پیام فارس
آنچه باید در مورد محصول لبنی سالم دانست
يکشنبه 13 اسفند 1396 - 16:55:47
فارس آنلاین - مدیرکل استاندارد استان فارس با اشاره به اجباری بودن استاندارد در محصولات غذایی مختلف، به اجرای برنامه‌ی بازرسی و نمونه‌برداری از کارخانه‌های تولیدی مواد لبنی در این استان اشاره و تاکید کرد که کیفیت محصولات لبنی در فارس قابل قبول است.
به گزارش ایسنا منطقه‌ی فارس به نقل از روابط عمومی استاندارد فارس، مرتضی رهنما گفت: 30 واحد تولیدی محصولات لبنی در استان فارس فعال است که این واحدها برای 175 محصول تولیدی خود پروانه کاربرد استاندارد معتبر دارند .
او با تصریح اینکه امسال هیچ مورد بحرانی خاصی در روند تولید محصولات لبنی در فارس مشاهده نشده است، گفت: شیر و فرآورده های آن مشمول استاندارد اجباری بوده و با توجه به مصرف این فرآورده ها توسط عموم مردم لازم است اطلاعات مناسبی در خصوص نحوه نگهداری و مصرف فراورده های لبنی به اطلاع عموم رسانده شود .
رهنما گفت: عمر شیر پاستوریزه محدود است و تا زمان مصرف باید در یخچال نگهداری شود؛ علاوه بر این ظروف حاوی شیر باید دور از تابش مستقیم نور باشد؛ شیر به دلیل داشتن ترکیباتی مانند قند، چربی، پروتئین، مواد معدنی و البته برخورداری از PH مناسب، محیطی مستعد برای رشد میکروب‌ها است.
او اضافه کرد: به‌دلیل حساسیت فرآورده های لبنی واحدهای تولیدی برای ازبین بردن میکروب‌های بیماری زا و کنترل میکروب‌های غیر بیماری‌زا از حرارت به دو روش پاستوریزاسیون یا فرادما استفاده می‌کنند.
رهنما خاطرنشان کرد: در روش پاستوریزه محصول باید در یخچال نگهداری شده و در مدتی کوتاه مصرف شود؛ اما در روش فرادما، محصول باید در بسته‌بندی‌های 5 تا 6 لایه بسته‌بندی شود لذا این امکان وجود دارد که تا مدتی (حداکثر 6 ماه) محصول خارج از یخچال نگهداری شود.
او با تاکید براینکه محصولات فرادما پس از بازشدن بسته‌بندی الزاما باید در یخچال نگهداری و به سرعت مصرف شود، گفت: شهروندان باید از خرید شیر فله خودداری کرده و شیر پاستوریزه را حتما در یخچال نگهداری کنند؛ از طرفی خرید خامه غیرپاستوریزه برای سلامتی شهروندان مخاطره‌آمیز خواهد بود.
رهنما توصیه کرد که شهروندان از مصرف بستنی رنگ شده با رنگ مصنوعی و محصولات لبنی فاقد علامت استاندارد، تاریخ تولید و انقضاء خودداری کنند.
مدیرکل استاندارد فارس تاکید دارد که کره‌های پاستوریزه بسته‌بندی شده دارای علامت استاندارد تنها برای یک هفته در یخچال قابل نگهداری است و اگر قرار است برای مدت طولانی‌تری نگهداری شود باید حتما از فریزر برای آن استفاده کنیم.
رهنما با تاکید براینکه هنگام خرید محصولات لبنی باید به شرایط مغازه و شیوه‌ی نگهداری محصول دقت شود، از مردم درخواست کرد که برای اطلاع و اطمینان از اصالت کالا شماره استاندارد محصول را به شماره 10001517 پیامک کنند.
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/17172/آنچه-باید-در-مورد-محصول-لبنی-سالم-دانست
بستن   چاپ