پیام فارس
ورشکستگی آبی
شنبه 14 بهمن 1396 - 11:54:03 AM
ایرنا - اقتصادی
فارس آنلاین - سردبیر مجله سیمرغ دانایی معتقد است که افزایش بی رویه برداشت آب همچنین نبود آب در پشت سدها موجب شده کشور دچار ورشکستگی آب شود.
سید مهدی مرتضوی در شماره 4 این نشریه نوشت: اصرار بی مورد، جهت گسترش کشاورزی و افزایش میزان تولید محصولاتی که با صرف آب فراوان حاصل می شوند، بیش از آنکه به اقتصاد کشور کمک کنند سبب تاراج منابع آبی کشور می شوند.
برداشت بی رویه از منابع آب های زیرزمینی که طی میلیون ها سال پیش ایجاد شده اند درفاصله زمانی کمتراز 30 سال، کشور را در آستانه ورشکستگی آب قرار داده است.
بیش از 90 درصد از مصرف آب کشور در بخش کشاورزی وبا حفر صدها هزار حلقه چاه رخ می دهد و هر ساله ده ها متر سطح آب های زیرزمینی پایین تر می روند و اگر همین روند ادامه پیدا کند برای یافتن آب نیاز به جستجودر اعماق بسیار پایین زمین و تداوم این راه به دیگر نیافتن آب خواهد انجامید و این یعنی ورشکستگی آبی در کشور .
نوع مصرف آب در بخش های مختلف نشان می دهد که هنوز زنگ خطر بحران آب به گوش ما نرسیده است و اگرچه گام هایی به منظور کاهش مصرف منابع آبی برداشته شده اما این تلاش ها کافی نبوده و این بحران هر روز شدیدتر می شود.
بحران زمانی اتفاق می افتد که همچنان یک راه حل وجود دارد و می توان بحران را پشت سر گذاشت. اما ورشکستگی آبی به این معنا است که دیگر آبی پشت سدها وجود ندارد و و از مرحله بحران فراتر رفته است.
کاهش یک میلیون هکتاری مساحت تالاب های کشور ازتبعات این بحران محسوب می شود.
خشکی منابع زیرزمینی آب و تخریب مخازن آبی در زیرزمین، بیابان زایی ،گسترش پدیده ریزگردها و ایجاد گرد وغبار از دیگر آثار وضعیت موجود است که هر چه می گذرد دامنه آثار آن گسترده تر می شود.
حل این مشکل نیازمند عزم ملی و مشارکت همگانی است و باید همه مدیران دستگاه های مختلف به صورت هماهنگ با یکدیگر کار کنند و مدیریت کاملا یکپارچه باشد و بهره گیری از تکنولوژی می تواند با تامین سرمایه ها در کاهش مصرف آب مفید واقع شود.
همچنین نقش رسانه ها، کارشناسان، متخصصان و انجمن های علمی که وظیفه آگاه سازی مردم از ابعاد این بحران را بر دوش دارند، در صورتی که این آگاهی بخشی به طور مطلوب صورت نگیرد تبعات آن همه کشور را متاثر خواهد کرد.
1876/ 2027

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/15066/ورشکستگی-آبی
بستن   چاپ