پیام فارس
تلاش برای درمان ناباروری در جهرم
دوشنبه 7 اسفند 1396 - 14:00:46
فارس آنلاین - بی‌پولی و هزینه‌های گزاف درمان ناباروری، همواره یکی از دغدغه‌های زوج‌های نابارور بوده است؛ دغدغه‌ای که وزارت بهداشت از سه سال قبل تلاش کرد با راه‌اندازی مراکزی آن را کمرنگ کند؛ مراکزی که 85 درصد هزینه‌ها را پوشش می‌دهد.
به گزارش ایسنا منطقه‌ی فارس، بعد از ابلاغ سیاست‌های جمعیتی از سوی مقام معظم رهبری، وزارت بهداشت نیز به عنوان متولی سلامت کشور سعی کرد تا در مسیر اجرای این سیاست‌ها گام بردارد. بر این اساس به دنبال اقداماتی چون ترویج زایمان طبیعی که در راستای همین سیاست‌ها انجام شد، نگاهی هم به بهبود وضعیت درمان ناباروری انداخت و سه میلیون زوج نابارور کشور را تحت پوشش قرار داد تا این زوج‌ها بتوانند از پوشش 85 درصدی برای خدمات درمان ناباروری در بخش دولتی بهره‌مند شوند .
در جهرم نیز اقداماتی جهت درمان ناباروری صورت گرفته است، مثل احداث دو مرکز درمان ناباروری که یکی از آنها به بهره‌برداری رسیده و پیوستن شهرستان به کمپین ناباروری در اردیبهشت سال جاری .
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرستان جهرم در گفت‌وگو با ایسنا منطقه‌ی فارس با بیان اینکه معمولاً مراکز ناباروری در مراکز استان‌ها وجود دارد، اما این مرکز با پیگیری‌های انجام شده در جهرم نیز در حال ساخت است، گفت: هدف از این اقدامات، کمک به زوجین نابارور در تشخیص علل ناباروری، سلامت ناباروری و اطمینان از تولد فرزند سالم، پیشگیری از عوامل خطر باروری، روش‌های متنوع حفظ باروری، مشکلات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ناباروری و روش‌های نوین درمان ناباروری است .
محمد رحمانیان، درباره‌ی اقدامات انجام‌شده برای احداث مرکز حکیم سلمان گفت: سال گذشته با اطلاع از مصوبه‌ی دولت در خصوص اسناد خزانه‌ی اسلامی، با هماهنگی با سازمان برنامه و بودجه، اسناد مربوط به پروژه‌ی مرکز درمان ناباروری حکیم سلمان که شرایط لازم برای جذب این اعتبارات دارا بود را برای این سازمان ارسال کردیم .
رحمانیان در ادامه گفت: پس از انجام نظارت و بازدید توسط کارشناسان این سازمان، آیین نامه اجرایی برای دریافت 22میلیارد ریال از اعتبارات اسناد خزانه اسلامی در فروردین امسال به دانشگاه ابلاغ شد .
وی افزود: مرکز ناباروری حکیم سلمان جهرم با دو هزار و 300 متر مربع مساحت، پیشرفت فیزیکی خوبی داشته است .
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جهرم درباره‌ی روند درمان ناباروری در مرکز فوق تخصصی درمان نازایی هنری نیز گفت: از سال گذشته تا کنون ٢ هزار بیمار در این مرکز پذیرش شده‌اند، که از این تعداد، ٢00 بیمار تحت عمل "IVF" قرار گرفته‌اند .
مهشید البرزی متخصص زنان، زایمان و نازایی این مرکز نیز در گفت‌وگو با ایسنا منطقه‌ی فارس اظهار داشت: پس از یک سال از آغاز مرکز فوق تخصصی درمان نازایی، 2هزار بیمار پذیرش شده اند که از این تعداد، ٢00 نفر تحت عمل "IVF" قرار گرفته‌اند .
وی با بیان اینکه روزانه به طور متوسط 40 بیمار در این مرکز ویزیت می‌شوند، درمان‌های مقدماتی مانند دادن دارو و روش‌ها "IUI" وا "OI" را از اقدامات درمانی اولیه این مرکز فوق تخصصی ناباروری دانست و گفت: اگر بیمار بعد از انجام این مراحل جواب نگرفت، روش درمانی پیشرفته "IVF" انجام می‌شود .
البرزی افزود: مراحل "IVF" شامل گرفتن دارو، سونوگرافی سریال یک روز در میان، مشاوره‌ی بیهوشی جهت عمل برداشت تخمک و انتقال به آزمایشگاه جنین‌شناسی جهت تشکیل جنین‌ها است .
این متخصص زنان و نازایی درباره‌ی انتقال جنین‌ها گفت: انتقال جنین‌ها به دو صورت تازه و فریز شده انجام می‌شود و نمونه‌ها در آزمایشگاه مرکز نازایی مستقر در بیمارستان استاد مطهری نگهداری می‌شود .
البرزی با یادآوری اینکه تاکنون 60 درمان مقدماتی ناباروری "IUI" و "oI" در این مرکز انجام شده است، به انجام لاپاراسکوپی زنان(درمانی) و هیستروسکوپی برای اولین بار در این مرکز اشاره و بیان کرد: در سال‌های گذشته در شهرستان، لاپاراسکوپی تشخیصی وجود داشته است که بعد از 15 سال متوقف می شود و از سال گذشته تا کنون لاپاراسکوپی زنان (درمانی) و هیستروسکوپی در این مرکز انجام گرفته است .
به گزارش ایسنا، لاپاراسکوپی(درمانی) و هیستروسکوپی، جهت درمان نازایی و سایر بیماری های زنان نظیر، کیست‌های تخمدان، بیماری های رحم و اختلالات مربوط به نازایی است .
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/15950/تلاش-برای-درمان-ناباروری-در-جهرم
بستن   چاپ