پیام فارس
بازار شیراز به وقت عید
دوشنبه 21 اسفند 1396 - 10:54:12 AM
ایسنا
فارس آنلاین - همه‌ساله به روزهای پایانی سال که نزدیک می‌شویم، خرید به یکی از دغدغه‌های مهم شهروندان بدل می‌شود؛ خریدی که هر سال از دامنه و وسعت آن به دلیل کاهش توان اقتصادی مردم کاسته شده است .
  علی‌رغم اینکه خیابان‌ها و مراکز خرید در سراسر کشور، خصوصا فارس و به‌ویژه شیراز، مملو از جمعیت است و حجم ترافیک عابر پیاده و خودرو، در این ایام به شکل مستمر و در طول تمام ساعت‌های روز، به حد چشمگیری افزایش یافته، اما میزان خرید زیاد نیست !
شهروندان اولین کلام‌شان بالا بودن قیمت کالاهای با کیفیت و بی‌کیفیتی کالاهای نسبتا ارزان قیمت است؛ اغلب مصاحبه شوندگان تنها برای خرید لباس شب عید برای فرزندان خود به خیابان‌ها آمده‌اند و بخشی نیز تامین مایحتاجی نظیر کالاهای خانگی، موادغذایی و بهداشتی و ... اقلام مورد نیاز و ضروری ایام نوروز، بهانه آمدنشان به خیابان است .
بخش عمده‌ای از شهروندان تاکید دارند که امسال با تغییرات شدید قیمت ارز، شاهد رشد قیمت‌ها در تمام اقلام از خوراکی، پوشاکی، لوازم خانگی و ... بوده‌ایم، افزایش قیمتی که با تثبیت نسبی نرخ ارز، روند کاهش نداشته است؛ این موضوع خصوصا در اقلام ضروری مردم در بخش مواد غذایی و بهداشتی، بسیار مشهود است .
ترابی، خانم میانسالی است که برای خرید مایحتاج و اقلام ضروری به بازار آمده و تنها امکان تامین بخشی از نیازهایش را یافته، او به ایسنا گفت: افزایش شدید قیمت برنج، مرغ، تخم‌مرغ، گوشت و .... فشار مضاعفی را خصوصا بر قشر متوسط و پایین جامعه تحمیل کرده؛ خصوصا خانواده‌هایی که جمعیت بیشتری داشته و بر دشواری‌های زندگی آنان افزوده است .
حیدری، کارمند یکی از دوایر دولتی است که روزهای پایانی خدمت سی‌ساله را طی می‌کند، او گفت: علی‌رغم آنکه چند روزی تا پایان سال بیشتر باقی‌نمانده و بارها مسئولان از تامین مایحتاج و اقلام مورد نیاز، خصوصا کالاهای اساسی خبر داده‌اند، اما نگاهی گذرا به قیمت اقلام مختلف نشان از ناهمخوانی توان اقتصادی مردم با هزینه‌های سنگین تامین اقلام ضروری دارد.
او با بیان اینکه 4 فرزند دارد که هیچ کدام نه ازدواج‌ کرده‌اند و نه به شکل دائم شاغل هستند، گفت: حتی تصور اینکه با حقوق کارمندی بتوان یک خانواده شش نفره را اداره کرد، بسیار دشوار است! مسئولان هم تنها حرف می‌زنند و وعده می‌دهند.
خانم جوانی که به همراه خانواده برای خرید آمده است نیز گفت: آن چیز که عیان است، چه حاجت به بیان است. مردم آنقدر گفته‌اند و مسئولان آنقدر نشنیده‌اند که دیگر خسته شده‌ایم. این قصه‌ی تکراری خواننده‌ای ندارد و شما هم زحمت نکشید!!
او که حاضر به گفتن نام خود نیست، اعتقاد دارد که اگر عزم جدی برای کنترل بازار وجود داشته باشد، به حتم می‌توان در یک برنامه‌ی زمان‌بندی، مشکلات را کم کرد و این هم وظیفه‌ی مردم نیست.
خانم مسنی که روی صندلی سنگی کنار خیابان مشیرفاطمی شیراز نشسته و عابران را نگاه می‌کند نیز به ایسنا گفت: قبلا خریدها عید تا عید بود، به خاطر همین خرید عید خیلی لذت داشت؛ اما حالا فاصله‌ی خرید کم شده و مردم هم شاید کمتر تمایلی به خرید در روزهای عید را دارند.
او که خود را منیر جعفرپور و بازنشسته معرفی و اضافه کرد: البته کاسب‌ها هم دیگر انصاف گذشته را ندارند؛ شب عید که می‌شود همه جنس‌ها چند برابر قیمت است؛ نمی‌توانی اعتماد کنی که حرف کاسب تا چه حد راست است.
این شهروند اعتقاد دارد که بخشی از مشکلات به مردم باز می‌گردد چرا که مردم می‌خواهند تلافی سختی زندگی را سر یکدیگر در بیاورند و با انصاف با هم رفتار نمی‌کنند؛ اگرچه همین مشکل هم ریشه در فشارهایی دارد که از هر طرف به جامعه وارد می‌شود.
یکی از کسبه‌ی شیراز وضعیت بازار با بد توصیف کرد و گفت: مردم توان مالی مناسبی ندارند و خرید هم نمی‌کنند؛ کاسب جماعت چشم می‌برد و می‌آورد که یک شب عیدی، مناسبتی برسد و فروشی داشته باشد، اما هر سال وضعیت بدتر می‌شود.
حمید که جوانی را رد کرده است، افزود: زیاد شدن مغازه‌ها بدون حساب و کتاب، کاهش قدرت خرید مردم، فشارهای مختلف روانی و اقتصادی و ... مثل یک چرخه‌ بر زندگی تمام افراد تاثیرگذاشته است؛ مردم نه تنها پول که اعصاب هم ندارند!!
رئیس بازرسی اتاق اصناف فارس نیز با اشاره به اجرای طرح تشدید نظارت بر قیمت واقعی کالاها از ١٥ اسفند تا پایان فروردین ماه، خاطرنشان کرد: این طرح با حضور ٤٠٠ بازرس رسمی و افتخاری طی دو شیفت کاری اجرا خواهد شد .
محمدمهدی عرب با تصریح اینکه نمی‌توان منکر نوسانات ارزی بر قیمت کالاهای ضروری شد، افزود: اگرچه امروز وضعیت اصناف، وضعیت مطلوبی نیست اما صنوف مختلف استان فارس کارنامه قابل قبولی در فروش فوق‌العاده ایام نوروز ٩٦ و پاییز امسال از خود به جای گذاشتند .
وی ادامه داد: در دهه فجر امسال برخی از اصناف اقدام به فروش و عرضه برخی از کالاها با قیمت های نسبتا مطلوب و تخفیف ١٥ تا ٢٠ درصدی طبق تعرفه اتحادیه متبوع خود کردند .
رئیس بازرسی اتاق اصناف فارس با یادآوری این نکته که براساس قانون نظام صنفی، تخفیفات از تعرفه های خاص برخوردارند، یکی از وظایف اصلی بازرسی اتاق اصناف استان را راستی آزمایی این تخفیف ها عنوان کرد .
عرب اضافه کرد: براساس فاکتورهای موجود در غرفه ها، میزان تخفیف واقعی کالاها مشخص می شود و در صورت عدم تطابق، پرونده تخلف برای فروشنده تشکیل می شود .
وی با تاکید مجدد بر این موضوع که اصناف فارس در فروش بهاره سال گذشته و پاییز امسال نشان دادند که در چارچوب قانون گام بر می دارند، تصریح کرد: البته تداوم این مهم در گروه عدم موازی کاری برخی از دستگاهها با کسبه و بازار است .
رئیس بازرسی اتاق اصناف فارس از راه اندازی یک شیه برخی از بازارچه ها اشاره و با بیان اینکه بد سلیقگی ها و دور زدن قانون موجب عرضه بعضی از اقلام بی کیفیت و فاقد استانداردهای لازم می شود، گفت: در سالهای اخیر به اسم نمایشگاه و بازارچه در شب های پایانی نزدیک به ایام عید، کالای بی کیفیت عرضه می شد که خوشبختانه از سال گذشته با هماهنگی ستاد تنظیم بازار فارس تمهیداتی اندیشیده شد تا جلوی فروش چنین نمایشگاه ها و بازارچه هایی گرفته شود .
عرب یادآور شد: اتاق اصناف استان فارس امسال هم همانند سالهای گذشته مطیع تصمیم گیریهای ستاد تنظیم بازار خواهد بود .
یدالله رحمانی، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری فارس نیز در مصاحبه با ایسنا از برگزاری جلسات مستمر و منظم ستاد تنظیم بازار استان طی ١١ جلسه کاری اشاره و خاطرنشان کرد: تهیه میوه شب عید با محوریت سازمان تعاون روستایی استان از مهمترین اولویت های این ستاد است .
وی ادامه داد: براساس برنامه ریزی های انجام شده مقرر شد تا میوه ها به صورت بسته بندی های متناسب با ایام عید توزیع شوند و پرتقال والنسیایی که هر ساله جزو میوه اصلی این ایام محسوب می شود با توجه به فراوانی در فارس جهت توزیع در استانهای مجاور نیز در دستور کار قرار گرفته است .
رحمانی تصریح کرد: ستاد تنظیم بازار برای نظارت دقیق و کنترل قیمت های اقلام مورد نیاز همانند گوشت، مرغ، برنج و ...تمهیدات لازم را برای ارائه با کیفیت خوب اندیشیده است .
وی از همکاری و هماهنگی دستگاههای نظارتی سازمان صنعت، معدن و تجارت، اتاق اصناف و سازمان بازرسی در ستاد تنظیم بازار در مراکزی که میوه و اقلام مورد نیاز شب عید توزیع می شوند، اشاره کرد و گفت:٦٠ نقطه در شیراز برای فروش کالاهای مورد نیاز ایام نوروز ساماندهی شده است و علاوه بر این مکانها، شهرداری این کلانشهر نیز مراکزی برای فروش اقلام در نظر گرفته که برای هر کدام از نقاط، حضور یک بازرس پیش بینی شده است .
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری فارس، فروش فوق العاده اصناف از سال گذشته را یکی از اقدامات خوبی برشمرد که در چارچوب سیاست های کلان کشور به عنوان مکانیزمی جایگزین نمایشگاهها قرار گرفت .
رحمانی یادآور شد: با بازرسی های مستمر در این ایام، تلاش خواهد شد که مردم کمترین دغدغه را برای خرید کالاهای مورد نیازشان داشته باشند.


http://www.Fars-Online.ir/fa/News/17487/بازار-شیراز-به-وقت-عید
بستن   چاپ