پیام فارس
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر فارس:
ارتقاء آگاهی‌ها راهكاری برای حفظ دانش‌آموزان در برابر اعتیاد است
شنبه 2 دي 1396 - 5:28:36 PM
ایسنا - اجتماعی
فارس آنلاین - دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان فارس اعتقاد دارد كه ارتقاء آگاهی‌ها از طریق آموزش‌های مدون، از مهمترین راهكارها برای حفاظت دانش‌آموزان در برابر خطر اعتیاد به‌شمار می‌رود.
به گزارش ایسنا منطقه‌ی فارس، محمدرضا ابراهیمی شنبه 2 دیماه در دیدار با مدیركل آموزش و پرورش فارس، گفت: پیشگیری از اعتیاد زمانی اثر بخش است که علاوه بر کودکان و نوجوانان، بطور همزمان در سایر گروه‌ها به‌ویژه اولیا و مربیان نیز تسری یابد.
او گفت: اجرای طرح توانمندسازی همزمان دانش آموزان پایه‌های دهم و یازدهم و والدین دانش آموزان و کارکنان مدارس نواحی چهارگانه می‌تواند نقش مؤثری در مبارزه با مواد مخدر داشته باشد.
ابراهیمی بر اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر و تاكید استاندار فارس بر همكاری جدی سازمان‌ها و نهادها در این مسیر اشاره و اضافه كرد: با ارتقاء آگاهی و آموزش لازم به کودکان و نوجوانان، والدین و مسئولین مدارس می‌توانیم سطح توانمندی‌های آنان را در برابر معضلات اجتماعی بویژه مواد مخدر و روانگردان‌ها افزایش دهیم؛ آگاهی و آموزش اصولی و علمی می‌تواند دانش‌آموزان ما را در برابر اعتیاد و رفتارهای پُر خطر محافظت كند.
او تاكید كرد كه سازمان آموزش و پرورش نقش مؤثری در مقابله با اعتیاد دارد، لذا دانش‌آموزان باید با آسیب‌های اجتماعی آشنا شده و مهارت‌های زندگی را فرا گیرند و اجرای برنامه‌های پیشگیری از اعتیاد در مدارس باید جدی دنبال شود.
ابراهیمی با بیان اینكه اگر برنامه‌های پیشگیری از اعتیاد در مدارس اثر بخش نباشد و جدی گرفته نشود به جامعه صدمات جبران ناپذیری وارد می‌شود، گفت: باید فضای مدارس و محیط‌های آموزش جوری باشد كه روی مسائل تربیتی، مذهبی، ورزشی بچه‌ها وقت گذاشته و كار شود و بچه‌ها را درگیر این مسائل نمود كه وقت فكر كردن به مسئله اعتیاد نداشته باشند.
وی از راه‌اندازی نمایشگاه دائمی پیشگیری از اعتیاد و آسیب‌های اجتماعی و رفتارهای پُر خطر در مرکز استان و مناطق، شهرستان‌ها خبر داد و گفت: در صورت اختصاص فضا برای این منظور، مساعدت لازم برای تجهیز آن انجام می‌شود.
در ادامه این دیدار آذری مدیرکل آموزش و پرورش فارس گفت: باید از تمامی ظرفیت‌ها و فرصت‌ها برای توسعه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی استفاده کرد و بدون شک یکی از بهترین ظرفیت‌ها آموزش و پرورش است .
وی افزود: اعتیاد آسیبی است كه نه تنها فرد معتاد را درگیر می‌كند بلكه جامعه پیرامونی را نیز با چالش مواجه می‌نماید .
مدیرکل آموزش و پرورش فارس افزود: با افزایش میزان اعتیاد در یك جامعه سایر آسیب‌های اجتماعی نیز به همان میزان افزایش پیدا می‌کند، لذا توجه و تمركز به مدرسه و نقش موثر آن در رابطه با پیشگیری از كاهش آسیب‌های اجتماعی بسیار مهم است .
آذری کارشناس متخصص، ساختار تخصصی، نیروی کار حرفه‌ای، اعتبارات کافی، چارچوب علمی مستدل، پوشش مناسب مخاطب، مدل مداخله بومی و ارزشیابی مستمر را از ملزومات کار پیشگیری از اعتیاد در یک جامعه ایده‌آل عنوان كرد.
مدیرکل آموزش و پرورش فارس افزود: در اولین قدم برای کاهش آسیب‌های اجتماعی باید افراد جامعه از خطرات و مضرات مصرف سیگار، قلیان و سایر مواد مخدر و آسیب‌های اجتماعی آگاه شوند، زیرا ارتقاء دانش و تغییر نگرش آحاد جامعه نقش مهمی دارد .
وی تامین و تقویت فعالیت‌های جایگزین برای گروه‌های در معرض خطر به خصوص نوجوانان را بسیار موثر دانست و گفت: افزایش مهارت‌های زندگی همچون برقراری ارتباط مؤثر با دیگران در این گروه‌ها از اهمیت فراوانی برخوردار است و باید راه‌های ارتقاء اعتماد به نفس را بشناسیم و در صدد تقویت اعتماد به نفس نوجوانان برآییم و به آنان بیاموزیم واقعیت را بپذیرند.
آذری همچنین گفت: باید نه گفتن را با آنان تمرین کرده و جرات‌مندی را در آنان تقویت کنیم تا بدانند رفتار قاطعانه در مقابل فشار گروه همسال بسیار مفید است، آنان باید بدانند تفاوت افراد موفق با سایرین در پذیرش واقعیت‌ها، مدیریت مسئله و نحوه برخورد با مسائل زندگی است .
مدیرکل آموزش و پرورش فارس افزود: به جای تعجیل در حل مسائل آنان، روش‌های حل مسئله را به آنان آموزش دهیم و تاکید کنیم که هر مسئله بیش از یک راه حل دارد، یاد دهیم که پیدا کردن راه حل مناسب وقت‌گیر است و نباید نا امید شد و آنها بدانند با تعریف دقیق مسئله، نیمی از راه را رفته‌اند .
وی گفت: نقش عوامل معنوی در پیشگیری از سوء مصرف مواد انکار ناپذیر است؛ اعتقاد، تعهد، تلاش برای رشد و تعالی، کمک به انسان‌های دیگر، کمک به رشد جامعه وپرداختن به فعالیت‌های هنری، علمی و... مهم هستند .
آذری با تاکید بر لزوم مشاوره و مداخله حین بحران گفت: درمان معتادان به منظور جلوگیری از اشاعه و سرایت اعتیاد در جامعه کمک کننده است .
مدیركل آموزش و پرورش فارس بر ضرورت راه‌اندازی کلینیک تخصصی ویژه دانش آموزان پر خطر در استان تاکید و خاطرنشان كرد: لازم است کودکانی که در معرض خطر آسیب‌های اجتماعی هستند به یک مرکز مراجعه و تا زمانی که به یک سلامت پایدار برسند تحت پوشش برنامه‌ها قرار گیرند.
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/11566/ارتقاء-آگاهی‌ها-راهكاری-برای-حفظ-دانش‌آموزان-در-برابر-اعتیاد-است
بستن   چاپ