پیام فارس
امام جمعه‌ی موقت شیراز:
مادامی که عدالت پیاده نشود اشکالات و اعتراضات هم وجود دارد
سه شنبه 14 فروردين 1397 - 10:09:38
فارس آنلاین - امام جمعه‌ی موقت شیراز با تبریک ولادت مولای متقیان، حکومت علی (ع) را الگوی حاکمیت براساس عدالت دانست و تاکید کرد تا مادامی که عدالت در جامعه پیاده نشود، ایرادات، اشکالات و اعتراضات وجود دارد.
به گزارش ایسنا منطقه‌ی فارس، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسن مرادی در نماز جمعه 10 فروردین شیراز گفت: حکومت (ع) در همه‌ی ابعاد خصوصا در عدالت محوری الگویی کامل برای اداره جامعه محسوب می‌شود.
او با تصریح اینکه علی(ع) عدالت را در سه حوزه شامل منزل، جامعه و حکومت مد نظر داشت و آن را پیاده کرد، به حدیثی از امام صادق(ع) اشاره و اضافه کرد که براساس این حدیث هر مردم و مملکتی به سه چیز نیاز دارد؛ امنیت، عدل و رفاه؛ لذا دولت‌ها موظف هستند به تامین این سه نیاز اهتمام داشته باشند.
امام جمعه‌ی موقت شیراز گفت: عدالت در حوزه‌های قضایی، کسب و کار، خانواده، آموزشی، سیاسی، اقتصادی و ... ضرورت دارد و تا مادامی که عدالت در جامعه پیاده نشود، در کشور ایرادات، اشکالات و اعتراضات هست؛ خداوند هم درهای رحمت خود را بر روی جامعه‌ای که عدالت در آن وجود دارد، باز می‌کند؛ مملکت تنها در سایه عدل پایدار می‌ماند.
وی تصریح کرد: خداوند 56 بار راجع به عدالت و قسط توصیه کرده است؛ لذا در همه‌ی امور و زمینه‌ها باید عدالت رعایت و پیاده شود.
خطیب جمعه‌ی شیراز همچنین با اشاره به مناسبت‌های هفته‌ی پیش‌رو، گفت: برنامه‌ی اعتکاف از سحرگاه صبح 11 فروردین‌ماه آغاز می‌شود و امسال نیز در فارس شاهد استقبال خوب جوانان از این برنامه‌ی معنوی و تاثیرگذار هستیم.
مرادی گفت: امسال در فارس 112 هزار نفر برای اعتکاف آماده می‌شوند و 572 مسجد نیز در سراسر استان آمادگی خود را برای پذیرایی و میزبانی از معتکفین اعلام کرده‌اند.
او با اشاره به در پیش بودن روز 15 رجب و سالروز وفات حضرت زینب کبری(س)، گفت: حضرت زینب(س) در عبودیت، خدامحوری، ولایت‌مداری، ظلم ستیزی و ... الگو است و به واسطه بصیرت و عقلانیت والا به عقیله‌ی بنی‌هاشم مشهور شده است.
مرادی با اشاره به همزمانی روز وفات حضرت زینب(س) با روز طبیعت (13 بدر) گفت: مردم علاوه براینکه شئونات اسلامی را در این روز رعایت می‌کنند، احترام حضرت زینب(س) را نیز مد نظر قرار دهند.
او با یادآوری اینکه 12 فروردین روز جمهوری اسلامی است،‌ گفت: در جهان حکومت‌ها انواع مختلف دارد؛ یک نوع از حکومت، استبداری یا موروثی نظیر حکومت سعودی است؛ یکی دیگر از انواع حکومت دموکراسی عنوان می‌شود که در آن مسئولان با رای مردم انتخاب می‌شوند اما براساس نظرسنجی موسسه‌ی گالو بالغ بر 65 درصد از مردمی که در کشورهای با دموکراسی ظاهری زندگی می‌کنند، از حاکمیت راضی نیستند؛ البته این در مورد کشورهای مختلف تفاوت دارد.
مرادی با بیان اینکه حکومت متنفذین و سرمایه‌داران نیز از انواع حکومت‌ها است، حکومت پارلمانی را نوعی دیگر از حکومت‌ها برشمرد و گفت: حکومت اسلامی تئوکراسی به معنای شایسته‌سالاری و مردم‌سالاری دینی است؛ مردم در این حکومت هم در تاسیس هم در شکل‌گیری و هم در تداوم حرکت نقش دارند و تمام مسئولان با رای مردم انتخاب می‌شوند؛ مسئولان هم در این حاکمیت مکلف هستند به نیازها و خواسته‌های مردم توجه کنند.
او در ادامه گفت: طبق بررسی‌ها، وقتی با مردم مصاحبه و نظرسنجی می‌شود، 80 درصد افراد مشکل اصلی خود را بیکاری عنوان کرده‌اند؛ تورم، گرانی، رکود و بیکاری جوانان مسائل اصلی مد نظر مردم است.
امام جمعه‌ی موقت شیراز با بیان اینکه ظرفیت‌های فراوانی در کشور وجود دارد، گفت: ایران یک درصد کل جمعیت جهان و 10 درصد کل منابع جهان را در اختیار دارد؛ ما 14 درصد کل نفت و 17 درصد کل گاز جهان را داریم و از تنوع مطلوب آب و هوایی و معادن برخوردار هستیم.
او با تصریح اینکه تمام نعمت‌های خداوند اعم از منابع مختلف، معادن، تنوع آب و هوایی، نیروی انسانی توانمند علمی و مذهبی و ... در ایران وجود دارد، به فرمایشات مقام معظم رهبری اشاره و اضافه کرد: فرمایشات مقام معظم رهبری در ابتدای سال 3 گروه مخاطب دارد؛ اول دولت، دوم تولید کنندگان و سوم مردم.
مرادی گفت: حمایت از کالای ایرانی و زمینه‌سازی برای صادرات و ارتقاء‌ کیفیت تولید و مبارزه با قاچاق وظیفه‌ی دولت است؛ سالانه 20 میلیارد دلار کالای قاچاق وارد کشور می‌شود و به واسطه‌ی آن 2 میلیون شغل را از دست می‌دهیم، البته الآن گفته شده این میزان به 12 میلیارد دلار کاهش داشته که باز هم زیاد است.
او وظیفه‌ی تولید کنندگان را در فرمایشات مقام معظم رهبری، ارتقاء کیفیت تولید، تولید براساس ذائقه و سلیقه‌ی ایرانی، رقابت در تولید کالای مرغوب و در نظر گرفتن مصلحت مملکت دانست و گفت: براساس فرمایشات مقام معظم رهبری مردم هم باید تعصب داشته باشند و کالای ایرانی بخرند.
مرادی با تصریح اینکه علما همواره بر استفاده از کالای ایرانی تاکید داشته و دارند، گفت: امروز وضعیت در بخش مواد غذایی نسبتا خوب است و 91 درصد مردم کالای ایرانی مصرف می‌کنند؛ اما در لوازم الکترونیک و منزل تنها 5 درصد مردم کالای ایران استفاده می‌کنند.
امام جمعه‌ی موقت شیراز خاطرنشان کرد: 76 درصد از مردم ایران لوازم ‌التحریر داخلی و 71 درصد از مردم کیف و کفش تولید ایران را خریداری و مصرف می‌کنند.
مرادی در بخشی از خطبه‌های نماز جمعه‌ی شیراز، به روز طبیعت و ضرورت‌های این روز اشاره و اضافه کرد: مردم باید بدانند که عدد 13 نحس نیست؛ ما اصلا عدد نحس نداریم؛ آنچه در این خصوص مطرح می‌شود، تفکری غربی و ریشه‌ی آن یونان است؛ بسیاری از مردم اروپا هم به این موضوع عقیده دارند.
امام جمعه‌ی موقت شیراز با بیان اینکه اگر کسی موفق نشد روز 13 فروردین از منزل خارج شود، دچال هیچ مشکلی نخواهد شد، گفت: ایرانیان در گذشته روز 13 فروردین به بیابان‌ها می‌رفتند و برای آمدن باران و بهبود وضعیت کشاورزی و بارندگی دعا می‌کردند.
مرادی به مردم توصیه کرد که اگر در این روز به دامان طبیعت می‌روند 2 کار را انجام ندهند، اول اینکه چیزی از طبیعت کم نکنند و دوم اینکه چیزی را به طبیعت تحمیل نکنند.
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/18871/مادامی-که-عدالت-پیاده-نشود-اشکالات-و-اعتراضات-هم-وجود-دارد
بستن   چاپ