پیام فارس
آغاز به كار سومین كنگره بین‌المللی سیره نبوی در طب
پنجشنبه 23 آذر 1396 - 3:31:11 PM
ایسنا - علمی و آموزشی
فارس آنلاین - سومین كنگره بین‌المللی «سیره نبوی در طب» با حضور اندیشمندان داخلی و خارجی و علما و اساتید حوزه و دانشگاه، با پخش كلیپ سخنرانی آیت‌الله العظمی جوادی آملی، از شامگاه سه‌شنبه 21 آذر كار خود را در شیراز آغاز كرد.
به گزارش ایسنا منطقه‌ی فارس، مراسم افتتاح سومین كنگره بین‌المللی سیره نبوی در طب كه از روز 20 آذر در شیراز آغاز به‌كار كرده است، شامگاه سه‌شنبه 21 آذر مجتمع ولایت دانشگاه علوم پزشكی شیراز برگزار شد و تا روز 23 آذر در قالب پنل‌های علمی و تخصصی ادامه خواهد داشت.
رییس شورای عالی كنگره بین‌المللی «سیره نبوی در طب» با بیان اینكه گروه علمی و اجرایی این كنگره در طول سال جلسات خود را به صورت هفتگی برگزار می‌كنند كه امیدواریم این كار برای سایر همایش‌های علمی كشورمان نیز تبدیل به الگو شود .
محمدهادی ایمانیه با یادآوری اینكه در مباحث طب ایرانی، اسلامی، سنتی و غیره هنوز در حالت بین افراط و تفریط قرار داریم، گفت: عده‌ای از روی جهالت و عده‌ای هم از روی غرضی كه دارند توسط این عناوین كاسبی راه انداخته‌اند درآمد و زندگی‌های اجتماعی تشكیل دادند و به دست گروه‌های تفریطی بهانه داده‌اند .
وی با تأكید بر اینكه تمام علوم اسلامی صد در صد علمی هستند در غیر این صورت علم اسلامی نیستند، گفت:‌ چیزی كه امروز متأسفانه تبدیل به مشكل جامعه بشری شده است مشكلات روحی، روانی، معنوی، پوچ‌گرایی و بی هویتی است كه اسلام برای هر كدام از این‌ها حرف‌های فراوانی دارد .
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شیراز اجرا و پیاده‌سازی سبك زندگی اسلامی را در زندگی‌های روزمره موجب كاهش بسیاری از بیماری‌ها و یا حوادث ناشی از تصادفات و غیره دانست و از پژوهشگرانی كه در این جلسه حضور داشتند درخواست كرد تا به این موضوع ورود كرده و كتاب‌هایی تحت عنوان سبك زندگی اسلامی و یك بیماری بنویسند .
رییس كنگره بین‌المللی سیره نبوی در طب نیز سخنران دیگر این مراسم بود كه به ارائه تاریخچه‌ای از برگزاری این كنگره پرداخت و بر این نكته تأكید كرد كه این كنگره به‌منظور مقابله منطقی و استفاده از قول حسن و نیكو در پاسخ به هتك حرمت‌ها به ساحت مقدس پیامبر معظم اسلام(ص) برگزار شد .
حجت‌الاسلام عبدالرضا محمودی، یكی از عوامل غنای این همایش را حضور پربركت علما و ائمه جمعه شیعه و سنی در آن دانست كه به نوعی این همایش تجلی وحدت مسلمانان شیعه و سنی نیز محسوب می‌شود و در ادامه به قرائت پیام آیت‌الله‌العظمی مكارم شیرازی، مرجع تقلید شیعیان به این همایش پرداخت .
دبیر علمی كنگره نیز در ادامه گفت: این همایش به صورت علمی و كاربردی سعی می‌كند وحدت حوزه و دانشگاه را به منصه ظهور برساند .
محمود نجابت افزود: از مجموع 300 مقاله‌ای كه به دبیرخانه همایش ارسال شد،، 150 مقاله پذیرفته شده كه حدود 42 مورد آن طی این سه روز به صورت سخنرانی و مابقی آنان به صورت پوستر ارائه می‌شوند .
نجابت با بیان اینكه از 23 شخصیت علمی حوزه و دانشگاه به عنوان سخنران مدعو دعوت كردیم كه در سخنرانی‌ها و كارگاه‌های این همایش مطالب خود را عرضه كنند، گفت: در بخش بین‌الملل 100 دانشجوی خارجی و اساتیدی از كشورهای آفریاقیی، اروپایی و آسیایی در این همایش شركت دارند .
مدیر كل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی بود كه به ارائه گزارشی از فعالیت‌های كارگروه نظام سلامت در اسلام پرداخت كه از سال 92 تاكنون در ذیل این دفتر در وزارت بهداشت شكل گرفته است .
خدادوست با بیان اینكه ذیل این كارگروه تاكنون چندین همایش در نقاط مختلف كشور نظیر همایش شفای پایدار، طب رضوی و غیره برگزار شده است، گفت: آنچه در این همایش‌ها و كارگاه‌ها یاد گرفتیم این بود كه اگر نگاه اخباری‌گری و شتاب ‌و سطحی‌نگرانه به روایات داشته باشیم قطعا هم به ائمه و هم به اسلام ظلم كرده و هم به سلامت مردم آسیب می‌زنیم .
خدادوست افزود: آنچه در محضر علما یاد گرفتیم این است كه یك روایت باید سندیتی با استفاده از علم رجال، دلالتی با استفاده از علم دلال و سایر مبانی دینی داشته و منبع صدور روایت نیز بررسی شود و خلاصه اینكه مراحل متعددی باید طی شود تا ثابت شود این روایت درست است اما با فرض صحن سند و دلالت نیز یاد گرفتیم كه برای تعمیم آن به زمان و مكان امروز نیز حتماً به تحقیق و پژوهش نیاز داریم .
مدیر كل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در بخش پایانی سخنان به قرائت پیام وزیر بهداشت به این كنگره پرداخت و سپس سخنرانی حسام‌الدین علامه، قائم مقام معاون دانشجویی و فرهنگی وزارت بهدشت، درمان و آموزش پزشكی برگزار شد .
او گفت: اگر از ظرفیت‌های كامل و نگاه كل‌نگر دین اسلام استفاده نكنیم و تنها به علم غربی كه در جای خود پیشرفت‌های خوبی هم داشته است و در برخی جاها به خاطر اینكه مبانی آن اومانیستی باید اصلاح شود، استفاده كنیم، مسیر را اشتباه رفته‌ایم و این مسیر كامل نیست .
علامه با یادآوری اینكه در غرب نگاه‌های كل‌نگر و معنویت‌گرا وجود دارد اما در حوزه علوم انسانی این‌ها كم وارد كشور ما می‌شود و درباره آن‌ها سخن به میان می‌آمد، گفت: رفع این مشكل نیاز به عزم دارد البته لازم به ذكر است كه مطالعات بین‌ رشته‌ای كار سخنرانی و وعظ نیست و كار علمی می‌طلبد و ممكن است 50 سال طول بكشد .
وی با بیان اینكه طب جدید قطعاً مشكل زیادی دارد و از سوی دیگر در طب سنتی و ایرانی ما نیز قطعاً خرافات و غلط هم زیاد است كه باید پایش شوند، گفت: باید قدم‌های عملی برای تولید علم نو با كمك گرفتن از فرمایشات معصومین قدم برداریم .
مدیر حوزه‌های علمیه فارس اختصاص داشت كه بر اهمیت توجه به علوم دینی و بعد معنوی انسان تأكید فراوان كرد و گفت: علوم بشری نوعاً مبتنی بر ظن است و گاهی این تجربه‌ها آن نتیجه علمی و صد درصد را ندارد لذا علم نیست .
حجت‌الاسلام احمد عابدی، افزود: عالم، عالم تأثیر و تأثر است و واقعاً اینگونه است كه هم روح بر بدن تأثیر می‌گذارد و هم بدن بر روح تأثیر می‌گذارد و آنچه در اسلام بر روی آن بسیار تكیه شده است این است كه این عالم طبیعت و این عالم بدن یقیناً از عالم وحی و روح تأثیر اساسی را می‌پذیرد .
عابدی با تأكید بر اینكه این طب است كه مدیون وحی است و وحی مدیون طب نیست، گفت: آن حقیقتی كه در قرآن و روایات ماست این است كه هر جا وحی آمد این علم ظنی در پرتو آن وحی شد علم قطعی و عقلی كه اشاره شد گاهی تحت تأثیر قوه واهمه و خیال است و خیال می‌كند اینچنین است و علم نیست .
مدیر حوزه‌های علمیه فارس با یادآوری اینكه پیامبر اسلام(ص) در سیره نبوی در طب خیلی مسائل دارد، گفت: امروز ما تنا جنبه مادی بیماری‌ها را بررسی می‌كنیم اما غافل از این هستیم كه عمل حرام است كه این بستر را فراهم كرده است .
در این مراسم جوایزی از سوی كنگره سیره‌ی نبوی در طب به محمدهادی ایمانیه، رییس سابق دانشگاه علوم پزشكی شیراز، آیت‌الله احمد بهشتی نماینده مردم فارس در خبرگان رهبری و سید ضیاءالدین تابعی رییس گروه اخلاق پزشكی دانشگاه علوم پزشكی شیراز اعطاء شد.
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/11183/آغاز-به-كار-سومین-كنگره-بین‌المللی-سیره-نبوی-در-طب
بستن   چاپ