارشناس ارشد تغذیه گفت: کینوا گیاهی متعلق به خانواده Chenopodiaceae است که اسفناج و چقندر قند را نیز شامل می شود و حدود 250 گونه از این خانواده در سراسر دنیا وجود دارد .
او اضافه کرد: کینوا به عنوان شبه غلات پخته و مصرف می شود؛ دانه و برگ های کینوا، قسمت های خوراکی آن محسوب می شود و هر چند این گیاه خصوصیات غلات را دارد، اما به عنوان شبه غلات عنوان شده است .
این کارشناس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت بیان کرد: هر 100 گرم کینوا، 368 کیلوکالری انرژی دارد و محتوای پروتئین در دانه های خشک کینوا نیز بین 16.5- 13.8 درصد است که به طور میانگین 15 درصد محاسبه می شود و میزان آن بیشتر از برنج، چاودار، جو، ذرت و نزدیک به پروتئین گندم است .
فرید ادامه داد: کربوهیدرات اصلی کینوا، نشاسته است که حدود 52 تا 69 درصد آن را تشکیل می دهد و میزان فیبر آن نیز 9.7-7 درصد است، در مقایسه با نشاسته گندم و جو، نشاسته کینوا بیشترین غلظت (ویسکوزئیه) و ظرفیت بالاتر جذب آب و تورم را دارد .
او افزود: میزان چربی کینوا 9.5-2 درصد و سرشار از اسیدهای چرب ضروری مانند لینولئیک اسید و آلفا لینولینک اسید(امگا6 و امگا 3) است که از چربی های خوب محسوب می شود و به علت کمیت و کیفیت ذره های چربی آن، به عنوان جایگزین دانه چربی مورد قبول واقع شده است .
این کارشناس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت اضافه کرد: دانه های کینوا سرشار از ویتامین B 6 و فولیک اسید است؛ بر اساس گزارش ها، سطح B 6 و فولیک اسید در 100 گرم کینوا، نیازهای روزانه بزرگسالان را تامین می کند .
فرید با اشاره به این که میزان مینرال آن نسبت به سایر غلات بیشتر است، گفت: محتوای کلسیم و آهن کینوا نسبت به دانه های غلات رایج، بالاتر است .
او ادامه داد: برخی مطالعات نشان داده، کینوا برای کودکان، سالمندان، افراد با سطح فعالیت ورزشی بالا، افراد با عدم تحمل لاکتوز، زنان با پوکی استخوان، افراد دچار آنمی، دیابتی ها، بیماران دچار دیس لیپیدمی، افراد چاق و مبتلا به سلیاک (این اثر به علت خاصیت آن در زمینه ارزش بالای تغذیه ای، خاصیت درمانی و فاقد گلوتن بودن) مفید است .
کارشناس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت افزود: خاصیت های درمانی کینوا به وجود فیبر، مینرال ها، ویتامین ها، اسیدهای چرب، آنتی اکسیدان ها و به ویژه «فیتوکمیکال های» موجود در این ماده غذایی مرتبط است .
فرید گفت: افزودن کینوا به غذای افراد مبتلا به سلیاک که فاقد گلوتن است، منجر به بهبود تحمل رژیم غذایی می شود و از بدتر شدن بیماری جلوگیری می کند .
انتهای پیام





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

ضرورت آشتی دانشگاه و صنعت

ترجمه متون برتر ادبی بسترساز تعامل فرهنگی و گفت و گوی ملت‌هاست

دانشگاه فنی و حرفه‌ای فارس حق‌التدریس جذب می‌کند

گذر از تابستان داغ با مدیریت مصرف انرژی

بیش از 82 درصد زنان ایران باسواد هستند/ شتاب بخشی به سوادآموزی در فارس

ارتقاء رتبه ایران در تولید مقالات پراستناد و داغ در جهان

رتبه ایران در انتشار مقالات برتر و پر استناد ارتقا یافت

رئیس دانشگاه آزاد: جریان ملی دانش باید تقویت شود

انعقاد تفاهمنامه بین دانشگاه آزاد و ISC

بیشترین شکایات قصور پزشکی مربوط به جراحی زیبایی و زنان است

کمبود تنها 21 قلم دارو در کشور

فضای برخی دانشکده‌های دانشگاه آزاد در شأن جمهوری اسلامی نیست

نیمی از اعضای هیئت علمی فارس متعلق به دانشگاه آزاد است

سرپرست دانشکده فنی دختران شیراز معرفی شد

اصلاح الگوی غذایی با گنجاندن غلات در برنامه

برگزاری چهارمین جشنواره ملی دانشجویی شهود قدسی در شیراز

بررسی ظرفیت‌ها و موانع اجتماعی دوچرخه راه شیراز

64دانشجوی دانشگاه شیراز در راه المپیاد دانشجویی کشور

فرهنگ و هنر، عرصه پیوست باشد نه گسست

راه اندازی دومین مرکز نوآوری فارس در در دانشگاه پیام نور بوانات

70 محقق داخلی و خارجی جدیدترین یافته های ریاضی را در تبریز ارائه می کنند

راه‌اندازی رشته تخصصی بیماری‌های داخلی در دانشگاه علوم پزشکی جهرم

آموزش‌های زیست محیطی در دوران پیش دبستان و ابتدایی ضرورت است

نخستین حضور علمی دانشگاه بوخوم آلمان در دانشگاه شیراز رقم خورد

هنگام گرمازدگی نوشیدنی‌‌های شیرین و کافئینی مصرف نکنید

پژوهش در حوزه مد و لباس ضروری است

فعالیت‌های فرهنگی جهاددانشگاهی قرآن محور است

رئیس دانشگاه شیراز: نیازمند آغاز نهضت دانشگاه سازی در ایران هستیم

زمان سعی و خطا در کیفی‌سازی دانشگاه‌ها گذشته است

مدیرپروری نکرده‌ایم!

توسعه متوازن با دانشگاه و دانشگاهی منفعل ممکن نیست

آغاز به کار دومین کنفرانس بین المللی ارزیابی کیفی نظامهای دانشگاهی در شیراز

برگزاری استارتاپ "سلامت شو" در علوم پزشکی جهرم

دانشگاه شیراز میزبان کنفرانس بین‌المللی ارزیابی کیفیت در نظام های دانشگاهی است

دانشگاه، مسیر کارآفرینی دانشجویان را هموار می کند

شناسایی حدود 19 هزار فرد در معرض خطر ابتلا به فشارخون بالا در فارس

مهارت آموزی نه انتخاب بلکه الزام است

رئیس دانشگاه شیراز: در آغاز راه تبدیل به دانشگاه نسل چهارم هستیم

برگزاری آزمون استخدامی آتش‌نشانان توسط جهاد دانشگاهی فارس

اخلاق سیاسی و سیاست اخلاقی در اندیشه علامه قطب الدین شیرازی

موفقیت پزشکان شیرازی در درمان یک مصدوم با سوختگی 70 درصد

برنامه‌های جهاددانشگاهی در راستای منویات رهبری تدوین می‌شود

سد خودتحریمی فراروی استارتاپ ها

ابتلای یک سوم دیالیزی‌های فارس به فشارخون بالا/ نمک؛ متهم اصلی فشارخون بالا

هیئت رئیسه علوم پزشکی شیراز در مناطق سیل زده خانه می‌سازند

کتاب پنج کلید دستیابی به غذای سالم در شیراز ترجمه شد

نگاه علمی درشرکت توسعه گردشگری اعمال می شود/ بازمهندسی کسب وکارها

پیام تسلیت رئیس جهاددانشگاهی فارس به مناسبت شهادت امام جمعه کازرون

بازسازی شریان ریوی پنهان کودکان دچار مشکلات ریوی در شیراز

بابایی: جهاددانشگاهی ظرفیتی برای کمک به رونق تولید است/ تحقیقی: آماده همکاری با جهاددانشگاهی هستیم