پیام فارس
بازخوانی خاطرات جهرمی‌هایی که به استقبال امام خمینی رفتند
پنجشنبه 12 بهمن 1396 - 10:57:45 AM
ایسنا - سیاسی
فارس آنلاین - انقلاب اسلامی، انقلابی فراگیر بود که گستره‌‌ی آن سراسر ایران را شامل می‌شد؛ اگرچند شهرهایی چون قم و تهران به مثابه‌ مراکز دینی و سیاسی کشور به عنوان کانون اصلی انقلاب به حساب می‌آمدند، اما نقاط کشور نیز در فرایند پیروزی انقلاب اسلامی نقش داشتند .
به گزارش ایسنا منطقه‌ی فارس مردم شهرستان جهرم نیز به برکت وجود عالمان دیندار، فاضل، انقلابی و مردم مسلمان و همیشه در صحنه‌ از کانون‌های جوشان انقلاب اسلامی محسوب می‌ شد به طوری که یکی از 10 شهری بود که در سال 1357 در آن حکومت نظامی اعلام شد .
درباره‌ی فعالیت‌های مردم جهرم روز 12 بهمن در کتاب انقلاب اسلامی در جهرم منتشر شده در مرکز اسناد انقلاب اسلامی ایران گفته شده است:
" بهمن‌ماه 1357 بسیاری از مردم جهرم به صورت خودجوش برای استقبال از امام به تهران رفته بودند. مجمع روحانیون جهرم نیز به این نتیجه رسیدند تا گروهی از مردم جهرم دوباره به تهران فرستاده شوند و به صف متحصنین و معترضین به عدم صدور جواز پرواز امام در دانشگاه تهران بپیوندند. به همین خاطر به دستور آیت‌الله حق‌شناس قرار بر این شد پنج نفر به نمایندگی از اقشار مختلف مردم جهرم به تهران اعزام شوند و به متحصنین بپیوندند .
در منزل آیت‌الله حق‌شناس تصمیم گرفته شد تا آقایان حجت‌الاسلام حاج حبیب‌اللهی به عنوان نماینده‌ی روحانیت، حاج غلامعلی مهربان به عنوان نماینده‌ی فرهنگیان، ابراهیم جمالی به عنوان نماینده‌ی کارمندان دولت و حاج تقوایی و حاج جابری به عنوان نمایندگان اصناف به تهران اعزام شوند. به آنها کارت ورود به فرودگاه از طرف آیت‌الله سید ابراهیم حق‌شناس و آیت‌الله سید حسین آیت‌اللهی داده شد تا اگر احیاناً در هنگام مدت اقامتشان در تهران، امام تشریف آوردند بتوانند در فرودگاه به استقبال ایشان بروند .
این پنج نفر در ساعت 14 روز 11 بهمن 1357 با یک دستگاه خودروی پیکان شخصی حاج غلامعلی مهربان از جهرم به سمت تهران حرکت کردند. اما در مسیر راه، به خاطر مشکلاتی که برای خودروی آنها پیش آمد، حاج تقوایی و حاج جابری که نمایندگان اصناف بودند مجبور شدند به جهرم مراجعت کنند، ولی سه نفر دیگر پس از سپری کردن مشکلات بسیار در حوالی ساعت 9:30 یا 10 صبح روز 12 بهمن به تهران رسیدند و مستقیم به بهشت زهرا رفتند ."
غلامعلی مهربان در این‌باره می‌گوید: «در بهشت زهرا روحانیون شرکت کننده در مراسم استقبال از امام همه صف کشیده بودند. آقای حبیب اللهی هم که نماینده روحانیون جهرم بود به میان آنها رفت و به دسته صف آنها اضافه شد. وی من را هم با خودش به دسته‌ی روحانیون برد .»
در روز بعد حضرت امام خمینی در مدرسه رفاه با اعضای کمیته‌ی استقبال دیدار کردند که نمایندگان مردم جهرم هم در این جلسه حضور داشتند. امام در سخنرانی خود که در مدرسه رفاه ایراد کردند، بر لزوم حفظ وحدت تأکید کردند. علاوه بر نمایندگان مردم جهرم که از سوی آیت‌الله حق‌شناس انتخاب شده بودند، دیگر مردم جهرم هم از سایر اقشار و با هر وسیله‌ای که برای آنها ممکن بود، خود را به بهشت زهرا رسانده بودند.
سعیدمسعودی از کسانی بود که در مراسم استقبال از امام حضور داشت؛ او در این باره می‌گوید: «بالاخره امام روز 12 بهمن به تهران وارد و آن جمعیت عظیم از ایشان استقبال کرد.
از مشکلاتی که برای مسافران این سفر به وجود آمد، کمبود بنزین بود! حاج غلامعلی مهربان نقل می‌کند: "به گفته یکی از کارگران پمپ بنزین مورچه‌خورت، از طرف سازمان امنیت به کلیه پمپ بنزین‌های سراسر کشور بخشنامه محرمانه شده بود که به هیچ‌یک از ماشین‌هایی که به طرف تهران در حرکت هستند بنزین ندهند و این‌جانب به اتفاق آقای سیدمحمد فرید آستانه و آقای رضا قاید شریفی در بهشت زهرا تقریباً در نزدیکی جایگاه امام بودیم. یک روز هم جهت دیدن امام به مدرسه رفاه رفتیم و سپس به جهرم بازگشتیم."
امروز که انقلاب و نظام اسلامی سی و نهمین سال پیروزی را جشن گرفته و در آغاز راه بلوغ قرار دارد؛ مرور مرارت‌های گذشتگان نشان می‌دهد که مردم با چه دشواری‌هایی انقلاب کردند و با دست‌های خالی در مقابل یکی از قدرتمندترین رژیم‌های منطقه ایستادند تا استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی را مطالبه کنند.
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/14986/بازخوانی-خاطرات-جهرمی‌هایی-که-به-استقبال-امام-خمینی-رفتند
بستن   چاپ