پایگاه خبری تحلیلی پیام فارس

آخرين مطالب

هنگام خرید محصول به برچسب آن دقت کنید علمي

هنگام خرید محصول به برچسب آن دقت کنید

  بزرگنمايي:

پیام فارس- زهرا مجدی  اظهار داشت: این موارد شامل نوع فرآورده و نام تجاری و شماره پروانه بهداشتی ساخت یا شماره شناسه نظارت کارگاهی، تاریخ تولید و انقضا، وزن خالص، شماره سری ساخت، ترکیبات یا مواد تشکیل دهنده، نام و نشانی تولید کننده یا بسته بندی کننده، شرایط نگهداری محصول، هشدارها( در صورت لزوم)، نحوه مصرف و عبارت " ساخت ایران" و جدول نشانگر رنگی تغذیه ای برای مواد غذایی و آشامیدنی است.
وی ادامه داد: از خرید مواد غذایی فله ای و یا محصولات دارای بسته بندی فاقد مشخصات فوق پرهیز کنید، چرا که ممکن است در شرایط غیر بهداشتی و بدون رعایت استانداردهای مربوط تولید شده باشد و در صورت بروز مشکل پیگیری قانونی امکانپذیر نیست و همچنین به دلیل نداشتن بسته بندی مناسب در معرض آلودگی ثانویه قرار دارد.
مجدی با بیان اینکه همه فرآورده های غذایی، آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی خارجی باید دارای برچسب ردیابی، کنترل اصالت و سلامت کالا باشند گفت: مواردی که روی برچسب مشاهده می گردد شاملGTN (شناسه تجاری فرآورده): شماره 14 رقمی که برای هر نوع فرآورده در سطح جهان اختصاصی است،UID ( شناسه ردیابی و رهگیری): شماره ای 20 رقمی که برای هر واحد فرآورده بر اساس استاندارد اختصاص داده شده است،LOT( سری ساخت): شماره ای است که شرکت تولید کننده به هر سری ساخت محصول اختصاص می دهد،EXP( تاریخ انقضا): بصورت روز/ ماه /سال،کد 16 رقمی : که زیر لایه اسکرچ وجود دارد و برای هر کالا اختصاصی است و بارکد دوبعدی: جهت امنیت برچسب لحاظ شده و با بارکد خوان ویژه بازرسین خوانده می شود میباشد.
وی با اشاره به نشانگر رنگی تغذیه ای بیان کرد: این نشانگر راهنمایی مطمئن برای ارتقای سلامتی است و کمک می کند تا بتوانید با توجه به شرایط فیزیکی و جسمانی، بیماری های احتمالی و نیازهای فردی، انتخاب مناسبی از یک محصول غذایی داشته باشید. چراغ راهنمای تغذیه ای میزان 5 شاخص مهم مؤثر در سلامتی شامل میزان انرژی ( برحسب کیلوکالری)، میزان قند، چربی کل، نمک و اسیدهای چرب ترانس ( برحسب گرم ) را در هر سهم محصول مورد نظر به شما می دهد.
وی با بیان اینکه میزان شاخص های مذکور با سه رنگ قرمز، نارنجی و سبز مشخص می شود، گفت: رنگ سبز شما را به یک انتخاب مطمئن و سالم راهنمایی می کند و نشان می دهد آن شاخص در مقادیر مناسب سلامتی در محصول وجود دارد و مصرف آن مشکل ساز نیست. رنگ نارنجی نشان می دهد محصول میزان متوسطی از شاخص مورد نظر دارد و شما را به یک انتخاب نسبتا خوب راهنمایی می کند. رنگ قرمز نشان دهنده بالا بودن شاخص مورد نظر در محصول است و در مصرف آن ، مخصوصا برای افراد دارای مشکل، احتیاط لازم است و باید دقت کنید با توجه به فعالیت فیزیکی و شرایط جسمانی چه وقت و چه مقدار از محصول مصرف کنید.





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

دعوت از سی ساله‌ها برای خوداظهاری در طرح بسیج کنترل فشارخون

برگزاری نشت تخصصی پروژه‌های شهری در جهاددانشگاهی فارس

دریافت عضو از بیماران مرگ مغزی یا اقوام نزدیک انجام می شود

برپایی برنامه های هفته نجوم در مراکز کانون پرورش فارس

دومین فستیوال “معمار شیراز” 29 اردی‌بهشت آغاز به کار می‌کند

روابط عمومی علمی را دریابیم

45 پیوند مغز استخوان در بیمارستان آنکولوژی امیر شیراز

زوج جهرمی دستگاه کاهنده خطا در آزمایش های شیمی اختراع کردند

محصولات لبنی سالم تضمین کننده سلامت است/ کشک تاثیرگذارترین محصول لبنی

انجام 45 پیوند مغز استخوان سال گذشته در بیمارستان امیر شیراز

آغاز نخستین پویش "دانش آموز ایرانی"ویژه فرهنگیان و دانش آموزان فارسی

ابتلای 22 درصد از جمعیت بالای 30 سال فارس به فشارخون

رویکرد مسئله محوری اتاف پاسخگوی نیازهای سازمان‌ها است

بیماران مبتلا به ام اس از داروی ایرانی استفاده کنند

استاد دانشگاه: رادار هواشناسی شیراز را از حصار امواج رادیویی نجات دهید

بیماران مبتلا به ام اس از داروی ایرانی استفاده کنند

توسعه همکاری‌های دانشگاه پوآتیه فرانسه با دانشگاه علوم پزشکی شیراز

پویش کنترل فشارخون بالا ، نجات بخش خانواده هاست

افزایش 10 تا 60 درصدی جوایز تحصیلی مستعدان برتر

97 درصد از داروهای مورد نیاز در داخل کشور تولید می شود

روایت های متفاوت از تخریب لانه پرندگان در شیراز

لانه دهها پرنده در هرس بی موقع درختان شیراز تخریب شد

افتتاح مجتمع آموزشی فرهنگی غیر دولتی پسرانه هدایت شیراز

نقش کم تحرکی و مصرف فست فود در بیماری آسم/ شیوع 11 درصدی آسم در کودکان و نوجوانان

«هفته حرفه؛ هنرمند» در شیراز برگزار می‌شود

پیشرفت هر کشوری حاصل فکر و اندیشه معلمان است

سرپرست مدیریت روابط عمومی دانشگاه منصوب شد

آغاز ثبت‌نام سنجش هوش پایه هفتم مدارس استعدادهای درخشان

مهمترین مشکلات رایج در روزه داری و راهکارهای رفع آنها

برگزاری اجلاس بین‌المللی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی در شیراز

رشد تولید علم در ایران 5.5 برابر متوسط جهانی است

استاد دانشگاه به خاطر 5 دهه فعالیت ادبی در شب شعر شیراز تجلیل شد

اساتید دانشگاه دانشجویان را به سمت نیازهای واقعی جامعه هدایت کنند

معلم تاثیرگذارترین مولفه در توسعه متوازن است

همکاری های دوجانبه بین دانشگاههای ایران و مجارستان قابل توسعه است

کشور از فقدان گفت و گو رنج می‌برد/ باید از تنگ نظری‌ها پرهیز کرد

مراسم اختتامیه پنجمین کارگاه سابقه قوام الدین شیرازی برگزار شد

چگونه از آلرژی‌های فصلی در امان باشیم؟

تاکید بر استفاده از خیران در تامین منابع طرح‌های پژوهشی دانشگاه‌ها

اجرای طرح توانمندسازی زنان سرپرست خانواده در ٢٣ استان

تعطیلی 360 واحد دانشگاه علمی کاربردی/ جذب مدرس شهریورماه انجام می شود

افزایش سطح همکاری‌ علمی دانشگاه‌های فارس و مجارستان

امکان تدریس در دانشگاه علمی کاربردی محدود می‌شود

خلیج عربی پروژه‌ای هدف‌دار برای اعمال تفکرات نفتی است

راه‌اندازی دبیرخانه مطالعات خلیج فارس در دانشگاه‌های بزرگ

بازاندیشی مطالعات خلیج فارس کتابخانه‌ای نشود

توسعه نیافتگی؛ اشتباه یا انتخاب

تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی به روز رسانی می‌شود

آغاز به کار هفتمین همایش ادبیات کودک در دانشگاه شیراز

آغاز به کار کنگره بین‌المللی راینولوژی خاورمیانه در شیراز