پیام فارس
محرک‌ها و راه‌های پیشگیری از بیماری آسم
دوشنبه 20 فروردين 1397 - 11:12:02
فارس آنلاین - آسم جزو بیماری‌های شایع مزمن تنفسی به‌شمار می‌رود که سازمان جهانی بهداشت آن را به عنوان شایع‌ترین بیماری مزمن در کودکان معرفی کرده است.
به گزارش ایسنا منطقه‌ی فارس به نقل از علوم پزشکی شیراز، بر اساس آمار و ارقام بین‌اللملی حدود پنج درصد از افراد جوامع مختلف به بیماری آسم مبتلا بوده و از عوارض آن رنج می‌برند؛ براین اساس و در مجموع 150 میلیون بیمار مبتلا به آسم در جهان زندگی می‌کنند که بیماری آنان تشخیص داده شده است.
کارشناس آسم و بیماری های مزمن تنفسی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این خصوص گفت: آسم یک بیماری التهابی مزمن ریه محسوب می‌شود و با التهاب راه‌های هوایی، افزایش پاسخ دهی راه‌های هوایی نسبت به محرک های مختلف و انسداد راه‌های هوایی همراه است.
زهرا خسروی زادگان عوامل خطر زای آسم را، سن، ارث، جنس، سن مادر( زیر 20 سال)، سیگار، نژاد، نبود دسترسی به امکانات بهداشتی و درمانی، مشکلات روانی و اجتماعی عنوان کرد.
او حضور در فضای بسته دارای غبار، مایت ها، کپک و سوسک، محرک هایی همچون دود سیگار، اسپری ها، عطرها، قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی شغلی، ورزش، هوای سرد و تغییرات دما، عواطف شدید مثل ترس، عصبانیت، گریستن و خندیدن و تغییرات محیطی مانند جابجایی منزل و رفتن به مدرسه جدید را از عوامل شایع تسریع کننده یا تشدیدکننده حمله های آسم برشمرد .
خسروی زادگان حیواناتی همچون گربه، سگ، جوندگان، پرندگان و اسب، داروهای آسپرین، داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی، آنتی بیوتیک ها و بتابلوکرها، ریفلاکس مری به معده، فیستول مری، افزودنی های خوراکی، شیر و فراورده های لبنی، قاعدگی، حاملگی و بیماری های تیروئید و برخی درختان، بوته ها، گیاهان دانه دار، کپک ها، گرده گیاهان، آلودگی هوا و اسپورها را از دیگر عوامل شایع تسریع کننده یا تشدید کننده حمله های آسم دانست.
کارشناس آسم و بیماری های مزمن تنفسی معاونت بهداشتی دانشگاه، شستشوی پتو یا ملحفه ها، هفته ای یک بار در آب داغ بیش از 55 درجه سانتیگراد و خشک کردن در آفتاب یا با اتوی داغ، استفاده از پوشش مناسب در اطراف بالش و تشک به طوری که مانع ادامه زندگی مایت ها ( هیره ها) در آنها شود، استفاده نکردن از فرش در اتاق خواب در حد امکان، نظافت و گردگیری مبلمان و اجتناب از نگهداری آنها در اتاق خواب، شستشوی پرده ها و اسباب بازی های پشمی و پارچه ای کودکان و حفظ حرارت منزل زیر 20 درجه سانتیگراد با رطوبت کمتر از 50 درصد را مهمترین راه های پیشگیری از بیماری آسم دانست .
او یادآور شد: با توجه به اینکه یکی از راه های اصلی پیشگیری از آسم، نظافت و شستشوی مناسب وسایل و لوازم خانه است، در روزهای پایانی سال و انجام فعالیت های خانه تکانی، افرادی که سابقه بیماری آسم در خود یا خانواده دارند می بایست به نکات خاصی توجه کنند تا در معرض عوامل تشدید کننده یا تسریع کننده آسم قرار نگیرند .
این کارشناس آسم و بیماری‌های تنفسی گفت: استفاده بی رویه از مواد شوینده نظیر وایتکس و جوهر نمک و مخلوط کردن آنها با هم با غلظت بالا باعث تولید گاز و بخارهای خطرناکی می شود که استنشاق آن بروز حملات آسم و تشدید علائم در فرد مبتلا را به دنبال دارد.
خسروی‌زادگان گفت: در خانه‌ای که فرد مبتلا به آسم زندگی می‌کند نباید از مواد شوینده نظیر جوهرنمک و وایتکس استفاده شود و در موارد ضروری این مواد را باید با آب رقیق و هنگام استفاده، با بازکردن پنجره و روشن نگه‌داشتن تهویه، از تراکم گازها و بخارها ممانعت کرد.
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/20170/محرک‌ها-و-راه‌های-پیشگیری-از-بیماری-آسم
بستن   چاپ