پیام فارس
شکوری راد: روحانی فضای سیاسی کشور را گشود
چهارشنبه 16 اسفند 1396 - 1:58:42 AM
ایرنا
فارس آنلاین - شیراز- دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران گفت: دکتر حسن روحانی در دوران ریاست جمهوری توانسته است فضای سیاسی را در کشور بازتر کند و همین امر باعث شد اصلاح طلبان در انتخابات سال های 94 و 96 نیز گام هایی رو به جلو بردارند.
  علی شکوری راد در نشستی با عنوان "اصلاحات، ایستگاه آخر؟" در دانشگاه شیراز افزود: در انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری در سال جاری، اصلاح طلبان به تبیین دستاورد روحانی پرداختند و دریافتند که گزینه ای بهتر از روحانی نیست و ما شاهد انتخابات پرشور بودیم که روحانی با رای بالایی برای بار دوم انتخاب و اصولگرایان توفیقی برای پیروزی نداشتند.
این فعال سیاسی گفت: انتخاب مجدد روحانی بر اساس این بود که نگذاریم کشور به عقب برگردد.
وی در ادامه با بیان اینکه حدود 30 درصد جامعه کنشگران سیاسی هستند اظهارکرد: از این 30 درصد که کنشگر سیاسی هستند و با مسابل فعال برخورد می کنند حدود 15 درصد اصلاح طلب، 10 درصد اصولگرا و حدود پنج درصد کسانی هستند که دیدگاه مخالف دارند و بقیه جامعه تحت تاثیر این کنشگران سیاسی قرار می گیرند و در انتخابات این تاثیرها را مشاهده می کنیم.
دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران با تاکید بر اینکه باید مراقب تحرکات ضد اصلاحات در جامعه باشیم گفت: برخی اصلاحاتی را مطرح می کنند که می خواهند اصل نظام را زیر سوال ببرند اما ما کسانی را اصلاح طلب می دانیم که با قبول اصل نظام، برای اصلاح رویکردها تلاش می کنند.
شکوری راد در ادامه فعالیت حزبی را یک سیاست ورزی دانست و بیان کرد: این سیاست ورزی به نتیجه فکر می کند اما سیاست ورزی روشنفکرانه معطوف به مطالبه صحیح و منطقی است، در دولت اصلاحات به دلیل اینکه سیاست ورزان حزبی تحت شعاع سیاست ورزان غیر حزبی قرار گرفتند با چالش هایی مواجه شدند.
وی با بیان اینکه اصلاح طلبان با دنبال یک حکمرانی خوب هستند یادآور شد: حکمرانی خوب دارای شاخص هایی است که اگر براساس آن عمل شود هر کشور می تواند بیشترین رضایتمندی را داشته باشد و رضایت شهروندان با توسعه و رفاه حاصل می شود.
وی ادامه داد: شاخص های حکمرانی خوب مشارکت جویی ، شفافیت، پاسخگویی و اثربخشی است و اصلاح طلبان منادی حکمرانی خوب هستند.
دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران در ادامه به فعالیت اصلاح طلبان در دهه 70 اشاره کرد و گفت: اصلاح طلبی در سال 76 این بود که همه به قانون تمکین کنند و کرامت شهروندان حفظ شود، در شرایط آن روز نگاه یکسان به شهروندان نمی شد اما بعد که جلو آمدیم اصلاح طلبان در پایان دوره اصلاحات شروع به خودزنی کردند و همین باعث شد جناح مقابل با مشارکت پایین پیروز شود.
شکوری راد افزود: اصولگریان معتدل به مرور به سمت گفتمان اصلاح طلبی حرکت کردند و اینکه برخی می گویند اصلاح طلبان محافظه کار هستند به خاطر تداخل هایی است که در مرزهای اصولگرایان معتدل و اصلاح طلبی ایجاد شده است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا گفتمان اصلاح طلبی در عصر اعتدال به بن بست رسیده است گفت: اعتدال نتیجه اتخاذ یک استراتژی اصلاح طلبان در سال 1392 است.
دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران خاطرنشان کرد: اصرار نسل جوان برای مشارکت در انتخابات موجب شد اصلاح طلبان در انتخابات شرکت کنند، در سال 1392 بعد از رد صلاحیت آیت الله هاشمی رفسنجانی براساس تحلیلی که اصلاح طلبان داشتند که نمی گذارند نامزد ما در صورت پیروزی کار کند به این جمع بندی رسیدند یک اصولگرای معتدل انتخاب کنند و این باعث انتخاب آقای روحانی شد.
شکوری راد افزود: اصلاح طلبان در سال 1392 از اصلاح طلبی به سمت بهبودخواهی حرکت کردند و این اقدام به خوبی نتیجه بخش بود و روحانی در دوره اول ریاست جمهوری، بیشتر از انتظاری که اصلاح طلبان داشتند در راستای بهبود امور تلاش و اقدام کرد.
دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران در ادامه سخنان خود گفت: امروز اصلاح طلبان منادی حکمرانی خوب هستند و معتقدند اگر این حکمرانی در جامعه برقرار باشد بسیاری از نارضایتی ها برطرف می شود.
وی در این نشست که با عنوان "اصلاحات، ایستگاه آخر" برگزار شد، افزود: اگر اصلاحات به ایستگاه آخر برسد یا وضع موجود ادامه می یابد و یا دگرگونی در ساختارها صورت می گیرد که هیچ کدام مطلوب نیست.
این فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به ناآرامی های دی ماه امسال گفت: این اعتراض ها تلنگری برای مسئولان و جناح های سیاسی بود که خوشبختانه دیدیم همه اعتراض را به رسمیت شمردند و تنها با افرادی که خسارت وارد کردند برخورد شد.
شکوری راد در ادامه به شرایط پیش روی اصلاح طلبان در کشور اشاره کرد و افزود:پس از حوادث سال 88 که یک حرکت اعتراضی گسترده اتفاق افتاد، فضای سیاسی دچار انسداد شد اما در سال 92 اصلاح طلبان توانستند از فرصت استفاده کنند و یک اصولگرای معتدل را به عنوان رئیس جمهور انتخاب کنند.
وی در پاسخ به این سوال که محافظه کاری اصلاح طلبان بر چه مبنایی استوار است بیان کرد: بخشی از اصلاح طلبان می گویند ما باید ائتلاف را با اصولگرایان معتدل حفظ کنیم تا بتوانیم در انتخابات بعدی نتیجه بگیریم و این یک استراتژی است که در سه مرحله پاسخ داده است و برخی می گویند باید تداوم یابد.
دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران در ادامه درباره دستاوردهای اصلاح طلبان گفت: امکان فعالیت اصلاح طلبان بین سال های 1388 تا 1392 بسیار کم بود و احزاب به تعطیلی کشانده شده بودند و رد صلاحیت ها در انتخابات مجلس نهم گسترده بود و ما از آن شرایط به شرایط فعلی دست یافتیم و این یک دستاورد است.
شکوری راد افزود: در تحلیل شرایط موجود واقعیت جامعه ما به اندازه که در ذهن برخی سیاه است سیاه نیست، شرایطی وجود دارد که در این جامعه می شود کار کرد.
وی در ادامه درباره نارضایتی های جامعه نسبت به فراکسیون امید مجلس گفت: این نارضایتی فراکسیون امید حاصل بالا بردن انتظارات در ابتدای کار مجلس بود، در مجموع عملکرد این فراکسیون قابل دفاع است.
این نشست را انجمن وفاق و توسعه دانشجویان دانشگاه شیراز برگزار کرد.
 

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/17282/شکوری-راد--روحانی-فضای-سیاسی-کشور-را-گشود
بستن   چاپ