پیام فارس
مدیرمرکز حافظ شناسی:
جهان امروز بیش از همیشه به پیوند و همدلی فرهنگوران نیاز دارد
سه شنبه 15 اسفند 1396 - 14:41:02
فارس آنلاین - مدیرمرکز حافظ شناسی اعتقاد دارد که جهان امروز بیش از همیشه به پیوند و همدلی فرهنگوران نیاز دارد و اگر پیوند میان اهل هنر و ادب کشورهای گوناگون استوارتر شود، شاید بتوانند سیاستمداران را مهار کنند .
به گزارش ایسنا منطقه فارس، کاووس حسن‌لی سه‌شنبه 15 اسفند در آیین افتتاحیه نخستین همایش بین‌المللی "ادبیات؛ زبان همدلی" با تصریح بر این نکته که این همایش یک همایش غیر سیاسی و غیردولتی است که محوریت آن فرهنگی است و استقبال زیادی از خارج از کشور برای حضور در این همایش شد، خاطرنشان کرد: به علت کمبود اعتبارات نتوانستیم از همه متقاضیان برای حضور در همایش دعوت کنیم .
وی با بیان اینکه از پیشنهاد اولیه‌ طرح همایش بین‌المللی‌"ادبیات زبان‌همدلی" بیش از یک سال می‌گذرد افزود: زمانی که موضوع این طرح پیشنهاد شد، با استقبال ریاست دانشکده‌ خبر شیراز روبرو و با پشتیبانی انجمن ترویج زبان و ادبیات فارسی و کرسی حافظ در مرکز حافظ‌شناسی پی‌گیری شد .
دبیر علمی همایش بین‌المللی ادبیات؛ زبان همدلی ادامه داد: پس از اعلام فراخوان همایش 100 مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شده که 24 مقاله آن پذیرفته شد و در یک کتاب به چاپ رسیده است .
حسن‌لی همچنین تاکید کرد که رسانه‌ها باید به سمتی بروند که کمتر به انعکاس اخبار خشونت‌آمیز بپردازند، بلکه به دنبال وفاق و ایجاد همدلی و همچنین القاء امید و نشاط در جامعه باشند .
به گزارش ایسنا در افتتاحیه این همایش از علی‌اصغر محمدخانی که بیش از سه دهه فعالیت بی‌وقفه در طراحی و اجرای برنامه‌های گوناگون و نشست‌های مختلف فرهنگی- ادبی داشته تجلیل شد .
وی دانشوارن نامدار عرصه ادبیات کشور است که سالهای زیادی را بی وقفه برای طراحی و اجرای برنامه‌های گوناگون و نشست‌های مختلف فرهنگی-ادبی سپری کرده است .
محمدخانی بجز تشکیل صدها نشست فرهنگی، ادبی، دبیری ده‌ها همایش و سردبیری چندین مجله موثر را نیز در کارنامه خود دارد .
علی‌اصغر محمدخانی در این مراسم اظهار کرد: برای ایجاد وفاق و همدلی باید به معرفی بیشتر ادبیات فارسی پرداخت و همچنین پیوند زبان، ادبیات و اقتصاد نیز دنبال شود .
وی افزود: ترجمه آثار در زمینه ادبیات نیز از موضوع‌های دیگری است که وفاق و همدلی را ایجاد می‌کند که این مهم باید با برگزاری کنفرانس‌های مشترک مورد توجه قرار گیرد .
محمدخانی خاطرنشان کرد: با ایجاد گفت‌وگوهای ادبی بیش از پیش می‌توانیم یکدیگر را بشناسانیم و در این زمینه باید به دنبال انجام امور تطبیقی و مقایسه‌ای بود .
گفتنی است، بعد از ظهر امروز در نشست سوم شرکت کنندگان در این همایش، موضوع‌هایی از جمله دو هزار همدلی ادبی میان ایران و ارمنستان، نقش سعدی در ایجاد همدلی میان مردم ترکیه و ایران، صلح و همدلی در شعر جنگ، مطالعه تطبیقی شعر ایران و انگلیس، نگاهی به نقش ادبیات فارسی از سده هفدهم میلادی تا عصر حاضر را در پیشرفت فرهنگ بشری بحث و تبادل نظر می‌کنند .
مهمانان خارجی این همایش را پروفسور وارتان وسکانیان "رییس دپارتمان ایران‌شناسی دانشگاه ایروان" از ارمنستان، پروفسور گزل‌یوز "رییس مرکز شرق‌شناسی دانشگاه استانبول" از ترکیه، رحیم غایی و عباس داوودی از عراق تشکیل می‌دهند .
همچنین مهمانان داخلی را استادانی از پژوهشگاه علوم انسانی، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه همدان، دانشگاه تبریز، دانشگاه اصفهان، دکتر کاظم کهدویی دانشگاه یزد، دانشگاه کردستان، و دانشگاه شیراز هستند .
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/17258/جهان-امروز-بیش-از-همیشه-به-پیوند-و-همدلی-فرهنگوران-نیاز-دارد
بستن   چاپ