پیام فارس
آنچه عکس‌های نمایشگاه همکاری ایران و سازمان ملل می‌گویند
دوشنبه 27 فروردين 1397 - 13:21:28
فارس آنلاین - شیراز- در بهار دلنشین و مطبوع شیراز، نگارخانه تارو‌پود با آرامشی در میان باغی دیرین، در جوار آرامگاه حافظ شیرازی و باغ جهان‌نما و در دل مجموعه مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس فرهنگ ‌وران را به تماشا می‌کشاند.
صدای آرام ‌بخش فواره‌های موزه نساجی، آرامشی به بینندگان می‌بخشد و آن‌ها را دقایقی طولانی مقابل تصویر اشک‌ها و لبخند‌ها، چهره‌های سیاسی گذشته و حال و هوای کمترآشنای روزگارانی نه چندان دور میخکوب می‌کند.
از روزگارانی که میرزا نصرت‌الدوله، وزیر امور خارجه وقت درباره تشکیل جامعه ملل به ژرژ کلمانسو نخست وزیر فرانسه درخصوص الحاق ایران به جامعه ملل نامه می‌نگارد تا نیم قرن بعد که نصرالله انتظام باعنوان رئیس پنجمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد برگزیده می‌شود.
چندین سال بعد در بحبوحه جنگ تحمیلی ایران و عراق و دلشوره‌های قطعنامه‌ها، آدمی به زوایای تاریخی کشیده می‌شود که ملت‌های گوناگون برای صلح‌ جویی و گسترش آموزش و عدالت برای همه گام برمی‌دارند.
عکس‌هایی هم هست که چهره‌های مردم کوچه و بازار را به تصویر می‌کشد، لبخند‌ها و اعجاز شگفتی‌ها وقتی زنان و کودکان منطقه‌ای دور در پاوه پای قصه‌گویی فعالان سازمان ملل نشسته‌اند و گویی جهانی دربرابر آن‌ها ترسیم می‌شود که غایت اهداف این سازمان را تصویر می‌کشاند.
برخی عکس‌ها بیش از دیگر آن‌ها چشم‌ها را به خود خیره می‌کند. مخاطبان می‌گویند به داستان پشت چهره‌ها فکر می‌کنند، امروز کجا هستند و چه می‌کنند، زنده‌اند یا تن به خاک کشیده‌اند؟
گذر زمان تغییر چهره‌ها و پوشش‌ها نشان‌ می‌دهد تلاش‌های صورت‌ گرفته برای تجلی ارزش‌های انسان‌محورانه که پیش از هر جا در ایران هزاران‌ سال پیش رخ نموده است، چه تأثیری بر دگرگونی فرهنگی ملت‌ها گذاشته است.
چهره‌های شاخص خبرنگاران در کنار سیاستمداران نیز به خانواده قلم ‌به ‌دستان رسانه یادآوری می‌کند تاریخی نانوشته را، گوشه‌ای از تلاش‌ها و پیگیری‌های مدام را برای نگاشتن خبر و مخابره آن به سراسر جهان؛ خبرهایی پر از پیام صلح یا نوای شوم جنگ.
عکس‌ها، چهره‌های خبرنگاران را در اضطراب‌ها و پس پرده تحلیل‌ها نشان می‌دهد، دغدغه‌ها و اندیشه ‌ورزی‌های صاحب قلمان در گذر زمان تغییری نمی‌کند ‌آنچه تغییر می‌کند ابزارها و امکاناتی است که جای خود را به افزاری سریع می‌دهد تا بتوان اخبار و رویداد‌ها را هرچه زودتر در این دنیای خلاصه ‌شده پرشتاب به مردم رساند همچنین جایگاه خبرنگاران در دل هر اتفاق جهانی، چهره آنان را در گیر و دار‌های رخداد‌ها پررنگ‌تر می‌کند.
بعد از این همه گشت و گذار در تاریخ، به زمان حال نقب می‌زنیم، لبخند‌هایی آشنا و تصاویری که ایران را به جهان امروز معرفی می‌کند، دیدار‌ دکتر محمدجواد ظریف و دکترعلی اکبر ولایتی با نماینده سازمان ملل، بیم و امیدهای روزگاران پیش از برجام و گیر و دار‌های گفت ‌و‌گوی جهانی برای نمایاندن چهره صلح ‌طلب ایران را به خاطر تماشاگران می‌آورد.
هدایای نفیس ایران به این سازمان جهانی، دست‌بافته‌ها و فرش‌های پرنقش و نگار ایرانی و فرشی از چهره بان‌کی‌مون دبیرکل پیشین این سازمان، دست دوستی و یاری ایران را برای تعمیق روابط مهرآمیز و اثبات آن به جهان با یادگار‌هایی که از خاطر و دیده‌ها نخواهد رفت، بر جای می‌گذارد.
در آخرین نقش‌ها، می‌توان از بی‌رنگی‌ها و ساخت سیاه و سفید عکس‌ها به روز‌های رنگین رسید، آنجا که نتیجه تلاش‌ها و همکاری‌های ایران در قالب 18 کارگزاری، صندوق و برنامه ملل گوناگون با مشارکت ایرانیان در سراسر جهان به بیننده احساسی سرشار از غرور می‌بخشد.
نمایشگاه مجموعه‌عکس‌ و اسناد تاریخی همکاری ایران با سازمان ملل متحد، با همت مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در تهران و با مشارکت مرکز اسناد و تاریخ دیپلماسی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و همکاری خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران و آرشیو عکس ملل متحد برای بازشناسی نقش فعالانه ایران برای ایجاد صلح وثبات در جهان و بازآفرینی برهه‌های تاریخ‌ساز همکاری ملت‌ها با یکدیگر برگزار شده است.
این نمایشگاه 36 عکس برگزیده را به نمایش می‌گذارد و در ماه‌های آینده در دیگر شهر‌های ایران، در معرض نمایش خواهد بود.
نمایشگاه که از 23 فرودین 97 آغاز شد تا چهارشنبه 29 فروردین 97 در گالری تاروپود مرکز اسناد فارس در چهارراه حافظیه ادامه دارد.
7375 /1876

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/22411/آنچه-عکس‌های-نمایشگاه-همکاری-ایران-و-سازمان-ملل-می‌گویند
بستن   چاپ