پیام فارس
پکن میزبان بانوی ادبی شیرازی شد؛
اهدای 60 کتاب با موضوع میراث فرهنگی شیراز به دانش ­آموزان چینی
يکشنبه 19 آذر 1396 - 10:35:16 AM
خبرگزاری مهر
فارس آنلاین - شیراز- بانوی حماسه و اسطوره شناس شیرازی در کنفرانس بین ­المللی «آموزش میراث فرهنگی ناملموس به کودکان» در شهر پکن چین 60 کتاب با موضوع میراث فرهنگی به دانش آموزان چینی اهدا کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر ، در این نشست، نمایندگانی از کشورهای ایران، ایتالیا، اسپانیا، کانادا، روسیه، هلند، نیوزلند، هند، اسلواکی، کره جنوبی و... حضور داشتند؛ نماینده­ ایرانی در این کنفرانس، ملیحه مصلح به همراه همسرش محمد امیدی از دبیران آموزش و پرورش فارس بودند.
ملیحه مصلح دانشجوی دکترای حماسه و اسطوره­شناسی از دانشگاه شیراز در حال پایان دادن به رساله­ خویش با عنوان «بررسی حماسه و اسطوره در رمان­های برگزیده نوجوان» زیر نظر استادان دکتر ریاحی، دکتر نحوی و دکتر کاووس حسن لی است.
او همچنین یکی از نخستین گروه کارشناسان ارشد ادبیات کودک و نوجوان کشور از دانشگاه شیراز است که فعالیت­های علمی و عملی فراوانی در این زمینه دارد؛ پایان­نامه­ کارشناسی ارشد مصلح با عنوان «مقایسه­ شخصیت، شخصیت­پردازی و رابطه­­ متن و تصویر در کتاب­های داستانی­ تصویری ایرانی و غیرایرانی، بر پایه­ نظریه­ ماریا نیکولایوا و کارول اسکات»، دو بار مقام ملی کسب کرده است.
مصلح، همچنین عضو گروه بازنویسی و بازآفرینی آثار کهن برای کودکان و نوجوانان و مدرس حافظ­شناسی کودک و نوجوان در مرکز حافظ­شناسی شیراز است.
ملیحه­ مصلح، در کنفرانس یادشده، ضمن سخنرانی، رسالت اصلی خویش را معرفی کشور ایران و شهر شیراز، به عنوان مهد فرهنگ و تمدنی کهن و ریشه­دار دانست.
او ضمن معرفی طرح­های کلان دانشگاهی و برنامه­های آموزش و پرورش، از سیاست­گذاری­ها و برنامه­های نهادهای مختلف کشور ایران و شهر شیراز برای آموزش میراث فرهنگی ناملموس به کودکان و نوجوانان سخن گفت.
مصلح در جلسه­ پرسش و پاسخ، با کارشناسان و دانش­آموختگان چین و دیگر کشورها، گفتگویی علمی­فرهنگی داشت که در این میان افزون بر یادآوری برخی شباهت­ها و پیوندهای فرهنگی ایران و چین، در زمینه­ اجرای طرح­های مشترک علمی و عملی، اعلام همکاری کردند. وی در جلسه­ داوری کتاب­های بازآفرینی­شده، ضمن معرفی طرح­های گروه بازنویسی دانشگاه شیراز، به نقد و بررسی شگردهای بازنویسی پرداخت.
از دستاوردهای این کنفرانس، افزون ­بر گفتگوهای فرهنگی و علمی یادشده، بازدید از مدارس چین و آشنایی با راهکارها و دستاوردهای آموزشی و فرهنگی آن سرزمین همراه با دیدن جاذیه­های گردشگری چین بود.
نماینده شیرازی، در این بازدید، ضمن معرفی برخی از داستان­های ایرانی ترجمه شده به زبان چینی (شب بخیر فرمانده از احمد اکبرپور)، برای معرفی جاذبه­های شیراز به کودکان چینی، 60 کتاب با موضوع میراث فرهنگی شهر شیراز، به دانش­آموزان چینی هدیه داد.
مصلح درباره همایش یادشده گفت: این سفر زمینه­ تجربه­ علمی بسیار خوبی برای من فراهم کرد و توانستم تصویر روشن­تری از آن­چه در خارج از ایران در زمینه­ ادبیات کودک و آموزش و پرورش در حال انجام است، داشته باشم؛ به نظر می­رسد، فراهم­نمودن چنین فرصتی برای معلمان و دانشجویان، نه­تنها می­تواند در بالا بردن نگرش جهان نسبت به فعالیت­های علمی و آموزشی کشورمان مؤثر باشد، زمینه­ خلاقیت، بازشناسی بهترین شگردها و آموزش بهتر مفاهیم را برای آن­ها رقم می­زند.
مصلح در مورد جایگاه ادبیات کودک ایران، هم گفت: ایران پشتوانه­ ادبی قوی دارد؛ در زمینه ادبیات کودک نیز از دیر زمان فعالیت­های پراکنده­ای صورت گرفته است. لیکن فعالیت­های علمی جدی در این زمینه، از سال 1384 و با بازگشایی مرکز مطالعات ادبیات کودک دانشگاه شیراز آغاز شد.
وی افزود: این مرکز با پی­گیری فراوان، در مهرماه 1389 نخستین دوره­ کارشناسی ارشد ادبیات کودک ایران را در بخش زبان و ادبیات فارسی شیراز راه­اندازی کرد.
فعالیت­های این مرکز، استادان و دانشجویان در زمینه­ی ادبیات کودک، اجرای طرح­ها، همایش­ها، تشکیل نهادهای خودجوشی چون گروه واژه­ و تصویر، گروه بازنویسی و بازآفرینی و گروه رمان و... چنان مؤثر واقع شد که در زمانی اندک، دیگر دانشگاه­های کشور نیز، با هماهنگی دانشگاه شیراز، فعالیت­های علمی خود را در این زمینه آغاز کردند.
مصلح عنوان کرد: با مقایسه­ای کوتاه و سطحی میان مدارس ایران و چین و بررسی­ها و بحثهای صورت ­گرفته، شاید بتوان گفت، هم ­اکنون در ایران در زمینه­ نظری و علمی فعالیت­های چشمگیری در حال انجام است؛ لیکن در بخش عملی و کاربردی، نیازمند تحول و بازنگری جدی هستیم. زیرا این دگرگونی و بازنگری در بخش نظام آموزشی و پرورشی کشورمان بسیار نمایان است. از این رو، جا دارد به جای رقابت­های علمی و حفظ مفاهیم، فرصتی برای دانش آموزان این مرز و بوم فراهم نماییم تا یافته­های تجربی، عمیق­تر و پرورده­تری داشته باشند.
وی افزود: از حمیدرضا آذری، مدیر کل آموزش و پرورش و آقای شیرازی، مشاور آموزش و پرورش فارس، مسوولین روابط بین الملل شهرداری شیراز و همه­ استادان و فرهیخته­ام در دانشگاه شیراز که همواره راهنما و همراهم بوده­اند، سپاسگزاری می کنم.
این دانشجوی دکتری دانشگاه شیراز گفت: در پایان کنفرانس، نماینده کنفرانس، با هماهنگی تلویزیون پکن، با اعضای شیرازی در مورد نشست ها و برنامه ها مصاحبه ای تلویزیونی داشتند.
به گزارش خبرگزاری مهر ، کنفرانس بین­ المللی «آموزش میراث فرهنگی ناملموس به کودکان» از 14 نوامبر تا 20نوامبر 2017(23 آبان تا 29 آبان) در پکن برگزار شد.

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/11038/اهدای-60-کتاب-با-موضوع-میراث-فرهنگی-شیراز-به-دانش-­آموزان-چینی
بستن   چاپ