پیام فارس
شهردار شیراز عضو شورای شبکه شهرهای دوست‌دار کتاب کشور شد
شنبه 21 بهمن 1396 - 1:08:22 PM
ایسنا - فرهنگی و هنری
فارس آنلاین - شهردار شیراز به عنوان یکی از 6 عضو شورای هماهنگی شبکه‌ی شهرها و روستاهای دوست‌دار کتاب ایران انتخاب شد .
به گزارش ایسنا منطقه‌ی فارس به نقل از روابط عمومی شهرداری شیراز، در جلسه‌ای که با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، شهرداران و مدیران ارشاد 20 شهر نامزد دریافت عنوان پایتخت کتاب ایران برگزار شد، شهردار شیراز به‌عنوان یکی از اعضای شورای هماهنگی شبکه‌ی شهرها و روستاهای دوست‌دار کتاب انتخاب شد.
همراه با حیدر اسکندرپور شهردار شیراز، جمالی‌نژاد شهردار یزد، فروغ هاشمی رییس ارشاد اوز(استان فارس)، احمد شیخیانی شهردار خورموج، محمد موسوی رییس ارشاد شهر ری و علی صفری شهردار قزوین، برای عضویت در شورای هماهنگی شبکه شهرها و روستاهای دوست‌دار کتاب انتخاب شدند.
در این انتخابات، موسوی رییس اداره ارشاد رامهرمز و علی‌آبادی رییس اداره‌ی ارشاد سبزوار نیز، به عنوان بازرس برگزیده شدند.
رییس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر شیراز در این نشست گفت : تخصیص عناوین به فراخور شرایط اجتماعی و فرهنگی و اولویت دهی به ظرفیت‌های فضایی و مکانی، یکی از سیاست های موفق در آفرینش و تقویت سرمایه های اجتماعی بوده است و چنین رویه ای در سراسر دنیا رواج دارد .
لیلا دودمان گفت: اعطای عنوان پایتختی کتاب یکی از مجموعه فعالیت هایی است که یقینا توجه به آن و تشخیص اولویت دهی، می‌تواند در جریان سازی فرهنگی و گسترش زمینه های دانش فرهیختگی تاثیر بسزایی داشته باشد .
او با تاکید بر ویژگی‌های فرهنگی شیراز گفت: ما به چند دلیل معتقدیم شیراز در این موضوع کاندیدایی شایسته است و انتخاب شیراز به عنوان پایتخت کتاب ایران می تواند اثر متقابل بر این عنوان داشته باشد؛ یعنی علاوه بر اینکه اعطای این عنوان تحقق واقعیتی تاریخی است،این امر هم در سطح شیراز و هم کشور نقشی کلیدی و موثر خواهد داشت .
دودمان خاطر نشان کرد: یقینا وقتی لفظ کتاب به ذهن خطور کرده و شنیده می شود، در کنار قرآن کریم، کتاب های سعدی و حافظ در جای جای ایران پهناور قابل یادآوری و مشاهده است؛ در همین حال سعدی و حافظ را بدون پسوند شیرازی نمی توان شناخت؛ از این رو لفظ "شیراز" می تواند تداعی کننده "کتاب" در ناخود آگاه ایرانیان باشد .
وی با اشاره به پیشینه غنی شیراز در بعد فرهنگی گفت: از سوی دیگر جریان تاریخی و جا افتاده کتاب و کتاب محوری در شیراز تنها اختصاص به سعدی و حافظ ندارد بلکه در درازنای تاریخ از مکتوبات هخامنشی و ساسانی و پس از اسلام این امر تداوم داشته و شیراز مهد مکتب‌های فکری، فلسفی و هنری بوده است.
رییس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر شیراز اضافه کرد: تدوام فرهنگ غنی شیعی در مکتب صدرایی و نقش این مکتب در معرفی فرهنگ شیعی بر کسی پوشیده نیست؛ امروزه نیز جریان ها و هنرهای داستان نویسی، شعر سرایی و بازیگری هنوز در شیراز زنده است و شاهد پویایی این مقوله هستیم .
دودمان گفت: با توجه به فترتی که در شرایط کنونی در وضعیت کتابخوانی پیش آمده از این فرصت ها باید برای بهبود شرایط بهره برد و با توجه به اینکه شیراز یکی از مقاصد اصلی گردشگری در ایران است.
عضو شورای شیراز خاطرنشان کرد: فرصت بسیار مغتنمی است تا بتوانیم از ظرفیت‌های فرهنگی و گردشگری و همچنین جریان های فکری موجود در شیراز برای تقویت و تعمیق فرهنگ کتابخوانی در این شهر و گستره‌ی ایران بهره ببریم.
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/15285/شهردار-شیراز-عضو-شورای-شبکه-شهرهای-دوست‌دار-کتاب-کشور-شد
بستن   چاپ