پیام فارس
موثرترین راهکارهای مصونیت از سرطان روده‌ی بزرگ
يکشنبه 24 دي 1396 - 9:42:34 AM
ایسنا - علمی و آموزشی
فارس آنلاین - سرطان، بیماری صعب العلاجی که طی چند دهه‌ی گذشته بسیاری را درگیر کرده است؛ یک بیماری غیرواگیر که عوامل بسیاری بر بروز و تشدید آن تاثیرگذار است؛ اما راهکارهای مقابله و پیشگیری از آن نیز متعددند.
به گزارش ایسنا منطقه‌ی فارس، یکی از انواع سرطان که به دلایل مختلف در سال‌های اخیر بر شمار مبتلایان به آن اضافه شده است، سرطان روده‌ی بزرگ است.
مسئول واحد مبارزه‌با بیماری‌های غیرواگیر مرکز بهداشت شهدای والفجر شیراز، اصلاح شیوه‌ی زندگی را از راهکارهای موثر در پیشگیری از ابتلا به یکی از خطرناک‌ترین سرطان‌ها که روده‌ بزرگ را در گیر می‌کند، عنوان کرد.
نگار میرزاد، در مورد عوامل خطر قابل اصلاح مرتبط با شیوه زندگی برای پیشگیری از سرطان روده بزر گ ، توضیح داد: فعالیت بدنی ناكافی از جمله این عوامل است؛ هر میزان از فعالیت بدنی می تواند خطر سرطان روده بزرگ را كم كند، ورزش های سنگین مثل دویدن و یا سبك مثل پیاده روی تند هر دو به سهم خود موثرند، حتی اگر در سنین بالای زندگی شروع شوند؛ ورزش با روش های مختلف از جمله كاهش وزن، كاهش ماندگاری مواد غذایی مضر در دستگاه گوارش، كاهش سطح انسولین خون و در نتیجه كاهش رشد سلول های مخاطی روده، بهبود عملكرد سیستم ایمنی و متابولیسم اسید صفراوی، در کاهش احتمال سرطان روده بزرگ موثر است.
او افزایش وزن و چاقی، به ویژه چاقی دور شكم را یك عامل خطر برای سرطان روده بزرگ عنوان و اضافه کرد: مصرف الكل، حتی اگر روزانه یك بار باشد، خطر دیگری برای ابتلا به سرطان روده بزرگ است که هر چه میزان مصرف آن بیشتر شود، خطر ابتلا به این سرطان نیز بیشتر می شود.
دكتر میرزاد در ادامه مصرف دخانیات از جمله سیگار را سبب افزایش خطر پولیپ های آدنوماتوز و سرطان روده بزرگ دانست و گفت: مواد سرطان زای زیادی در دود سیگار وجود دارد كه ممكن است روده بزرگ را از راه سیستم گردش خون تحت تاثیر قرار دهند و منجر به جهش های سلولی شوند، باید بدانیم از زمان شروع مصرف سیگار تا پدیدار شدن افزایش خطر سرطان روده بزرگ، ممكن است سال ها طول بكشد .
طرفداران گوشت قرمز، هوشیارتر باشند!
او در ادامه عوامل خطرآفرین در مورد سرطان روده بزرگ، اضافه کرد: دو مساله در مورد گوشت قرمز می تواند بروز سرطان روده بزرگ را زیاد كند، یكی مقدار مصرف گوشت قرمز است و دیگری نحوه پخت آن؛ افرادی كه روزانه بیش از 80 تا 90 گرم گوشت قرمز مصرف می كنند در مقایسه با افرادی كه مصرف كمتر از 20 گرم در روزدارند، به میزان سی درصد خطر بالاتری برای ابتلا به سرطان روده بزرگ دارند، بنابراین باید تعادل را در مصرف گوشت قرمز رعایت كرد تا ضمن بهره مندی از فواید آن، از ضررهایش دوری كرد، در مورد نحوه پخت هم، اگر گوشت را در دمای بسیار زیاد آماده كنیم به ویژه در زمان كباب كردن یا درست كردن همبرگر، خطر سرطان بالاتر می رود .
مصرف كم میوه و سبزی دیگر موردی بود که این کارشناس سلامت نسبت به آن هشدار داد و گفت: سبزی ها نه تنها به محافظت در برابر سرطان كمك می كنند، بلكه خطر ابتلا به دیگر بیماری های مزمن از جمله بیماری های قلبی و سكته مغزی را نیز كاهش می دهند؛ سبزیجاتی مثل كلم بروكلی و گل كلم، اسفناج و كرفس دارای تركیباتی از جمله آنتی اكسیدان، اسید فولیك و فیبر هستند كه می تواند خطر سرطان را كاهش دهد.
دکتر میرزاد گفت: با توجه به اهمیت آشنایی با این راهکارها، 86مراقب سلامت مرکز بهداشت شهدای والفجر با این مفاهیم آشنا شدند و در پایان به مراقبان سلامت تاكید شد طبق اصول خودمراقبتی، باید به همه افراد حتی افراد باسابقه مثبت خانوادگی، در خصوص عوامل خطر سرطان روده بزرگ و دوری از آنها، آموزش های لازم ارایه شود.
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/13273/موثرترین-راهکارهای-مصونیت-از-سرطان-روده‌ی-بزرگ
بستن   چاپ