پیام فارس
مدیرکل امور عشایر فارس عنوان کرد:
اختصاص 670 میلیارد ریال تسهیلات برای اشتغال عشایر فارس/ عشایر فارس روزگار سختی را می‌گذرانند
سه شنبه 10 بهمن 1396 - 1:30:23 PM
ایسنا - اقتصادی
فارس آنلاین - مدیرکل امور عشایر استان فارس از تخصیص 670 میلیارد ریال تسهیلات در بخش‌های مختلف با هدف تسهیل و رونقل اشتغال عشایر در این استان خبر داد.
به گزارش ایسنا منطقه‌ی فارس، بهرامی چهارشنبه 10 بهمن در یک کنفرانس خبری، گفت: در بحث اشتغال عشایر در سه بخش مبلغ‌های 120 میلیارد، 500 میلیارد و 50 میلیارد ریال به جامعه‌ی عشایری استان فارس اختصاص یافته است.
او با بیان اینکه دریافت کنندگان این تسهیلات، عشایر، کارآفرینان عشایر و کارآفرینان برای جامعه‌ی عشایری و ... خواهند بود، گفت: تاکنون تعدادی از متقاضیان این تسهیلات در بخش‌های مختلف مشخص و به بانک‌های عامل معرفی شده‌اند.
بهرامی تاکید کرد که برای ارائه تسهیلات اشتغال حتما باید افراد دارای طرح مصوب بوده و مجوزهای لازم را نیز دریافت کرده باشند و علاوه بر آن روند ثبت‌نام در سامانه‌ی کارآ و تصویب طرح در کمیته‌ی فنی شهرستان را طی کنند.
او با بیان اینکه 12.5 درصد از کل جامعه‌ی عشایر ایران در استان فارس زندگی می‌کنند، شغل غالب اعضای این جامعه‌ را دامداری و کشاورزی سنتی ذکر و اضافه کرد: این جامعه، 40 درصد از کل گوشت قرمز و 44 درصد از صنایع دستی فارس را تولید می‌کنند.
وی با یادآوری اینکه صداقت، انصاف، جوانمردی و شجاعت از خصوصیت‌های اخلاقی عشایر محسوب می‌شود، تاکید کرد که همه‌ی اعضای جامعه‌ی عشایری درگیر تولید هستند.
بهرامی با اشاره به وابستگی شدید جامعه‌ی عشایری به مرتع و طبیعت، گفت: خشکسالی‌ در یک دهه‌ی گذشته تاثیرات نامطلوبی بر زندگی عشایر و میزان تولیدات و در نتیجه معیشت آنان داشته است و عشایر روزگار سختی را در ایام دارند.
او با بیان اینکه بخشی از منابع آبی، چاه‌های مال‌داری و مراتع در اختیار عشایر به‌دلیل مشکلات خشکسالی و نبود بارش در سال‌جاری با خشکیدگی روبرو شده است، گفت: به دلیل نبود علوفه‌ی کافی، تامین علوفه‌ی دام عشایر به شکل دستی انجام می‌شود و این موضوع هزینه‌های سنگینی را برای آنان به‌دنبال داشته است.
بهرامی با یادآوری اینکه تاکنون 45 هزار تن علوفه در اختیار دامداران عشایر فارس قرار گرفته است، گفت: اخیرا درخواست تامین 20 هزار تن علوفه برای تعلیف دام عشایر داشتیم تا بتوان بخشی از نیاز این جامعه را تامین کرد.
او اضافه کرد: تامین آب شرب جامعه‌ی عشایر با استفاده از تانکرهای آبرسانی انجام می‌شود بطوریکه سالانه یک میلیون مترمکعب آب با استفاده از 46 کامیون تانکر به نقاط مختلف عشایر نشین منتقل می‌شود؛ حال آنکه ناوگان آبرسانی دچار مشکلات خاصی بوده و هزینه‌های این اقدام بسیار زیاد است.
مدیرکل امور عشایر استان فارس با تصریح اینکه موضوع اسکان عشایر، امری اجباری نیست، گفت: در فارس بیش از 200 نقطه‌ی کانونی اسکان مطالعه و مکان‌یابی و عملیات اجرایی 103 کانون در سراسر استان اجرایی شده است.
او با تاکید براینکه زیرساخت‌های لازم برای اسکان عشایر در کانون‌های مورد اشاره فراهم شده و می‌شود، گفت: تمام دستگاه‌های اجرایی مکلف هستند آنچه در شرح خدمات خود دارند را برای جامعه‌ی عشایری نیز داشته باشند .
بهرامی با بیان اینکه تقریبا 70 تا 80 درصد نیازهای زیرساختی در شهرک‌های عشایری انجام شده است، لزوم همراهی و همکاری بیشتر دستگاه‌های اجرایی را خواستار شد و گفت: شاخص‌های توسعه‌ی انسانی در شهرک‌های عشایری نسبت به کف شاخص‌های روستایی، بسیار پایین‌تر قرار دارد.
بهرامی با یادآوری اینکه عشایر فارس 150 هزار نفر جمعیت دارند که در قالب 27 هزار خانوار زندگی می‌کنند، گفت: در خصوص تامین آب شرب رایزنی‌هایی را آب منطقه‌ای فارس و آبفای روستایی انجام و مجوز حفر حدود 140 چاه عمیق در مناطق عشایر نشین استان دریافت و بعضی از این چاه‌ها حفر و تجهیز شده است.
به مناسبت دهه فجر، 8 پروژه در مناطق مختلف عشایری فارس، به بهره‌برداری می‌رسد، این تعداد پروژه 240 خانوار بهره مند می‌شوند، 11هزار و 420 میلیون ریال، اعتبار هزینه شده از منابع مختلف
بهرامی با اشاره به اینکه منابع درآمدی عشایر معدود و حجم درآمد کسب شده محدود است، گفت: برای تامین درآمد بهتر و ارتقاء سطح درآمدها باید به سمت ایجاد تنوع در اشتغال عشایر برویم و در این بحث چند محور را در نظر گرفته‌ایم تا از محل منابع مختلف‌ این مهم را به سرانجام برسانیم.
او گفت: یکی از مباحث مد نظر، ایجاد سایت‌های گردشگری و بوم‌گردی است که تاکنون 68 مورد متقاضی در این خصوص وجود دارد؛ این موضوع با محوریت تحصیلکرده‌های عشایری دنبال می‌شود.
بهرامی ادامه داد: موضوع کشت گیاهان دارویی، فرآوری و جمع‌آوری، از مباحث دیگر مد نظر به‌شمار می‌رود؛ این موضوع به دلیل اینکه عشایر 68 درصد مراتع استان را در اختیار دارد، می‌‌تواند به‌عنوان یک حق در زمینه‌ی تامین درآمد و اشتغال مد نظر قرار گرفته و دنبال شود.
مدیر کل امور عشایر فارس همچنین محورهای صنایع‌دستی خصوصا محصولات دست‌بافت، ساماندهی معیشت و مشاغل خانگی، ایجاد صندوق خرد زنان عشایر و زنجیره‌ی تولید گوشت قرمز را از دیگر محورهای مد نظر در بحث تنوع بخشی به اشتغال افراد این جامعه عنوان کرد.
او با بیان اینکه تاکنون 46 صندوق خرد زنان عشایر در سراسر فارس ایجاد شده است، خاطرنشان کرد: بالغ بر 1500 زن عشایر عضو مستقیم این صندوق‌ها هستند و برای ساماندهی اشتغال خانگی آنان حدود 700 میلیون تومان تسهیلات در اختیار آنان قرار گرفته که روند توزیع در حال انجام است.
بهرامی مهمترین محور اشتغال عشایر را، ایجاد زنجیره‌ی گوشت قرمز عنوان و اضافه کرد: در این مبحث، زنجیره‌ی از مزرعه تا سفره را مورد توجه قرار داده‌ایم تا با حذف واسطه‌ها، هم درآمد مناسب‌تری سهم عشایر شود هم تولیدات با قیمت و کیفیت بهتری به مصرف‌کننده عرضه شود.
وی گفت: برای ایجاد و توسعه‌ی این زنجیره هم اتحادیه‌ی تعاونی‌ها و هم شرکت‌های تعاونی عشایری را فعال کرده و بالغ بر 7 میلیارد تومان تسهیلات با کارمزد 4 درصد بازپرداخت 5 ساله را پیش‌بینی کرده‌ایم.
این مقام مسئول معتقد است که توجه به این زنجیره، باعث کم شدن وابستگی به مرتع، افزایش تولید، ایجاد اشتغال جدید، افزایش درآمد، کاهش هزینه‌ها و قیمت تمام شده و در نهایت بازاریابی و فروش راحت‌تر خواهد شد.
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/14916/اختصاص-670-میلیارد-ریال-تسهیلات-برای-اشتغال-عشایر-فارس--عشایر-فارس-روزگار-سختی-را-می‌گذرانند
بستن   چاپ