پیام فارس
معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور:
تکنولوژی را می‌شود با پول خرید اما نمی‌توان صاحب آن شد
شنبه 7 بهمن 1396 - 4:12:27 PM
ایسنا - علمی و آموزشی
فارس آنلاین - معاون فناوری و تحقیقات رییس جمهور تاکید دارد که با پول می‌توان تکنولوژی خرید اما نمی توان صاحب آن شد؛ بنابراین باید نیروهای نخبه را به سمتی هدایت کرد تا بتوان از علم آنان در شرکت‌های دانش‌بنیان برای تولید تکنولوژی استفاده کرد .
به گزارش ایسنا منطقه‌ی فارس، سرنا ستاری ظهر شنبه 7 بهمن در جمع مسئولان شهرستان جهرم با تاکید براینکه با افزایش دانشجو نمی‌توان چرخ اقتصاد مملکت و پژوهش را جلو برد، تصریح کرد: نباید دانشجویان و نیروهای جوانمان تبدیل به سرمایه‌های خاموش شوند .
ستاری با بیان اینکه دانشگاه‌ها باید به سمتی بروند که تأثیر آنها در جامعه و اقتصاد مشاهده شود، لزوم حضور بخش خصوصی برای موفقیت در امر پژوهش را یادآور و متذکر شد: خروجی پژوهش با بودجه‌ی دولتی نامعلوم خواهد بود و تنها دولت می‌تواند در پژوهش‌های پایه و مرز دانش، که جنبه‌ی تجاری ندارد و عمدتا پژوهش‌هایی است که طی 5 تا 10سال آینده قرار است به صورت تجاری‌سازی دربیایند و پ‍‍‍ژوهش‌هایی که مربوط به اقتدار ملی است، سرمایه‌گذاری کند .
وی با بیان اینکه اگر می‌خواهیم آموزش و پژوهش پایه‌ی اقتصاد باشد باید نگاه‌ها به آن تغییر کند، گفت: در سه چهار سال گذشته توانسته‌ایم مدل‌های موفقی را معرفی کنیم که چگونه می‌توان از آموزش و پژوهش به اقتصاد رسید .
رییس بنیاد ملی نخبگان ایران با اشاره به نگرش‌های جدید در اقتصاد گفت: مدل‌های جدید و موفقی در رابطه با چگونگی تبدیل آموزش و پژوهش به اقتصاد در معاونت علمی ریاست جمهوری تعریف شده‌است .
ستاری با اشاره به اینکه در فضای کسب و کار جدید کشور بالغ بر 3 هزار و 400 شرکت دانش‌بنیان با تعداد زیادی اشتغال فعال است، خاطرنشان کرد: این حرکت در بین جوانان نیز پیدا شده و این است که می‌بینیم مدیرعامل شرکتی که میلیاردها دلار ارزش‌گذاری شده، جوانی 25-26 ساله است‌ .
وی خواستار حمایت سرمایه‌داران از طرح‌های پژوهشگران خلاق و فناور شد و تصریح کرد: افراد سرمایه‌دار باید به کمک آینده جوانان آمده و از شتاب‌دهنده‌های کسب و کار حمایت کنند .
ستاری با بیان اینکه باید به منابع انسانی بومی اهمیت داده شود چرا که پایه اقتصاد بومی خواهند بود، اظهار داشت: در جهرم این مزیت ذاتی وجود دارد که اولویت شهر کشاورزی یا حوزه‌های گردشگری است و لازم است دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان برای حل مشکلات آب یا محیط زیست فعال شوند .

معاون فناوری رییس جمهور با بیان اینکه اساس شرکت‌های جدید دیگر زیرساخت‌های فیزیکی نیست گفت: تکنولوژی یادگرفتنی است و کسب و کار مناسب با تفکر بوجود می‌آید‌ .
وی با بیان اینکه اینقدر دنبال وام و حمایت دولتی نباشید،افزود: شرکت‌های بزرگ از محیط‌های کوچک رشد می‌کنند و وام برای شرکت‌هایی است که از آب و گل بیرون آمده‌اند و قدرت پیش‌بینی دوسال آینده‌ی خود را دارند تا بتوانند این وام‌ها را پس دهند .
رییس بنیاد ملی نخبگان کشور با انتقاد از توجه به اقتصاد نفتی تأکید کرد: با پول نمی‌توان اقتصاد و صنعت را درست کرد و از زمانی که اقتصاد کشور بر پایه نفت بنا گذاشته شد اقتصاد پژوهش‌محور ضربه بزرگی خورده است .
وی با به رشد مداوم استارتاپ‌ها تصریح کرد: باید سرمایه‌گذاران را جمع کرد تا با توجه به ظرفیت‌های استارتاپ و شتاب‌دهنده‌های بومی سرمایه‌گذاری کنند.
ستاری از کیفیت دستاوردهای نخبگان جهرمی ابراز خرسندی کرد و جهت رفع مشکلات آنها و تسریع جهت بازدید این شرکت‌ها از نمونه‌های موفق در سطح کشور قول مساعد داد .
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/13794/تکنولوژی-را-می‌شود-با-پول-خرید-اما-نمی‌توان-صاحب-آن-شد
بستن   چاپ