پایگاه خبری تحلیلی پیام فارس

آخرين مطالب

ارتباط قهوه و سرطان معده علمي

ارتباط قهوه و سرطان معده

  بزرگنمايي:

پیام فارس - صاحب‌نظران معتقد هستند که سرطان یک بیماری چندعاملی است که در نتیجه تداوم آسیب ‌ های ناشی از مواجهه مداوم با عوامل سرطان زا ایجاد می شود.
به گزارش ایسنا منطقه فارس، آمارها نشان می‌دهد که پس از سرطان‌های ریه، سینه و کولورکتال، سرطان معده به لحاظ شیوع در جهان رتبه چهارم را دارد و به لحاظ مرگ و میر، رتبه دوم را به خود اختصاص داده است.
کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز در خصوص روند ابتلا به سرطان معده، در جمع خبرنگاران گفت: با توجه به تفاوت‌های نژادی و جغرافیایی قابل توجه موجود در بروز سرطان معده در نواحی مختلف، می‌توان نتیجه گرفت که خطر این سرطان تا حدود زیادی متاثر از عوامل محیطی و رژیم غذایی و عفونت هلیکوباکترپیلوری است.
فاطمه شفیعی با بیان اینکه عفونت H پیلوری عامل بسیار مهم در ابتلا به سرطان معده محسوب شده اما تنها عامل خطرزا نیست، گفت: مطالعات متعددی در مورد ارتباط سرطان معده را با انواع نوترینت ‌ ها، اجزای غذایی، گروه‌های غذایی و الگوهای غذایی انجام شده اما هنوز هم نقش عوامل رژیمی و چگونگی ارتباط آن با سرطان معده بحث برانگیز است .
این کارشناس ارشد تغذیه با اشاره به اینکه قهوه مخلوطی از حدود هزار ترکیب شیمیایی با خواص متفاوت ضد سرطانی و سرطان‌زایی است، ادامه داد: با توجه به مصرف گسترده قهوه و ترکیبات شیمیایی متعدد موجود در آن و اثرات متضاد این ترکیبات، مطالعاتی با هدف بررسی ارتباط این نوشیدنی و خطر انواع سرطان ها نظیر سرطان معده انجام شده است.
او توضیح داد: وجود ترکیبات مطلوب و نامطلوب موجود در ساختمان قهوه، می تواند اثرات متفاوت قهوه بر خطر سرطان معده را توضیح دهد؛ قهوه دارای صدها ترکیب شیمیایی مانند هیدروکربن های آروماتیک و آمین های هتروسیکلیک با خاصیت سرطان زایی در مقادیر بسیار کم و در کنار آن، دارای صدها ترکیب ضد سرطانی نظیر آنتی اکسیدان هایی مانند ترکیبات پلی فنولیک، دی ترپن ها، ملانوییدها پیش سازهای ویتامینی است.
مدرس دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: در بسیاری از مطالعات «کافئین»، «کافستول» و «کائول» موجود در قهوه، اثرات محافظتی در برابر سرطان ها نشان داده است.
او ادامه داد: کافئین می تواند با ایجاد اختلال در سیکل سلولی، تغییر مکانیسم های تعمیر DNA ، تعدیل پاسخ‌های مرگ سلولی، تغییر در متابولیسم کارسینوژن ها و کاهش فعالیت هیدروکربن های آروماتیک، اثرات ضد سرطانی اعمال کند، همچنین کافستول و کاوئول نیز اثرات ضد التهابی و ضد سرطانی ایجاد می کنند .
شفیعی اضافه کرد: با توجه به نتایج مطالعات و ترکیبات پیچیده موجود در ساختمان قهوه با اثرات متفاوت، نمی توان نتیجه گیری واضحی داشت و به طور کلی شواهد روشنی از این که آیا مصرف قهوه اثری بر خطر سرطان معده دارد و یا نقش محافظتی دارد، مورد تایید قرار نگرفته است.
انتهای پیام





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

ترجمه متون برتر ادبی بسترساز تعامل فرهنگی و گفت و گوی ملت‌هاست

دانشگاه فنی و حرفه‌ای فارس حق‌التدریس جذب می‌کند

گذر از تابستان داغ با مدیریت مصرف انرژی

بیش از 82 درصد زنان ایران باسواد هستند/ شتاب بخشی به سوادآموزی در فارس

ارتقاء رتبه ایران در تولید مقالات پراستناد و داغ در جهان

رتبه ایران در انتشار مقالات برتر و پر استناد ارتقا یافت

رئیس دانشگاه آزاد: جریان ملی دانش باید تقویت شود

انعقاد تفاهمنامه بین دانشگاه آزاد و ISC

بیشترین شکایات قصور پزشکی مربوط به جراحی زیبایی و زنان است

کمبود تنها 21 قلم دارو در کشور

فضای برخی دانشکده‌های دانشگاه آزاد در شأن جمهوری اسلامی نیست

نیمی از اعضای هیئت علمی فارس متعلق به دانشگاه آزاد است

سرپرست دانشکده فنی دختران شیراز معرفی شد

اصلاح الگوی غذایی با گنجاندن غلات در برنامه

برگزاری چهارمین جشنواره ملی دانشجویی شهود قدسی در شیراز

بررسی ظرفیت‌ها و موانع اجتماعی دوچرخه راه شیراز

64دانشجوی دانشگاه شیراز در راه المپیاد دانشجویی کشور

فرهنگ و هنر، عرصه پیوست باشد نه گسست

راه اندازی دومین مرکز نوآوری فارس در در دانشگاه پیام نور بوانات

70 محقق داخلی و خارجی جدیدترین یافته های ریاضی را در تبریز ارائه می کنند

راه‌اندازی رشته تخصصی بیماری‌های داخلی در دانشگاه علوم پزشکی جهرم

آموزش‌های زیست محیطی در دوران پیش دبستان و ابتدایی ضرورت است

نخستین حضور علمی دانشگاه بوخوم آلمان در دانشگاه شیراز رقم خورد

هنگام گرمازدگی نوشیدنی‌‌های شیرین و کافئینی مصرف نکنید

پژوهش در حوزه مد و لباس ضروری است

فعالیت‌های فرهنگی جهاددانشگاهی قرآن محور است

رئیس دانشگاه شیراز: نیازمند آغاز نهضت دانشگاه سازی در ایران هستیم

زمان سعی و خطا در کیفی‌سازی دانشگاه‌ها گذشته است

مدیرپروری نکرده‌ایم!

توسعه متوازن با دانشگاه و دانشگاهی منفعل ممکن نیست

آغاز به کار دومین کنفرانس بین المللی ارزیابی کیفی نظامهای دانشگاهی در شیراز

برگزاری استارتاپ "سلامت شو" در علوم پزشکی جهرم

دانشگاه شیراز میزبان کنفرانس بین‌المللی ارزیابی کیفیت در نظام های دانشگاهی است

دانشگاه، مسیر کارآفرینی دانشجویان را هموار می کند

شناسایی حدود 19 هزار فرد در معرض خطر ابتلا به فشارخون بالا در فارس

مهارت آموزی نه انتخاب بلکه الزام است

رئیس دانشگاه شیراز: در آغاز راه تبدیل به دانشگاه نسل چهارم هستیم

برگزاری آزمون استخدامی آتش‌نشانان توسط جهاد دانشگاهی فارس

اخلاق سیاسی و سیاست اخلاقی در اندیشه علامه قطب الدین شیرازی

موفقیت پزشکان شیرازی در درمان یک مصدوم با سوختگی 70 درصد

برنامه‌های جهاددانشگاهی در راستای منویات رهبری تدوین می‌شود

سد خودتحریمی فراروی استارتاپ ها

ابتلای یک سوم دیالیزی‌های فارس به فشارخون بالا/ نمک؛ متهم اصلی فشارخون بالا

هیئت رئیسه علوم پزشکی شیراز در مناطق سیل زده خانه می‌سازند

کتاب پنج کلید دستیابی به غذای سالم در شیراز ترجمه شد

نگاه علمی درشرکت توسعه گردشگری اعمال می شود/ بازمهندسی کسب وکارها

پیام تسلیت رئیس جهاددانشگاهی فارس به مناسبت شهادت امام جمعه کازرون

بازسازی شریان ریوی پنهان کودکان دچار مشکلات ریوی در شیراز

بابایی: جهاددانشگاهی ظرفیتی برای کمک به رونق تولید است/ تحقیقی: آماده همکاری با جهاددانشگاهی هستیم

سهمیه فارس برای آموزش بی سوادان و کم سوادان 29 هزار و 312 نفر است