پیام فارس
طرح «ایستگاه کار نشسته - ایستاده» دستاوردی پژوهشی برای مقابله با کم تحرکی
يکشنبه 29 بهمن 1396 - 10:00:56 AM
ایرنا - اجتماعی
فارس آنلاین - شیراز - توسعه تکنولوژی پیشرفته و کاهش تحرک در محیط های کار باعث شده که مشاغل به سمت یکجا نشینی بیشتر پیش بروند و فعالیت های جسمانی مانند راه رفتن یا ملاقات همکاران کاهش پیدا کرده، طرح «ایستگاه کار نشسته – ایستاده»که در دانشکده بهداشت شیراز اجرا می شود بر اساس یک دستاورد از یک پژوهش علمی می کوشد تا این کم تحرکی را جبران کند.
مدیرگروه ارگونومی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز شنبه در این باره به ایرنا گفت:کارکنان دفتری یکی از بزرگترین گروه های شغلی هستندکه به طور عمده در حالت نشسته و بی تحرک کار می کنند؛ در مطالعه ای که توسط همکاران و پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شیراز بر روی کارکنان دفتری در شهر شیراز انجام دادند، مشخص شد که میانگین ساعاتی که این افراد به صورت نشسته کار می کنند، 6 و نیم ساعت در روز است.
دکترعلیرضا چوبینه افزود: نشستن طولانی مدت موجب بیماری های متابولیک، دیابت نوع دو، چاقی، بیماری های قلبی- عروقی، افزایش فشار خون سیستولیک، سرطان سینه و کولون(روده بزرگ)، اختلالات اسکلتی- عضلانی و مرگ و میر زودرس می شود.
او با بیان اینکه، یکی از راه حل هایی که می توان در محیط های اداری برای کاهش زمان نشستن از آن بهره جست، ایستگاه های کار نشسته - ایستاده است گفت: استفاده از این ایستگاه های کار باعث کاهش زمان نشستن، بهبود خلق و خو و عملکرد، کاهش ناراحتی های اسکلتی- عضلانی می شود.
چوبینه افزود: پژوهشی در قالب پایان نامه دکترای ارگونومی در مرکز تحقیقات علوم بهداشتی به همت هادی دانشمندی طراحی و تدوین شده و هم اکنون در دانشکده بهداشت در حال اجراست که فرضیه این مطالعه این است که استفاده از ایستگاه های کار نشسته - ایستاده می تواند بر مولفه های سلامتی تاثیر مثبت داشته باشد.
او که مسئولیت راهنمایی پروژه را دارد گفت:‌در این روش فرایند کار به گونه ای تدوین شده که بسیاری از کارها با یک برنامه زمان بندی شده به صورت ایستاده یا نشسته و منطبق با سلامت تن و نظرات کارشناسی ارگونومی اجرا شود .
ارگونومی ، دانش بکار بردن اطلاعات علمی موجود دربارهٔ انسان و روش‌های علمی تولید چنین اطلاعاتی در طراحی محیط کار است.
ارگونومی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های انسان را بررسی می‌کند و سپس اطلاعات به دست آمده را در طراحی مشاغل، فراورده‌ها، محیط‌های کار و تجهیزات به کار می‌بندد.
خبرنگار : نیکنام خشنودی ** انتشار:‌غلامرضا مالک زاده
6113 /1876

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/15521/طرح-«ایستگاه-کار-نشسته---ایستاده»-دستاوردی-پژوهشی-برای-مقابله-با-کم-تحرکی
بستن   چاپ