پیام فارس
استاد ادبیات دانشگاه شیراز:
جهان منتظر شنیدن پیام‌های حماسی ایران است
دوشنبه 21 اسفند 1396 - 8:44:25 AM
ایرنا
فارس آنلاین - شیراز- استاد ادبیات دانشگاه شیراز گفت: فردوسی دادگستری و خردگرایی را گسترش داده است و امروز باید با امکانات جذاب هنری، اندیشه فردوسی را به دنیا صادر کنیم زیرا جهان منتظر شنیدن پیام‌های حماسی ماست.
  کاووس حسنلی، درآیین گشایش انجمن حماسه ‌پژوهی پارس در شیراز عنوان کرد: با آنکه شیراز متعلق به حافظ و سعدی است، در فرهنگ ایرانی شخصیت‌های برجسته‌ای داریم که هریک خورشیدی درخشان‌اند.
وی با بیان اینکه بدن فرهنگی ما همچون بدن فیزیکی نیاز‌هایی دارد، افزود: بدن فرهنگی ما اگر سعدی و حافظ را نداشته باشد، دچار ضعف و کرختی می‌شود.
رئیس مرکز حافظ‌شناسی بیان کرد: مولانا می‌تواند ما را از آسیب‌های فرهنگی دوربدارد؛ همچنین اگر اندیشه خیامی نداشته باشیم یا به فردوسی نپردازیم شناسنامه ملی خود را گم کرده ایم.
وی ادامه داد: اثر گرانبهایی همچون شاهنامه فردوسی را می‌توان با زیبایی و فریبندگی ارائه کرد و انجمن‌ها و برنامه‌های مختلف فرهنگی می‌تواند در این زمینه باعث غنای فرهنگی شود.
انجمن حماسه ‌پژوهی پارس طی مراسمی با حضور استادان و فرهیختگان در سرای سخن مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس گشایش یافت.
** حماسه‌ پژوهی بر غنای فرهنگی می‌افزاید
در این آیین، عبدالرسول صادق‌ پور، رئیس انجمن حماسه ‌پژوهی پارس بیان داشت: استان فارس از ظرفیت‌های ادبی فراوان برای حماسه‌ پژوهی برخوردار است و از این رو برگزاری برنامه‌هایی همچون شاهنامه‌خوانی می‌تواند بر غنای فرهنگی استان بیفزاید.
وی افزود: توجه مردم فارس به آیین پهلوانی و زورخانه‌ای، تجزیه و تحلیل داستان‌های حماسی ملی و هنرهایی همچون نقالی، ضرورت تشکیل انجمن شاهنامه ‌پژوهی را یادآوری می‌کند.
وی به اهداف انجمن حماسه‌پژوهی پارس پرداخت و عنوان کرد: آشنا کردن دانش آموزان با حماسه ملی با همکاری آموزش و پرورش، تألیف کتب آموزش شاهنامه با محتوای درست‌خوانی، معرفی شخصیت‌های حماسی، برگزاری مسابقه‌های فرهنگی در مدارس، اصناف و گروه‌های علاقه‌مند، تعامل با سازمان‌ها و مراکز فرهنگی انجمن‌های ادبی و هنری به‌منظور هم‌افزایی در توسعه علمی و فرهنگی، برگزاری کارگاه‌های آموزشی نقد تخصصی و تجزیه و تحلیل داستان‌های حماسی با استفاده از استادان برجسته استانی و کشوری و نیز برگزاری همایش ها و جشنواره‌های علمی و آیینی و هنری در زمره فعالیت‌های این انجمن به‌شمار می‌رود.
ابوالقاسم فردوسی (329-416 ه.ق) در توس خراسان روستای پاژ زاده شد. وی شاعر حماسه‌سرای ایرانی و سرایندهٔ شاهنامه، حماسهٔ ملی ایران است. برخی فردوسی را بزرگ‌ترین سرایندهٔ پارسی‌گو دانسته‌اند. فردوسی را حکیم سخن و حکیم توس نیز می‌نامند.
 

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/17486/جهان-منتظر-شنیدن-پیام‌های-حماسی-ایران-است
بستن   چاپ