پیام فارس
رئیس بنیاد نخبگان فارس:
حرکت پویای علم و فناوری در فارس/ جزییات سفر معاون علمی رئیس جمهوری به جهرم
جمعه 6 بهمن 1396 - 1:38:36 PM
ایرنا - علمی
فارس آنلاین - شیراز- رئیس بنیاد نخبگان استان فارس با بیان این که هم اینک حرکت حوزه علم و فناوری در این استان به شکل پویا و در وضعیت مناسبی است، گفت: ایجاد زیرساخت های لازم و شناسایی و تشویق سرمایه گذاران هدف اصلی سفر روز شنبه هفتم بهمن ماه جاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان به شهرستان جهرم است.
دکتر حبیب شریف روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا درباره جزییات سفر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری به استان فارس افزود: این سفرها در راستای تمرکز زدایی و توجه ویژه به استان ها به دفعات انجام می شود.
وی ادامه داد: این سفرها عمدتا در راستای ایجاد اکوسیستم یا زیست بوم فناوری است که ترویج و آموزش از ارکان اولیه این زیست بوم هستند، در چهار سال گذشته با ورود وی به جمع هیات دولت به خوبی در این رابطه فرهنگ سازی شده است.
رئیس بنیاد نخبگان استان فارس یادآور شد: از دیگر ارکان این زیست بوم ایجاد زیر ساخت های لازم و شناسایی و تشویق سرمایه گذاران فرشته و سرمایه گذاران خطر پذیر است که هدف اصلی سفر معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری به جهرم در همین رابطه است.
شریف گفت: همچنین توجه به متولیان ایجاد و گسترش شرکت های دانش بنیان در این سفر مورد توجه خواهد بود.
وی با بیان اینکه معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری توجه خاصی به نوجوانان و جوانان خلاق و صاحبان استعدادهای برتر دارای پتانسیل نخبه شدن دارد، خاطرنشان کرد: تقویت پژوهش سراها و ایجاد آزمایشگاه های تخصصی دانش آموزی در زمینه مختلف علوم از جمله فن آوری نانو، سلول های بنیادی، گیاهان دارویی ، نجوم و غیره مدنظر دکتر ستاری است.
رئیس بنیاد نخبگان استان فارس گفت: معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان در ادامه سفر خود به استان فارس در اختتامیه همایش ملی مجامع سازمان های مردم نهاد جوان در شیراز حضور خواهد یافت.
شریف در مورد وضعیت علم و فناوری در استان فارس نیز افزود: در حوزه علم و فناوری در استان فارس نسبت به تمامی استان های کشور به غیر از استان تهران وضعیت مناسب تری داریم.
وی ادامه داد: اما با توجه به وجود پتانسیل های مناسب موجود در استان از جمله دو دانشگاه بزرگ و معتبر کشور یعنی دانشگاه های شیراز و علوم پزشکی شیراز که هر کدام یک قطب علمی کشور است و گروهی از دانشمندان برتر کشور اعضای هیات علمی این دانشگاه ها هستند انتظار توجه بیشتر به این استان را داریم.
رئیس بنیاد نخبگان استان فارس گفت: استان فارس اگر چه صاحب مراکز متعدد تحقیقاتی و آزمایشگاهی مجهزی است اما انتظار به روز کردن این تجهیزات و امکانات که اکثرا مربوط به دهه های قبل است منطقی به نظر می رسد.
شریف افزود: وجود مراکز رشد و پژوهش سراهای دانش آموزی در شهرستان ها حاکی از وجود نخبگان و مخترعینی است که با وجود تنگناها و صرفا با خلاقیت و نوآوری که در وجودشان است به این مراکز نیاز پیدا کرده اند و به هر شکلی آن ها راه اندازی کرده اند اما مصرانه به مساعدت مسئولان رده بالای کشور نیاز دارند.
وی همچنین در مورد فعالیت بنیاد نخبگان فارس در استان یادآور شد: با توجه به تمرکز زدایی این بنیاد، بنده به همراه معاون بنیاد نخبگان فارس تا کنون از 29 شهرستان استان به 23 شهرستان سفر کرده ایم و ضمن بازدید از پژوهش سراهای دانش آموزی و تعامل با کلیه مسئولان شهرستان برنامه های متنوعی از سه سال قبل دنبال شده است.
رئیس بنیاد نخبگان استان فارس ادامه داد: از جمله این برنامه ها می توان به اجرای طرح شناسایی و هدایت استعدادهای برتر (شهاب) و برگزاری مدرسه فصلی خلاقیت و ایده پردازی با حضور گروهی از دانش آموزان خلاق 20 شهرستان اشاره کرد.
شریف اضافه کرد: تجهیز چندین پژوهسرای دانش آموزی در مناطق کمتر توسعه یافته به امکاناتی که اولویت اول نیاز آن ها بوده و اجرای تورهای نورآوری ، کارآفرینی، آموزش شیه های شیوه های ایجاد کسب و کار در بعضی از شهرستان ها از دیگر برنامه های اجرا شده است.
رئیس بنیاد نخبگان استان فارس به اهداف مدنظر این بنیاد اشاره کرد و گفت: شناسایی و حمایت های مادی و معنوی از دانشجویان و دانش آموختگان برتر استان که فعالیت های این افراد پس از ثبت نام در سامانه بنیاد مورد بررسی قرار می گیرد در دستور کار ما قرار دارد که افراد در صورت کسب امتیازات لازم تحت حمایت بنیاد قرار می گیرند.
شریف افزود: همچنین شناسایی و حمایت های مادی و معنوی از مخترعان برتر استان نیز در اولیت بنیاد نخبگان است که این افراد پس از شرکت در جشنواره اختراعات رویش، در صورت کسب امتیازات لازم تحت حمایت بنیاد نخبگان قرار می گیرند.
وی یکی از کارهای مهم بنیاد نخبگان فارس برای کمک به رشد علم و فناوری در استان را ایجاد مجمع خیران نخبه پرور فارس عنوان کرد و گفت: این مجمع با هدف هدایت منابع مالی خیران به سمت حمایت از نیروی انسانی مستعد و خلاق استان تشکیل شده است، همانگونه که در بسیاری از مراکز تحقیقاتی و دانشگاه های بزرگ در کشورهای پیشرفته، خیران بسیاری از هزینه های این مراکز رو تامین می کنند.
وی ادامه داد: این مجمع عملا اهداف وسیعتری را دنبال می کند و با استفاده از منابع مالی خیران به دنبال افزایش شعاع چتر حمایتی از مستعدان برتر استان است.
رئیس بنیاد نخبگان استان فارس گفت: سرمایه گذاران از طریق این مجمع می توانند به حمایت از مخترعان بپردازند و آنان را در زمینه تجاری سازی محصول و حرکت کشور به سوی ایجاد اشتغال و درآمد بر مبنای اقتصاد دانش بنیان یاری کنند.
معاون استاندار فارس و فرماندار ویژه جهرم پیش از این به خبرنگار ایرنا گفته بود: سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با هدف بازدید از دستاوردهای شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناوری جهرم به این شهرستان سفر می کند.
علیرضا صحرائیان افزود: قرار است معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری روز شنبه هفتم بهمن ماه جاری از طریق فرودگاه جهرم وارد این شهر شود.
شهرستان جهرم در فاصله 193کیلومتری جنوب شرقی شیراز قرار دارد.
9254/ 2027

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/13717/حرکت-پویای-علم-و-فناوری-در-فارس--جزییات-سفر-معاون-علمی-رئیس-جمهوری-به-جهرم
بستن   چاپ