پایگاه خبری تحلیلی پیام فارس

آخرين مطالب

گاززدن به میوه های گاززده /بررسی خطرناک یا بی خطر بودن این پدیده مقالات

گاززدن به میوه های گاززده /بررسی خطرناک یا بی خطر بودن این پدیده

  بزرگنمايي:

فارس آنلاین - شیراز - ایرنا - این روزها پرتقال، نارنگی،خرمالو و انواع میوه های خوش رنگ را در میوه فروشی ها به وفورمی بینیم که با رنگ های چشم نواز خودنمایی می کنند و تقریبا همه مردم می دانند که این میوه ها با استفاده از گاز تغییر رنگ داده اند و رنگ آن ها طبیعی و نشانه رسیده شدن نیست.
فرایند تغییر رنگ این نوع میوه ها با گاز اتیلن رخ می دهد که با افشاندن این گاز، پرتقال و نارنگی سبز طی چند ساعت تا چند روز زرد و نارنجی می‌شود.
به عبارت دیگر میوه‌های کال با گاز اتیلن به شکل میوه رسیده درمی‌آیند و در فرایند رنگ‌آوری در دمای بالا حدود 75درجه ظاهری خوشرنگ می‌گیرند.
هر چند این نوع میوه ها مزه دلچسبی ندارند ولی مشتری پسند است، پرتقال تنها میوه‌ای نیست که نارس چیده و در فرایندی شیمیایی زودتر به بازار عرضه می‌شود. خرمالو نیز از میوه‌هایی است که مصرف‌کننده به جای زمستان در ابتدای پاییز مزه آن را می‌چشد.
گوگردی که به این میوه زده می‌شود، بافت درون میوه را به هم می‌ریزد و فقط کالبد بیرونی میوه را رسیده و خوشرنگ نشان می‌دهد.
این سئوال برای بسیاری از مردم مطرح است که هدف از این کار چیست و آیا گاز اتیلن می‌تواند تاثیر منفی بر سلامت میوه‌ها و کاهش ارزش تغذیه‌ ای آنها داشته باشد ؟ رسیده شدن پیش از موعد میوه ها آیا تاثیری بر سلامت مردم دارد یا خیر؟
مهندس جمال رازقی جهرمی متخصص در رشته مهندسی غذایی از دانشگاه شیراز و رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی شیراز دراین زمینه گفت: رسانیدن میوه و سبزی با گازهایی که معمولا و طی مراحل رسیدگی آنها به صورت طبیعی انجام می شود هیچ مشکلی ندارد مانند موز که الزاما بایستی سبز برداشت شود و در سردخانه نگهداری می شود و قبل از عرضه به بازار تحت تأثیر گاز نسبت به رسیده شدن آن اقدام می کنند.
رازقی جهرمی افزود: در سالیان اخیر خبرهایی مبنی بر استفاده از رنگ ها برای خارج کردن میوه ها از کال بودن به گوش می رسد که مثلا هندوانه در این مورد قابل ذکر است.
یقینا مصرف این محصول مشکل زا است، رسیده کردن مرکبات با گاز هم مشکلی ندارد ، گرچه طعم رسیدگی نخواهند داشت و فقط رنگ تغییر می کند.برداشت های عامه مردم دراین زمینه مبنی بر زیان آور بودن مصرف این میوه ها چندان اصالت ندارد.
برخی از استادان دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز گفته های دکترعباس یداللهی متخصص بیوتکنولوژی و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس را دراین زمینه تایید می کنند.
یداللهی متخصص بیوتکنولوژی می گوید: استفاده از گاز اتیلن برای تسریع فرایند رسیدن میوه ها خطری ندارد، گاز اتیلن نوعی هورمون گیاهی کاملا بی‌خطر است که به‌صورت طبیعی در خود میوه‌ها هم یافت می‌شود. تمام افرادی که نگران استفاده از این گاز در محصولات باغی هستند باید بدانند اتیلن گازی صددرصد طبیعی است و مشکلی برای مصرف‌ کننده ایجاد نمی‌کند.
وی معتقد است: زمانی که گاز اتیلن با میوه‌ها تماس پیدا می‌کند باعث تبدیل برخی قندهای نامحلول موجود در میوه به قندهای محلول می‌شود. ضمن اینکه در اثر این تماس، پوست میوه‌ها هم کمی نرم‌ تر خواهد شد. دلیل آن هم این است که اتیلن می‌تواند مقداری از پکتین سطح میوه را برساند و در نتیجه، بافت میوه را نرم‌تر کند.
یداللهی گفت:‌ درواقع هورمون اتیلن، با بازی کردن نقشی آنزیمی در تماس با میوه‌ها، باعث نرم‌ تر شدن آنها و افزایش قندهای مونوساکارید می‌شود. در این صورت، میوه‌ها قابلیت خورده و بازارپسندشدن پیدا می‌کنند.
این استاد دانشگاه زیاده روی در مصرف گاز اتیلن را تایید نمی کند و معتقد است اگر از این هورمون بیش از حد استفاده شود، میوه‌ها خیلی سریع‌تر از چیزی که فکرش را بکنیم، له می‌شوند و از بین می‌روند.
این عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس همچنین در باره اینکه آیا تفاوتی از نظر طعم یا حتی ارزش تغذیه‌ای بین میوه‌هایی که روی درخت می‌رسند و آنهایی که با کمک گاز اتیلن به مرحله رسیدگی کامل می‌رسند، وجود دارد گفته است : کیفیت، ارزش تغذیه‌ای، طعم و قابلیت خوراکی محصولاتی که روی درخت می‌رسند یا به کمک گاز اتیلن به میوه رسیده تبدیل می‌شوند، هیچ تفاوتی باهم ندارند.هورمون اتیلن، کاملا طبیعی و بی‌خطر است و مصرف میوه‌هایی که با این گاز رسیده‌اند، هیچ‌ ضرری نخواهد داشت و سلامت و کیفیت آنها هم به‌خطر نخواهد افتاد.
خبرنگار : نیکنام خشنودی ** انتشار دهنده:‌ غلامرضا مالک زاده
6113 /1876





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

معماری سنتی هست چه نیازی به رومیان!

200 مقاله در ششمین کنفرانس سالیانه «انرژی پاک» ارائه می شود

تفاوت کنفرانس ورشو و کنفرانس گوادلپ

پاسدار امین

چشمه‌ای که برای پریشان جوشید/ باران حال تالاب را خوب می‌کند

نقص پلکانی

تلخ و شیرین های چهار دهه روزنامه نگاری

عناوین نخست مطبوعات 23 بهمن شیراز

نقش مردم فسا در پیروزی انقلاب اسلامی ایران

نگاه انقلاب به رفاه اجتماعی

مرور خاطرات انقلاب در شیراز با دو مبارز انقلابی

تلاش برای حذف نقاط حاد‌‌‌‌‌ثه‌خیز فارس

هنر را به بها دهند نه بهانه

گره ترافیکی

کشف جدید در نقش رستم طی نیم قرن اخیر بی نظیر است

از پیشنهاد اصلاح شروط طلاق تا برابری دیه

گیگ‌های تو خالی

مسیرهای دوچرخه سواری، تبلیغات یا نسخه ای برای نجات شیراز

ترس واهی از فضای مجازی

نگاه جامع به FATF نیاز آینده اقتصاد کشور

محرومیت زدایی و توسعه روستایی در سایه انقلاب اسلامی

رویای صنعتی شدن

نمکی بر زخم تبلیغات حوزه سلامت

صفحه حوادث مطبوعات، تیغ دو لبه است

سرنوشت ادبیات فارسی در فضای مجازی

مشکلات آخرین امید بیماران جنوب کشور

سهم‌ خواهی فارس از 20 هزار شغل‌ فرهنگی

از قلم تا قمه

نیاز به دماسنج آسیب اجتماعی

شفافیت شورایی، شعار یا عمل

اورژانس اجتماعی تابوشکن اعلام خشونت‌های خانگی

اهرم قانون

گذر صنعت فارس از وضعیت قرمز در گروی بهره وری آب کشاورزی

سد راه تغییر نشوید

اعتیاد ناتمام

یادی از پاسبان شعر و گویش شیراز

انتخاب شایسته استاندار فارس و انتظار مردم لارستان

آن مرد با قلم و کاغذ آمد

برخی مدیران از قطار توسعه فارس پیاده شوند

بازار وکیل شیراز و تکاپوی بقا

نه به تخصیص ارز مبادله ای به دخانیات

خُردهای اعصاب خُردکن

تجلی اراده ملت

اکثر دشت‌های فارس با بحران فرونشست مواجه است

حماسه 9 دی تجدید پیمان با ولی فقیه بود/ نمادی از بصیرت مردم

بی نیازها

خصوصی سازی تماشاخانه های دولتی آسیب جدی در مسیر حیات هنر ششم

چراغ نیمه روشن در تخت جمشید

چراغ نیمه روشن تخت جمشید در صنعت گردشگری

ژن درمانی