پیام فارس
امکان نگهداري پوست‌هاي اهدايي تا 6 ماه ميسر شد
پنجشنبه 22 آبان 1393 - 10:50:17 AM
فارس
 رئيس مرکز آموزشى درمانى قطب‌الدين شيرازى با اعلام اين مطلب، گفت: در اين درجه حرارت مي‌توان پوست و ساير نسوج را به مدت سه تا شش ماه نگهدارى و در صورت نياز به‌صورت تازه از آن‌ها استفاده کرد.

دکتر مهدي اياز افزود: بيماران با سوختگي‌هاي با وسعت بسيار مانند بالاى 50 درصد و حتى با وسعت کمتر، براى درمان نيازمند پوست فرد ديگر به‌عنوان بهترين جايگزين موقت هستند، که در اسفند ١٣٩١ نخستين مورد اهداي پوست در استان فارس توسط بيمار دچار مرگ مغزى صورت گرفت و اين آمار تاکنون به ٤٠ مورد رسيده است.

وي بيان کرد: پوست‌هاي اهدايى توسط بيماران دچار مرگ مغزى يا فوت‌شده به بانک پوست اتاق عمل مرکز آموزشى درمانى قطب‌الدين شيرازى منتقل و براى بيماران با سوختگي‌هاي وسيع تا وسعت ٨٠ درصد از کل سطح بدن استفاده ‌شده است.

اياز اضافه کرد: اگرچه پوست‌هاي اهداشده در نخستين فرصت براى بيماران دچار سوختگى استفاده مي‌شود اما يخ‌زن مکانيکى اين امکان را به اين مرکز مي‌دهد که بتوان در مواردي که بيمار با سوختگى وسيع در بيمارستان بسترى نيست يا بيمار وضعيت مناسب براى عمل جراحى ندارد، پوست اهدايى را براى استفاده در فرصت مناسب به مدت سه تا شش ماه به‌صورت تازه در اين يخ‌زن نگهدارى کرد.

وي گفت: تاکنون پوست‌هاي اهدايى توسط هموطنان و مرحومان در يخچال بيمارستان در درجه حرارت صفر تا چهار درجه سانتيگراد به مدت يک هفته به‌صورت تازه نگهدارى مي‌شد که در مواقعى که همزمان با اهداي پوست بيمار نيازمند به اهدا، در بيمارستان بسترى نبود، به سبک بانک پوست اروپا، پوست‌هاي اهدايى در محلول گليسرول براى مدت طولانى نگهدارى مي‌شدند که عمده ايراد آن کاهش تازگى و کيفيت پوست است.

اياز اظهار داشت: بهترين راه نجات بيماران با سوختگى وسيع که در سنين زير ٣٠ سال هستند، برداشت بافت سوخته و پيوند همزمان پوست خود فرد و در مواقع کمبود پوست، استفاده از پوست فرد ديگر به‌طور موقت است.

وي با آرزوى شادى ارواح افرادي که پوست بدنشان به بيماران دردمند دچار سوختگى اهدا شده و قدردانى از بازماندگان آنان، اعلام کرد: مرکز سوختگى قطب‌الدين شيرازى براى درمان بيماران دچار سوختگى با درصد بالا به‌شدت نيازمند پوست‌هاي اهدايى است.

اياز يادآور شد که براي اهداي پوست، لايه‌نازکي از پوست بدن در نواحي ران، پشت و بالاى ساق و پشت تنه به‌وسيله دستگاه درماتوم شارژى برداشته مي‌شود و اين پوست به‌اندازه‌اي نازک و سطحى برداشته مي‌شود که در فرد زنده طي دو تا سه هفته بدون تشکيل بافت اضافه يا اِسکار بهبود مي‌يابد و نبايد تصور کرد که پوست هر جاى بدن و به‌صورت ضخيم برداشته مي‌شود چراکه پوست‌هاي نواحى ديگر بدن يا پوست‌هاي ضخيم کيفيت لازم را نداشته و کارايى لازم را ندارند.

وي از هموطنان خواست که در حد توان بيماران دردمند دچار سوختگى را يارى کنند.


http://www.Fars-Online.ir/fa/News/1555/امکان-نگهداري-پوست‌هاي-اهدايي-تا-6-ماه-ميسر-شد
بستن   چاپ