پیام فارس
عضو شورای اسلامی شهر شیراز:
سیما و منظر شهری شیراز نیازمند بازنگری است
دوشنبه 30 بهمن 1396 - 1:00:13 PM
ایسنا
فارس آنلاین - رئیس كمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر شیراز اعتقاد دارد که سیما و منظر شهری شیراز در زمینه ساختارهای کالبدی معاصر، مناظر ثابت، نیمه‌ثابت و موقت شهری و ساماندهی بافت‌های فرسوده نیازمند بازنگری و تدوین و تشریح برنامه‌ها و نظارت دقیق و مستمر است.
لیلا دودمان ضمن تایید عدم پیوستگی و ناهمگونی در تركیب سیما و منظر شهری در كلانشهر شیراز، بیان كرد: معماری و منظر شهری باید بتواند كلیت و یك‌پارچگی را در ساختار شهر فراهم كند .
وی با بیان اینکه منظر شهری در شیراز 2 بستر طبیعی و فرهنگی دارد، ارزشمندی منظر شهری را حاصل تعادل بین این دو دانست و گفت: هم‌آوایی بسترهای طبیعی و تاریخی فرهنگی شیراز، عامل کلیدی توفیق در ایجاد سیمای بصری مطلوب در ذهن ناظران است.
به گفته این عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر شیراز،‌ فضای سبز خاص، ارتفاعات زاگرس و رودخانه خشک از عناصر منحصر به فرد طبیعی و ابنیه با ارزش تاریخی از عناصر ویژه بستر فرهنگی شیراز محسوب می‌شود كه در مجموع موجب شکل‌دهی به منظر شهری شده‌ و این آثار با وجود توسعه شهر همچنان به صورت لکه‌هایی در جای جای شهر قابل رؤیت است.
دودمان با یادآوری اینكه شیراز دارای چند پهنه با ارزش‌های مختلف اکولوژیکی، تاریخی و فرهنگی است به تشریح آنها پرداخت و گفت: پهنه باغی و زراعی، بافت تاریخی و فرهنگی و عرصه‌های آن، پهنه عناصر طبیعی و رودخانه خشک و حریم آنها و ساختارهای کالبدی معاصر و بستر توسعه‌های آتی از جمله این پهنه‌های با ارزش محسوب می‌شود .
وی حفظ و احیای هر کدام از عرصه‌های فوق با توجه به ماهیت و ویژگی‌های اختصاصی آن‌ها را به علاوه روابط آن با سایر بخش‌ها عامل مؤثری در تداوم تعادل بستر طبیعی و تاریخی و فرهنگی این شهر و نهایتا ارتقاء سیما و منظر شهری برشمرد .
این عضو شورای اسلامی شهر شیراز با بیان اینكه حفظ بازمانده باغ‌های قصردشت و زمین‌های زراعی شهر به عنوان ریه‌های شهر می‌تواند علاوه بر کنترل توسعه شهر لزوم تملک اراضی وسیع به منظور احداث فضاهای سبز عمومی را کاهش دهد، گفت: حفظ باغ‌ها و زمین‌های کشاورزی به صورت لکه‌هایی در گستره شهر به عنوان عامل کاهش تراکم در شهر از کارآیی بالایی برخوردار است .
به گفته دودمان، تعریف مسیرهای گردشگری شهری نیز می‌تواند نقش مؤثری در توسعه نقاط هدف گردشگری شهر داشته باشد و ضمن معرفی جامع‌تر، بستر تاریخی و فرهنگی شیراز را از ایجاد گره‌های نامطلوب حاصل از تراکم گردشگران در نقاط هدف گردشگری حفظ كند .
وی اضافه كرد: با تقویت فضای سبز طبیعی و مصنوعی حاشیه رودخانه خشک و باغات علی‌الخصوص قصردشت، در تمام طول مسیری که در شهر طی می‌کند، ارتباط بین شهر و رودخانه توسعه یافته به علاوه این دو عنصر به صورت عاملی برای ارتباط با پهنه‌های مختلف از جمله فضاهای تفریحی و گردشگری عمل خواهد کرد .
رئیس كمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر شیراز ادامه داد: تمرکز بر بخش خاصی از این مسیر ارزشمند با قابلیت‌های مختلفی که در تبدیل شدن به سبز راه وجود دارد علاوه بر بهره‌وری از حاشیه رها شده آن، باعث ایجاد کاربری‌های مناسب جهت ایجاد توازن بین فضای شهر با طبیعت و ارتباط انسان و طبیعت به شمار می‌رود تا از این طریق بتوان از فضاهای طبیعی درون شهری خدمات زیست محیطی و ساختارهای اکولوژیکی آن استفاده کرد .
دودمان تاكید كرد: با احیای مسیرهای سبز به علاوه تبدیل پهنه شبکه معابر و خیابان‌های موجود به مسیرهای مشجر موجبات ایجاد پیوستگی و ارتباط بین پهنه‌های چهارگانه ذکر شده فراهم خواهد شد. زیرا به طور کلی مسیرهای سبز جریانی پویا در درون بستری خطی و طبیعی هستند که میان محیط های طبیعی و شهری پیوستگی ایجاد می‌کنند .
این عضو شورای شیراز گفت: در شهرهایی که دارای پهنه‌های طبیعی و مصنوعی با ارزش از لحاظ اکولوژیک، فرهنگی، تاریخی و تفریحی است، می‌توان با ایجاد و تقویت شبکه‌ها و مسیرهای سبز ارتباط بین این پهنه‌های ارزشمند را حفظ و تقویت کرد.
دودمان اعتقاد دارد که با تبد‌یل خیابان‌های منتهی به محوطه‌های تاریخی به مسیرهای سبز، امکان احیای ارتباط مجموعه‌های تاریخی با سایر فضاهای کالبدی شهر را می‌توان فراهم کرد.


http://www.Fars-Online.ir/fa/News/15678/سیما-و-منظر-شهری-شیراز-نیازمند-بازنگری-است
بستن   چاپ