پیام فارس
استاندار فارس در بازدید از کتیبه باستانی برم دلک و کاخ ابونصر خبر داد:
تعامل شهرداری و میراث فرهنگی در راستای احیا و حفاظت از نقش برجسته برم دلک و کاخ ابونصر
چهارشنبه 20 دي 1396 - 3:11:22 PM
استانداری فارس
فارس آنلاین - به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری فارس مهندس اسماعیل تبادار در بازدید از دو اثر باستانی نقش برجسته برم دلک و کاخ ابونصر که در 10 کیلومتری شرق شیراز واقع است بر لزوم توجه به ارزش های تاریخی در استان فارس تاکید کرد و افزود: صنعت گردشگری در جهان امروز نقش موثری در اقتصاد کشورها ایفا می‌کند به نحوی که کوچکترین آثار باقی مانده از گذشته مورد بهره برداری گردشگری قرار می گیرد بنابراین نباید از چنین ظرفیت های نادر و کم نظیری غفلت شود .
مهندس تبادار با بیان اینکه نقش برجسته برم دلک نخستین اثر بر جای مانده از زن ایرانی و نشان دهنده جایگاه و مقام والای زن در تاریخ کهن ماست، گفت: حفاظت و صیانت از این نقش برجسته به همراه ایجاد فضای پیرامونی مناسب نه تنها فرهنگ غنی ایرانیان را احیا می‌کند بلکه به فرصتی مناسب برای جذب گردشگر نیز تبدیل خواهد شد .
وی همچنین با اشاره به اینکه اجرای طرح بازسازی اطراف این نقش برجسته به اعتباراتی برای اجرای طرح نیازمند است؛ از تعامل شهرداری، شورای شهر و سازمان میراث فرهنگی در تحقق طرح یادشده خبر داد و تاکید کرد: راهکارهای مختلفی برای بهره گیری از اعتبارات در حفاظت و احیا این مکان های باستانی در دستور کار دستگاه های مربوطه قرار خواهد گرفت .
استاندار فارس در بازدید از کاخ باستانی ابونصر نیز، با اشاره به شرایط مناسب محیط طبیعی و تپه ای که این اثر باستانی بر آن قرار گرفته است بر اجرای طرح 46 هکتاری شهرداری در این منطقه تاکید کرد و خواهان تعامل میراث فرهنگی در تحقق این امر شد.
برم‌دلک، سرچشمه، تالاب و گردشگاهی طبیعی است. این تالاب در 10 کیلومتری شرق شیراز و در چهار کیلومتری قصر ابونصر قرار گرفته‌است. در بدنهٔ کوه مشرف بر تالاب، تاقچهٔ حجاری شده وجود دارد که قدمت نقوش آن به دوره ساسانی می‌رسد گفته می شود نخستین اثر باقی مانده از زن ایرانی در این نقش برجسته به تصویر کشیده شده که نشان دهنده جایگاه و اهمیت زن در ایران باستان است.
قصر ابو نصر نیز به صورت بقایای بناها و یک حصار سنگی، دیوارهای آجری، ساختمان‌های خشتی و آستانه‌های سنگی فرو افتاده در شش کیلومتری شرق شیراز ، بر بالای یک تپه قرار دارد. بر اساس کاوش‌های انجام شده در این محل نمونه‌های سفال و قطعات ظروف سنگی عهد هخامنشی را با سکه‌ها و آثاری دیگر از عهد سلوکی ، اشکانی و ساسانی کشف کرده‌اند. بر پایه این کشفیات معلوم شد که در عهد اشکانیان بنایی محکم و محصور در آنجا احداث شده و در زمان ساسانیان هم مورد استفاده کامل بوده‌است.
.pagination a:hover { background-color:#EBE41C; } .qqq { /* -webkit-box-shadow: 0px 0px 5px 1px rgba(100,100,100,0.1);-moz-box-shadow: 0px 0px 5px 1px rgba(100,100,100,0.1);box-shadow: 0px 0px 5px 1px rgba(100,100,100,0.1);*/ } .BBardiya {font-family:BBardiya, tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif;font-weight:bold;} .pagination { font-size: 80%; } .pagination span { display: block; float: left; padding: 0.3em 0.5em; margin-right: 5px; margin-bottom: 5px;}.pagination a { display: block; float: left; padding: 0.3em 0.5em; margin-right: 5px; margin-bottom: 5px;}.pagination a { text-decoration: none; border: solid 1px #AAE; color: #15B; -webkit-border-radius: 4px;-moz-border-radius: 4px;border-radius: 4px;box-shadow: 1px 1px 1px #888888;}

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/12187/تعامل-شهرداری-و-میراث-فرهنگی-در-راستای-احیا-و-حفاظت-از-نقش-برجسته-برم-دلک-و-کاخ-ابونصر
بستن   چاپ