پیام فارس
استاندار فارس در همایش بزرگداشت علامه خفری در جهرم:
علامه خفری یکی از اصیل ترین و دل آگاه ترین و ژرفکارترین اندیشه وران ایران است
پنجشنبه 10 اسفند 1396 - 17:56:10
فارس آنلاین - به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری فارس، متن سخنرانی مهندس اسماعیل تبادار در همایش بزرگداشت علامه خفری که با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و اندیشمندان حکمت و فلسفه اسلامی در جهرم برگزار شد، به شرح زیر است:
سائلی را گفت آن پیر کهن
چند از مردان حق گویی سخن؟
گفت خوش آید زبان را بر دوام
تا بگوید حرف ایشان را مدام
گر نیم زیشان، از ایشان گفته ام
خوش دلم کاین قصه از جان گفته ام
اقلیم فارس از دیر باز از اقالیم منحصر به فرد و شاخص در تمامی زمینه ها، به ویژه علم و ادب و عرفان و فلسفه بوده و بخش عظیمی از بزرگان حوزه ی علوم انسانی از این کهن بوم، برخواسته اند و چراغ معرفت را روشن نگه داشته اند، در این میانه علامه شمس الدین محمد خفری را صلابت و مهابت دیگری است، هرچند که در بین مردم کمتر شناخته شده است.
همه ی آنان که در حوزه معارف انسانی، تتبعی دارند، به خوبی آگاه هستند که علامه ی خفری، نادره ای از نوادر دوران و نابغه ای از نوابغ عالم بشری است، عالمی فروتن و فرهیخته و جامع فضل و فضیلت که توانسته است فروغی از فرهنگ آسمانی قرآن را در جامعه عصر خویش بر جای گذارد.
سخن گفتن در باب شخصیت، آثار و تالیفات علامه خفری، کار آسانی نیست، این معنا نه از قلت مطلب و مدرک است بلکه از وفور و کثرت آنهاست.
علامه خفری یکی از اصیل ترین و دل آگاه ترین و ژرفکارترین اندیشه وران ایران است. متکلم و فقیه و فیلسوف و ریاضی دان و ستاره شناسی است که حاصل زندگی پرثمر او تا همیشه میراث عظیم و گرانقدری برای مردم ایران، بویژه فارس خواهد ماند.
در قلمرو حکمت اسلامی، بعد از خواجه نصیرالدین طوسی می توان علامه محقق خفری را از پیشگامان این حوزه برشمرد که توانست "مکتب فلسفی شیراز" که در واقع همان مکتب "صدرالدین محمد دشتکی" بود را به "حکمت متعالیه" نزدیک کند و بعد از رسائل و شرح و تعلیقات او بود که دوره ی فطرت حکمت و کلام اسلامی پایان یافت و ستارگان قدر اول فلسفه و حکمت یعنی ملاصدرا و میرداماد ظاهر شدند.
ملاصدرا نام کتاب معروف خود یعنی اسفار را از نام رساله ی "الاسفار الاربعه" علامه خفری برگرفته و می توان دریافت که ملاصدرا در تکامل حکمت متعالیه بسیار به علامه خفری نظر داشته است.
شمس الدین محمد خفری از معدود کسانی است که توانسته بر کتاب "تجرید العقاید" که مهمترین کتاب کلامی شیعه است، شرح بنویسد.
این کلامشناس و حکمتدان ایرانی سده دهم هجری در ستاره شناسی و دانش های نهانی سررشته داشته و از علوم غریبه نیز بی بهره نبوده است.
این زیور چهره دانش و بینش در خفر جهرم زاده شد و در شیراز تحصیل کرد و تهذیب یافت و پس از طی طریق فقه و کلام و حکمت و هیئت، در کاشان درگذشت و در جوار امام زاده عطابخش آرام گرفت.
در وصف او باید گفت:
صبر بسیار بباید پدر پیر فلک را
تا دگر مادر گیتی چو تو فرزند بزاید
امید آن دارم، همانگونه که این تکاپوگر حقایق جاودانی، توانست در گذرگاه زودگذر این جهانی، در پی زیبایی ابدی برآید، شما عزیزان نیز بتوانید ابدیتی زیبا داشته باشید.
والسلام و علیکم و رحمه الله و برکاته
.pagination a:hover { background-color:#EBE41C; } .qqq { /* -webkit-box-shadow: 0px 0px 5px 1px rgba(100,100,100,0.1);-moz-box-shadow: 0px 0px 5px 1px rgba(100,100,100,0.1);box-shadow: 0px 0px 5px 1px rgba(100,100,100,0.1);*/ } .BBardiya {font-family:BBardiya, tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif;font-weight:bold;} .pagination { font-size: 80%; } .pagination span { display: block; float: left; padding: 0.3em 0.5em; margin-right: 5px; margin-bottom: 5px;}.pagination a { display: block; float: left; padding: 0.3em 0.5em; margin-right: 5px; margin-bottom: 5px;}.pagination a { text-decoration: none; border: solid 1px #AAE; color: #15B; -webkit-border-radius: 4px;-moz-border-radius: 4px;border-radius: 4px;box-shadow: 1px 1px 1px #888888;}

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/16096/علامه-خفری-یکی-از-اصیل-ترین-و-دل-آگاه-ترین-و-ژرفکارترین-اندیشه-وران-ایران-است
بستن   چاپ