پیام فارس
پویش ملی مبارزه با سرطان،رویکردهای امیدبخش به درمان
يکشنبه 1 بهمن 1396 - 11:39:25 AM
ایرنا - اجتماعی
فارس آنلاین - شیراز - اول بهمن آغازشکل گیری پویش ملی مبارزه با سرطان است،سرطان که روزگاری نامش دلهره و ترسی مرگ آور همراه داشت اینک با رویکردهای نوین علوم پزشکی ونگاه امیدبخش متخصصین این حوزه نویدبخش راهکارهای نوین درمانی است.
به گزارش خبرنگار ایرنا ، پویش ملی مبارزه با سرطان امسال با شعار «سرطان قابل پیشگیری و درمان است، با خودمراقبتی و امید» از یکم تا هفتم بهمن ادامه دارد، این هفت روز فرصتی برای تغییر نگاه به این بیماری مهلک و کشنده است ، این هفته می تواند در کنار رویکردهای علمی و پژوهشی نگاه تازه ای مبتنی بر امید در بهبود بیماران سرطانی ایجاد کند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه پویش ملی مبارزه با سرطان از اهمیت بسزایی برخوردار است گفت: برخلاف گذشته، امروزه بیماری‌های غیرواگیر عامل اصلی مرگ و میر هستند و یکی از چهار بیماری مهم غیرواگیر که منجر به مرگ انسان‌ها می‌شود سرطان است که البته در بیشتر مواقع قابل پیشگیری است.
دکترمحسن مقدمی گفت:درکشورما 72 درصد مرگ ومیرها به دلیل بیماری‌های غیرواگیراتفاق می‌افتد که درراس آنها بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان، دیابت و سوانح و حوادث ترافیکی است.
وی اضافه کرد:با بالا رفتن طول عمر افراد، تغییر در سبک زندگی، افزایش مصرف سیگار، مصرف کم میوه و سبزی، کم تحرکی و بسیاری عوامل دیگر، بیماری های غیرواگیر در حال افزایش است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه سازمان جهانی بهداشت راه حل کنترل اپیدمی جهانی بیماری های غیرواگیر را، پیشگیری اولیه مبتنی بر برنامه های جامع و فراگیر جمعیتی عنوان کرده است گفت : اساس کنترل بیماری های غیرواگیر شناسایی، پیشگیری و کنترل عوامل خطر است و بر رویکردی گام به گام استوار است که می توان با رعایت خودمراقبتی آنها را مدیریت کرد.
مقدمی افزود: سالانه حدود 30 هزار مرگ ناشی از سرطان در کشور اتفاق می افتد که متاسفانه بیشترین تعداد مرگ‌ها مربوط به گروه سنی زیر 70 سال است.
وی ادامه داد:اگر افراد سیگار و قلیان نکشند و در معرض دود آن نیز قرار نگیرند، روزانه حداقل 30 دقیقه تند راه بروند، روزانه از میوه و سبزی تازه استفاده کنند، مصرف نمک، قند، شکر و روغن را کاهش دهند، وزن خود را مدیریت کنند، با کرم ضدآفتاب و پوشش مناسب از پوست خود در مقابل اشعه مضر آفتاب محافظت کنند، از مصرف مواد مخدر و الکل پرهیز کنند، آلاینده های سرطانزا را بشناسند و از خود محفاظت کنند، نشانه های هشدار دهنده سرطان را بشناسند و به موقع مراجعه کنند، می توانند تا حد زیادی خود را در مقابل سرطان مقاوم کنند.
کارشناس سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز گفت: سرطان یکی از مشکلات اصلی نظام سلامت در کشور است که مبارزه با آن نیازمند برنامه ریزی مسئولان و جلب مشارکت های مردم است.
دکتر زهرا خسروی زادگان افزود: چهارمین دوره پویش ملی مبارزه با سرطان هفته نخست بهمن ماه آغاز می شود و اهداف اصلی آن، افزایش آگاهی و جلب مشارکت مردم در زمینه موضوعاتی مانند قابل پیشگیری بودن سرطان، اصلاح باورهای نادرست مردم در مورد سرطان و جلب مشارکت سیاستگذاران و جریان سلامت در کنترل عوامل خطر سرطان است.
او درزمینه نشانه های هشدار دهنده سرطان گفت: وجود توده در هر نقطه از بدن به ویژه پستان و بیضه، تغییر در پوست و خال، زخم بدون بهبودی، سرفه طولانی و خشونت صدا، اختلال بلع یا سوء هاضمه، اسهال یا یبوست طولانی، استفراغ یا سرفه خونی، بی اشتهایی یا کاهش وزن بدون توجیه، خونریزی غیرطبیعی در ادرار، مدفوع، واژن و نوک پستان و ابتلا به سرطان در افراد درجه یک خانواده، از نشانه هایی است که در صورت مشاهده آنها باید به پزشک مراجعه شود.
این کارشناس سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه ادامه داد: سرطان های شایع در مردان ایرانی به ترتیب، سرطان پوست 13 و چهاردهم درصد، سرطان معده 12 و چهار دهم درصد، سرطان پروستات 10 درصد، سرطان مثانه 8 و سه دهم درصد و سرطان کولورکتال(روده بزرگ) 8 و دو دهم درصد است.
خسروی زادگان اضافه کرد: همچنین سرطان های شایع در زنان ایرانی به ترتیب سرطان پستان 23 و هشت دهم درصد، سرطان پوست 9 و نیم درصد، سرطان کولورکتال(روده بزرگ) 7 و هشت دهم درصد، سرطان معده 6.6 درصد و لوسمی(سرطان خون) 4.4 درصد است.
گزارش از : نیکنام خشنودی ** انتشاردهنده:‌غلامرضا مالک زاده
6113 /1876

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/13527/پویش-ملی-مبارزه-با-سرطان،رویکردهای-امیدبخش-به--درمان
بستن   چاپ