پایگاه خبری تحلیلی پیام فارس

آخرين مطالب

شرایط فریز کردن موادغذایی تازه علمي

شرایط فریز کردن موادغذایی تازه

  بزرگنمايي:

پیام فارس - از گذشته دور بشر شیوه‌هایی را برای نگهدای غذا مورد استفاده قرار می‌داد، خشک یا نمک سود کردن، مرسوم ترین روش‌های قدیمی بوده است؛ روش‌هایی که با پیشرفت تکنولوژی، زمینه ابداع شیوه‌های نوآورانه و موثر برای افزایش ماندگاری موادغذایی شد.
به گزارش ایسنا منطقه فارس، یکی از روش‌های مرسوم برای نگهداری طولانی مدت موادغذایی، فریزکردن، است اما اینکه فریزکردن دارای چه مزایا و مضراتی است و می‌توان هر ماده غذایی را با این روش نگهداری کرد، محل بحث و اختلاف نظر به شمار می‌رود.
یک کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی موادغذایی علوم پزشکی شیراز در این خصوص و با تاکید براینکه تازه‌خوری بهترین روش برای استفاده از موادغذایی است، گفت: اگر امکان استفاده از موادغذایی به شکل تازه‌خوری وجود ندارد، فریزکردن از بهترین روش‌های نگهداری غذا به شمار می‌رود.
الهام باباعلی که در یک کارگاه آموزشی سخن می‌گفت، با یادآوری اینکه خشک کردن، کنسروکردن و فریز کردن، از روش‌های مرسوم برای نگهداری طولانی مدت موادغذایی است، گفت: در تمام روش های نگهداری مواد غذایی برای طولانی باید اصول اولیه‌ای را رعایت کنیم.
او توضیح داد: آنزیم‌ هایی به صورت طبیعی در میوه‌ ها و سبزی ها وجود دارد که با تغییر در بافت، رنگ و طعم، زمان ماندگاری و ارزش تغذیه ای آنها را کاهش می‌دهد .
این کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی موادغذایی افزود: فرآیند حرارتی ملایمی که قبل از انجماد به کار می ‌رود فعالیت این آنزیم ها را کاهش یا به طور کامل متوقف می کند که به آن آنزیم زدایی یا «بلانچینگ» گفته می شود .
او ادامه داد: برای هر نوع ماده غذایی زمان فرآیند آنزیم زدایی متفاوت است، اگر زمان به کار رفته بیش از حد باشد محصول مورد نظر طعم، رنگ و مواد تغذیه ‌ای خود را از دست می ‌دهد؛ همچنین زمان کم فرآیند فعالیت آنزیم‌ ها را تحت تاثیر قرار نمی ‌دهد و آنزیم‌ ها به فعالیت خود در مواد غذایی ادامه می‌ دهند، بنابراین باید زمان مناسبی برای هر نوع محصول مشخص شود .
باباعلی، بهترین روش آنزیم زدایی را استفاده از بخار با حرارت بالا و زمان کم عنوان کرد و ادامه داد: بعضی از سبزی ها مانند فلفل های سبز و قرمز، گوجه فرنگی، کلم، پیاز خرد شده، کرفس و هویج خرد شده را می توان بدون انجام آنزیم زدایی در حرارت 18- درجه سانتیگراد به مدت 12 ماه بدون هیچ گونه تغییر نامطلوبی که ناشی از فعالیت آنزیمی باشد نگهداری کرد .
این عضو دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، از مزایای فرآیند «بلانچینگ» به غیرفعال کردن آنزیم ‌هایی که باعث تغییر در طعم، رنگ و بافت مواد غذایی می شوند، حفظ بیشتر برخی از ویتامین ‌ها مثل ویتامین C ، B 1 ، B 2 ، جلوگیری از تغییر رنگ سبزی ‌ها و تیره شدن آنها در طی فرآیند انجماد، ضدعفونی کردن سطوح مواد غذایی از میکروب ‌ها، آسان‌ تر کردن فرآیند بسته ‌بندی مواد غذایی به دلیل کم حجم شدن و کاهش سموم طبیعی موجود در گیاه، مانند کاهش نیترات در اسفناج اشاره کرد.
انتهای پیام





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

طرح آمایش با عدالت آموزشی همراه باشد/ ارتقای جایگاه آموزشی فارس

دوچرخه راه شیراز؛ لزوم ارزیابی تأثیر اجتماعی و فرهنگی

سفر وزیر علوم تحقیقات و فناوری به جهرم

یافته‌های محققان کشور در مورد سیل شیراز

خواص تغذیه‌ای دنبلان کوهی

2 برادر کازرونی داروی گیاهی ضد ریزش مو اختراع کردند

سال 97 بیش از 4700 نوزاد در بیمارستان شوشتری شیراز متولد شدند

کیفت بخشی به برنامه های فرهنگی دانشگاه فنی و حرفه‌ای فارس

سفر وزیر بهداشت به فارس و شیراز

آغاز پنجمین دوره مسابقه قوام‌الدین از ابتدای اردیبهشت در شیراز

شیراز میزبان فستیوال معماری بازی کردن بعداز 7.3/ جای خالی نظام مهندسی در مسابقه قوام الدین

ارتباط افزایش خطر ابتلا به سرطان معده و نمک

یازدهمین کنگره ملی مهندسی عمران در شیراز برگزار می‌شود

آغاز به کار هفتمین کنگره پریناتولوژی و نئوناتالوژی در شیراز

روان پریشی در جامعه بیش از انتظار است

بهره‌برداری از چهارطرح بهداشتی درمانی در لارستان

راه‌اندازی مرکز "منش" در جهاددانشگاهی فارس

راه‌اندازی مرکز "منش" در جهاددانشگاهی فارس

مرگ و میر مادران حین زایمان در کشور کاهش یافته است

دومین مرحله فلوراید تراپی در مدارس فسا ادامه دارد

آغاز ساخت ساختمان کانون زبان ایران در جهرم

تکذیب کلیپ مصرف موادمخدر در دانشگاه آزاد شیراز

لزوم پرهیز از مصرف قارچ‌های طبیعی

سفر وزیر بهداشت به فارس و جهرم/ افتتاح بیست پروژه

سیل شیراز با هدف تنبیه بررسی نشود

دنبال دنبلان و رنجی که ارزش دارد

مهربانی با طبیعت را به یک الگو تبدیل کنیم

هدایت سیلاب به دریاچه پریشان آسیب زیست محیطی دارد

غربالگری افراد برای پیشگیری از بیماری در محله‌های سیلزده شیراز

بازدید نمایندگان وزیر از وضعیت مدارس آسیب دیده از سیل شیراز

توسعه شهر در ارتفاعات عامل سیلاب شیراز بود

تعداد 41 مصدوم در شیراز تحت درمان هستند

آمادگی جهاددانشگاهی فارس برای اسکان بخشی از مسافران نوروزی در شیراز

پیام تبریک رئیس جهاددانشگاهی فارس به مناسبت نوروز 98

سرگیجه ها را جدی بگیرید

مراکز درمانی فارس آماده ارائه خدمت در ایام نوروز است

جایزه ادبی داستان کوتاه پانصد واژه‌ای «نویسندگان پارس»

گربه سان کمیاب در جهرم از مرگ نجات یافت

برگزاری دومین رویداد استارتاپی کارآفرینی جهاددانشگاهی فارس

بیش از 94 درصد افراد 10 تا 49 سال کشور باسواد هستند

آغاز به کار درمانگاه فوق تخصصی پروین دالکی در شیراز

تزکیه انبساط فطری انسان را به‌دنبال دارد

درخشش دانشجویان ورزشکار دانشگاه علوم پزشکی شیراز در کشور

هنگام خرید محصول به برچسب آن دقت کنید

تهیه بانک اطلاعاتی فارغ‌‎التحصیلان فنی و حرفه‌ای برای اشتغال

اضمحلال پوسته قدیمی آموزش و پژوهش در دانشگاه شیراز

جوهر نمک و مواد سفید کننده را مخلوط نکنید

مفاخر فارس که در سال 97 چشم بر جهان بستند

افتتاح اورژانس بیمارستان اعصاب و روان شیراز به مناسبت روز شهدا

یکی از مراکز حفاظت از شبکه مجازی در جهرم فعالیت دارد