پیام فارس
سرمایه‌ در گردش مهمترین مشکل گلابگیران میمند
شنبه 28 بهمن 1396 - 2:24:55 PM
ایسنا - اقتصادی
فارس آنلاین - رییس اتحادیه گلاب‌گیران شهر میمند استان فارس گفت: بزرگ‌ترین معضل پیش روی گلاب‌گیران سرمایه در گردش است که نیاز به توجه بیشتری از سوی مسئولان و دستگاه‌های اجرایی دارد .
به گزارش ایسنا منطقه‌ی فارس، محمد رییسی شنبه 28 بهمن در جمع خبرنگاران تاکید کرد که رفع مشکل سرمایه‌ در گردش در بخش گلابگیری شهر میمند زمینه‌ ساز افزایش تولید، اشتغال و ممانعت از صدور محصول خام (گل محمدی) و رونق اقتصادی این شهر خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه داشتن پروانه بهره‌برداری یکی از شرایط ارائه تسهیلات بانکی به گلاب‌گیران و عرقیات سنتی و صنعتی این شهراست، افزود: از مدیر جهاد کشاورزی و مدیران دستگاه‌های اجرایی درخواست می‌شود، تولیدکنندگانی که از اتحادیه گلاب‌گیران و مجموعه امور صنعتی پروانه بهره‌برداری دریافت می‌کنند را با ارائه تسهیلات موردحمایت قرار دهند .
تامین 90 درصد گل محمدی در شهر میمند فارس
مدیرعامل اتحادیه گلابگیران میمند گفت: 90 درصد گل و محصولات گلاب‌گیری مورد نیاز سایر مناطق نظیر قمصر کاشان، از میمند فارس تامین می‌شود اما فعالیت کارگاه‌های گلابگیری و تولیدکنندگان گل محمدی در فارس و میمند در کشور شناخته‌ شده نیست.
او با اشاره به اینکه سالانه گلاب هزاران لیتر گلاب ناب میمند برای غبارروبی و عطرافشانی خانه‌ی کعبه استفاده می‌شود، اضافه کرد: دور بودن شهر میمند از پایتخت موجب گمنامی تولید کنندگان گلاب و عرقیات این شهر و مطرح شدن سایر شهرهای تولید کننده گلاب شده است.
رییسی ادامه داد: سالانه حدود 150 تا 200 کیلوگرم عطر و اسانس انواع گل‌های محمدی از میمند فارس به فرانسه صادر و در تولید عطر و ادوکلن استفاده می‌شود.
او تاکید دارد که این میزان صادرات اسانس گل محمدی به خارج کشور تنها در مورد شهر میمند فارس صدق می‌کند، گفت: در کنار فعالیت کارگاه‌های گلابگیری و تولید گل محمدی، صنعت شیشه‌گری نیز در میمند فعال بود.
رییسی گفت: پس از سال‌ها رکود در صنعت شیشه‌گری، یکی از گلاب‌گیران این صنعت را باز فعال کرده است؛ لذا از مدیران دستگاه‌های متولی تقاضا داریم که مساعدت و همکاری بیشتری برای استمرار فعالیت این صنعت داشته باشند.
او گفت: با تلاش‌هایی که در گذشته در راستای جذب سرمایه‌گذار داخلی انجام شده اکنون 6 کارخانه گلاب و عرق‌گیری صنعتی، تولید و صادرات محصول تولیدی به داخل و خارج کشور را انجام می‌دهند و اگر چه صادرات گلاب میمند در سال‌های اخیر و به دلیل خشکسالی‌های مستمر کمتر شده است.
رییسی افزود: سالانه حدود 60 درصد گلاب تولید شده در میمند فارس صادر می‌شد اما طی سال‌های اخیر براثر خشکسالی مشکلاتی برای تولیدکنندگان گل و گیاهان دارویی ایجاد شد که نبود سرمایه درگردش هم مزید بر آن شده است تا شاهد کاهش تولید و صادرات باشیم.
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/15451/سرمایه‌-در-گردش-مهمترین-مشکل-گلابگیران-میمند
بستن   چاپ