پیام فارس
رئیس حوزه هنری فارس مطرح کرد:
فارس شناسنامه فرهنگ ایران
دوشنبه 27 فروردين 1397 - 13:21:37
فارس آنلاین - شیراز- رئیس حوزه هنری فارس از این استان به عنوان شناسنامه حقیقی و فرهنگی ایران یاد کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر ، آیین رونمایی از تازه ترین تولیدات ادبی حوزه هنری انقلاب اسلامی استان فارس با حضور مولفین صاحبنظران مدیران فرهنگی و علاقه مندان در تالار اندیشه شیراز برگزار شد.
در این نشست علاوه بر سخنرانی مولفین پیرامون کتابهایشان و سخنان رییس حوزه هنری فارس، از نقش دکتر محمدحسین اسکندری استاد فقید دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شیراز تقدیر به عمل آمد.
کرم اللهی: فارس شناسنامه حقیقی و فرهنگی ایران است
محمد کرم اللهی رییس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان فارس در این نشست اظهار داشت: هر کاری که در شیراز می خواهد انجام شود اما پژواک و آوا و اثرگذاری بین المللی ندارد انجام نشود بهتر است.
وی افزود: فارس شناسنامه حقیقی و فرهنگی این دیار است. این سرزمین به نام فارس شیرینتر و با حلاوت تر و لطیف تر است. اینها خصوصیت فارس است. خوش به حال شما فارسی ها که بر صدر زیباآفرینی و زیباگویی نشسته اید و خوش می بینید و خوش می گویید و خوش می سرایید.
رییس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان فارس گفت: فارس مامن و ملجا و پناهگاه همه آنانی است که دل در گرو فرهنگ و هنر و ادبیات این سرزمین دارند و به واسطه اینکه فارس سرزمینی گهرپرور است و دردانه های این عرصه را به فرداها و فرداها به جامعه ایران و جهان تقدیم می کند بامسماست که ما پیوسته فعلی را آغازگر باشیم که بر آینده اثر می گذارد.
وی گفت: شاید سخت ترین لحظات برای من کمترین خدمتگزار عرصه فرهنگ و هنر در محضر اساتید این است که بابت کاری که وظیفه مان است و کاری اضافه بر سازمان نبوده ناممان برده شود.
دبیر ستاد برگزاری هفته هنر انقلاب اسلامی فارس گفت: اگر هم قرار باشد نامی برده شود باید از سازمان نام برده شود که سیستم و ساختار آن به گونه ای است که که امکان این کارها را به ما خدمتگزاران می دهد.
بهار امسال 12 کتاب به پیشخوان کتابفروشی ها اضافه کرده شد
وی افزود: مجموعه کارهای ارائه شده در این برنامه که واپسین روز هفته هنر انقلاب اسلامی را به خود اختصاص داده 12کتاب است. کتاب دیگر همرنگ آفتاب یا تاریخ انقلاب اسلامی لارستان نام داشت که پنجشنبه گذشته در این شهر رونمایی شد.
کرم اللهی گفت: زیارت کتابی است در عرصه شعر کودک و نوجوان که به زیارت حضرت شاهچراغ احمدبن موسی علیه السلام اختصاص دارد و آخرین اثر با عنوان ستاره سهیل یادنامه سردار زهرایی شهید محمد اسلامی نسب است که انشاءالله این دو اثر هدیه ما به مردم فرهنگ پرور شیراز در سوم خرداد سالروز آزاد سازی خرمشهر عزیز و قهرمان خواهد بود.
وی پیرامون کتاب هایی که رونمایی می شود گفت: کتاب رجزهای عاشورایی اثر طبع استاد احد ده بزرگی است کسی که دوست دارم به سنت عرفای غرب کشور او را بابا احد شیرازی بخوانم مرشد و مراد اهل ادب این شهر که بین این جامعه نادر است و دست جوانها و جوانه ها را می گیرد تا مسیر درستی را بپیمایند.
رییس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان فارس گفت: رجزهای عاشورایی ارادت وی به حضرت امام حسین علیه السلام و یاران بزرگوار آن حضرت است در عاشورا که دانشگاهی بزرگ است و هرکس با هر جایگاهی در این این دانشگاه زانوی تلمذ به زمین زده و شاگردی می کند.
وی گفت: رنگ خدا بهانه ای برای پرواز بر سپهر اندیشه های هنرمندی عزیز و شریف و بی ادعا اما پرخروش در عرصه شعر امروز . دکتر کافی که چند صباحی افتخار همکاری و همنشینی ایشان را داشتم و امروز در خدمت ایشان هستم. حضور صاحب نامان و بزرگان حاضر در این محفل به ما و دیگر نهادهای فرهنگی آبرو می دهد
دبیر ستاد برگزاری هفته هنر انقلاب اسلامی فارس گفت:غلامرضا کافی را بیشتر بشناسید که بر جانها صدارت می کند و بر دلها پادشاهی چرا که در اقلیم سخن یکی از نوادر امروز ایران زمین است.
وی گفت: دو کار از سرزمینی داریم که من به گونه ای به آنجا ارادت دارم. کمتر از این سرزمین گفته شده اما بیشتر شنیده شده. ناگفته ها فریاد بلند تری از گفته هاست چرا که سرزمین دردانه پرور ارسنجان مامن قلندران حقیقتی است که مسیر پاکی و عبودیت و خوشفکری را با حضور فرزندانی که نام آوران عرصه خویش بوده اند.

کرم اللهی تصریح کرد: مگر می توان مدیون قرآن نویسی این دیار نبود و به جرات می توان این شهر را مرکزیت خوشنویسی قرآنی دانست. در این ارسنجان به بهانه دو کتاب دریچه ای وا کردیم به باغ اندیشه این شهر یکی عزیزی که میوه اندیشه اش کام امروزیان و آیندگان را شیرین خواهد کرد مرحوم دکتر اسکندری که شجره نامه اش نشان می دهد خاندان او همه اهل علم و دانش بوده اند.
وی گفت: امیدواریم در بتوانیم کنگره نکوداشت مرحوم دکتر اسکندری را در ارسنجان به صورت ملی برگزار کنیم. اما اگر امروز به احترام آن مرحوم کلاه از سر بر می داریم در واقع به خاک ارسنجان پیامی داریم.
رییس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان فارس گفت: به ارسنجان می گوییم که منتظر درخشش های تازه از این شهر هستیم. وقتی محمدحسین ابراهیمی پژوهشگر جوان را می بینیم می فهمیم این مساله چندان دور از دسترس نیز نیست. ابراهیمی بزرگ و بزرگزاده ای است که در جوانی میوه پر حلاوت به مخاطبانش عرضه می کند.
وی با اشاره به مجموعه شعر پله های بی فرود گفت:کتاب دیگری که از این دیار عرضه می شود پله های بی فرود است که نردبان صعود الله یار خادمیان شاعر خلاق و صادق و بی ادعاست که زیباگویی و زیباآفرینی را پیش گرفته است.
دبیر ستاد برگزاری هفته هنر انقلاب اسلامی فارس گفت: کارنامه داستان پایداری فارس و ما علیه ما و خنده های عمل نکرده سه اثری بودند که قبلا منتشر شده بود و با توجه به استقبال چاپ دوم آن عرضه شده است چرا که معتقدم کار خوب را باید پیوسته دید و برای مطرح شدن آن برنامه ریزی کرد.
وی با اشاره به اینکه کارنامه ادبیات داستانی پایداری فارس را شخصا مطالعه کرده است گفت: کارنامه داستان پایداری فارس را حتما ببینید این کار بسیار پرملات است و نباید در همین کار هم ماند باید ده ها کار ارزشمند دیگر نیز نوشته شود. ما علیه ما نیز برنده جشنواره شعر انقلاب اسلامی است و ما متعهد بودیم این اثر را منتشر کنیم.
کرم اللهی افزود: خنده های عمل نکرده نیز کار ارزشمندی است. ما در این زمینه خلاء داشتیم. خیلی ها فکر می کنند اهالی جهاد و شهادت آدم های اخم آلودی هستند حال آنکه چنین نیست و در روزهایی که زمین به آسمان نزدیک بود و دستها به آسمان می رسید فضای خوشدلی و شوخ طبعی فراهم بود.
وی گفت: آنجا هم مثل همین امروز همه زندگی با همه ابعادش جریان داشت و این شوخ طبعی ها و خوشدلی ها و لحظات ناب وجود داشت. دکتر قیصری این ظرافت ها را گفته تا بدانید فاصله دفاع تا زندگی کم بوده است. ما دفاع کردیم نه جنگ و دفاع فرهنگ ساز است. دفاع در خودش ارزش آفرینی کرده است.
رییس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان فارس با اشاره به دو مجموعه طنز منتشر شده گفت: کاریکلماتورها کتاب خوبی بوده است و امیدواریم بتوانیم در ادامه راه یکی دو عنوان از 56 عنوان کم کنیم و منتشر کنیم. خندیشه نیز کار ارزشمندی است چرا که حاصل تلاش و کوشش و کار تولیدی گروهی جمعی از اعضا و تولید درون مجموعه حوزه هنری فارس است.
وی در پایان سخنان خویش گفت: طنز کار شوخی نیست. شوخ طبعی هست اما شوخی نیست کاری جدی است اما بسیار سخت تر از کار جدی است و دو بار هنر می طلبد یکی کشف حقیقت و دیگر به زبان هنر بیان کردن.
ده بزرگی: انقلاب را عقلانیت و دانش پیروز کرد
احد ده بزرگی پدر شعر آیینی فارس و پیرپیشکسوت شعر عاشورایی ایران در بخشی از این نشست به بهانه انتشار کتاب شهسوار شیرین کار یادنامه مرحوم دکتر اسکندری گفت: در ابتدا بدنیست از فضایی که این استاد در آن فعالیت می کرد بگوییم و ببینیم دکتر اسکندری در چه فضایی شروع به کار کرد.
وی گفت: آن روز دانشگاه های ما تحت نظر استعمار و استحمار بود و فساد را ترویج می کردند و باشگاه های دانشگاهی ما به شب نشینی توام با مشروبات الکلی و رقص و پایکوبی اختصاص داشت.
دبیر خانه شعر آیینی فارس گفت: آن روز اگر کسی در دانشگاه با بسم الله سخن می گفت به او معترض می شدند که مگر اینجا امامزاده یا مسجد است. آن روز کسی جرات سخن گفتن از نهج البلاغه را نداشت
وی افزود:در آن روزها اگر از کسی نهج البلاغه فیض الاسلام را می گرفتند راهی زندان می شد همچنان که فرزند سیدجعفرذوالانوار در همین شیراز بدین جرم راهی زندان شد و به شهادت رسید.
ده بزرگی افزود:در آن زمان و آن فضا در همین دانشگاه شیراز مردی سکاندار بود که حافظ نهج البلاغه بود و با لبخند شیرینش پیام و کلام حضرت امیرالمومنین امام علی علیه السلام را بی هیچ واهمه ای بیان می کرد. مرحوم دکتر محمدحسین اسکندری که آبشخورش حوزه و دانشگاه و فراتر از آن قرآن و نهج البلاغه بود.
وی تصریح کرد: شیراز همواره در رشته های مختلف مردان بزرگ داشته و درخشش داشته اند. اسکندری به معنای واقعی کلمه مرد بود و در آن زمان و فضا بدون وضو راهی کلاس نمی شد.
این شاعر پیشکسوت عاشورایی اظهار داشت: شخصا تجربه آن فضا را داشته ام که در نشست شعری در فرهنگ و هنر به همراه زنده یاد مرحوم جمالی حاضر شدیم و عده ای به بسم الله گفتن من در ابتدای شعر معترض بودند در چنین زمانی این مرد وظایف خویش را انجام داد و شخصیت هایی را پرورش داد و به بدنه مملکت تزریق کرد که هر کدام صاحب بعثتی شدند.
وی تصریح کرد: انقلاب را عقلانیت و دانش پیروز کرد. در گذشته برخی وقتی می خواستند روحانیت انقلابی را ذکر کنند می گفتند مرحوم علامه طباطبایی به کسی کاری ندارد حال آنکه مرحوم علامه بسیاری از انقلابیون را وارد عرصه انقلاب کردند تفسیر قرآن ایشان جهان را تسخیر کرد.
ده بزرگی گفت: دهه 20تا 50 وجود برخی از بزرگان تاثیر فراوانی بر ادبیات فارس و ایران داشت. مرحوم دکتر لطفعلی صورتگر، مرحوم دکتر مهدی حمیدی، دکتر علی محمد مژده، دکتر منصور رستگار فسایی استاد مسلم شاهنامه شناسی و دکتر جعفر موید شیرازی، استاد بزرگ سعدی شناسی خصوصا شعرهای عربی سعدی
وی گفت: اینها هر کدام یک قطب هستن. و اساتید دیگری که باعث تحول در ادبیات شدند در این بین مرحوم دکتر حمیدی ملی شد . یکی از این اساتید دکتر اسکندری بود که شرح حال او در کتاب شهسوار شیرین کار توسط محمدحسین ابراهیمی جوان پژوهشگر حق شناس کار شده و امروز رونمایی می شود.
پدر شعر آیینی فارس پیرامون اهمیت انتشار یادنامه ها گفت: یادنامه نویسی کاری ارزشمند است اگر گذشتگان را از یاد ببرید آیندگان شما را از یاد خواهند برد. با یاد داشته باشیم کسانی که دست به قلم هستند این عزیزان را فراموش کند.
حوزه هنری خانه بعثت است
وی با اشاره به اهمیت جایگاه حوزه هنری فارس گفت: محلی که در آن قرار داریم حوزه هنری است. حوزه هنری پایگاه و خانه بعثت است. از روز تشکیل حوزه هنری تا زمان حضور مدیر فعلی هیچ کار شایسته ای انجام نشد جز دوره کوتاه دکتر کافی که آن هم دولت مستعجل بود.
ده بزرگی پیرامون دوره فعلی فعالیت های حوزه هنری گفت: مدیر فعلی حرکت را با برداشت از بعثت حضرت رسول انجام داده اند و حاصل آن امروز در قالب انتشار ده کتاب جلوه پیدا می کند. این مهم را به ایشان تبریک می گویم و وجود ایشان و همکارانشان را به مردم فارس تبریک می گویم.
دبیر خانه شعر آیینی فارس پیرامون کتاب رجزهای عاشورایی گفت:من از کودکی در کار نوکری اهل بیت بوده ام و توفیقم از وجود مقدس حضرت علی اصغر علیه السلام است که از عنایت آن حضرت و سرودن گهواره خالی در 6 سالگی شروع شده است.
وی افزود: سال گذشته مقام معظم رهبری در دیدار با شاعران اشاره ای به منظومه سرایی داشتند من نیز مواردی را در ذهن داشتم که منجر شد به تدوین رجزهای عاشورایی.
این پیرغلام حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام گفت: به جز اصحاب حضرت سیدالشهدا امام حسین علیه السلام که در تیرباران نخست کربلا شهید شدند بقیه این شهیدان والامقام رجزهایی گفته اند.
وی در پایان سخنان خویش اظهار داشت: این رجزها یکی از بهترین منابع برای شناخت کربلا و شهیدان والاقدر آن این است. این کار چیزی نیست جز برکت حضرت امام حسین علیه السلام و امیدوارم روزی که از اینجا بار بستیم شفاخواهمان حضرت امام حسین علیه السلام باشد.
کافی:حوزه هنری کم کاری های دیگران را هم جبران می کند
دکتر غلامرضا کافی شاعر و عضو هیات علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شیراز نیز در این نشست اظهار داشت: در ابتدا از دکتر اسکندری یاد می کنم که در سطح لیسانس شاگرد ایشان بودم و پای جنازه ایشان در حال بارش باران و در هوای غمگین شعری سرودم.
وی پیرامون جایگاه حوزه هنری گفت: امروز برترین چهره های هنری در پیوند با هنر انقلاب اسلامی از این خاستگاه برخاسته اند. البته عاقبت به خیر تضمینی نیست بلکه باید بر همین پایه حرکت کرد و ان شاءالله چنین است.
عضو هیات علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شیراز گفت: کسی که علاقه مندی هنری دارد و موضع سیاسی اش هم همین است قطعا جایی بهتر از حوزه هنری نخواهد یافت.
وی در پایان گفت: در سال های اخیر همه کم کاری های دستگاه های دیگر را نیز حوزه هنری جبران کرده است. کتاب رنگ خدا گزیده ای از همه کارهای من است و آقای کرونی نیز خوانشی بر آن نوشته اند که جای تقدیر دارد.
زهرا اکبری: پژوهشگران از ادبیات پایداری غفلت نکنند
زهرا اکبری پژوهشگر ادبی نیز پیرامون کتاب خویش گفت: کارنامه ادبیات داستان پایداری در واقع اولین کار جدی است که به این شکل و درباره این موضوع خاص صورت گرفته و منتشر شده و در دسترس علاقه مندان قرار می گیرد.
وی افزود: این کار فرصتی برای بقیه پژوهشگران ارجمند فراهم می کند تا برای زمینه سازی کارهایشان نیاز به دوباره کاری نداشته باشند و ان شاءالله شاهد کارهای ارزشمند دیگری نیز باشیم.
این پژوهشگر ادبی گفت: ادبیات پایداری فارس فصل مهمی از ادبیات این استان است و بخشی درخشان از ادبیات پایداری کشور. به همت هنرمندان و نویسندگان آثار درخشانی در این زمینه نوشته و عرضه شده است.
وی با اشاره به اهمیت کارهای مهم و ارزشمندی که در این زمینه توسط نویسندگان ادبیات داستانی فارس منتشر شده گفت: حیف است که در چنین حالتی و با این درخشندگی اصحاب پژوهش و تحقیق و نظر کمتر سراغ این کارها آمده اند.
اکبری در پایان اظهار داشت: جا دارد که پژوهشگران ارجمند سراغ این کارها بیایند و زحمات نویسندگان عزیز را برای نسل های آینده معرفی کرده و به جامعه نشان دهند چقدر زحمت کشیده شده و این نویسندگان چه حقی بر گردن ادبیات امروز دارند.
تقی زاده: هفته هنر انقلاب سبب دیده شدن جریان های ادبی هنری می شود
دکتر ساجده تقی زاده نویسنده و پژوهشگر ادبی نیز در بخشی از این نشست اظهار داشت:خوشحالیم که فرصتی هرچند کوتاه به نام هفته هنر انقلاب اسلامی وجود دارد تا جریان های ادبی هنری که میوه اتفاقات ادبی هنری هستند دیده شود.
وی افزود: این کتاب پایان نامه کارشناسی ارشد من بوده است و به موضوع مهمی می پردازد که از دهه 60 و زمان جنگ شروع شده و در دهه های بعد شکل می گیرد.
این نویسنده و پژوهشگر ادبی افزود: شاید کسی بپرسد اگر اینها شاعر و نویسنده انقلاب اسلامی هستند پس اعتراض شان به چیست؟ آیا به خود اعتراض دارند؟ باید گفت بله چنین است.
وی در تشریح این سخن گفت:در دهه 70 و 80 جریان های اجتماعی و سیاسی و فکری تعارضاتی پیش می آورد و شکاف های ارزشی با نظامی که می خواستیم انقلابمان آن را محقق کند به وجود می آورد که باعث اعتراض هنرمندان می شود و شاعران نخستین کسانی هستند که اعتراض می کنند.
تقی زاده افزود: مرحومین سیدحسن حسینی قیصر امین پور طاهره صفارزاده سلمان هراتی و... این حرکات شروع می شود و در دهه های بعد حجم قابل توجهی از ادبیات ما را شامل می شود.
وی در پایان سخنان خویش اظهار داشت: این کار در سال 87 نوشته شده و جای اعتراض دارد که یک دهه بعد منتشر می شود. شاید اگر این کار برنده جشنواره شعر انقلاب نمی شد هنوز هم دیده نشده بود، اما جا دارد از بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس سازمان بسیج هنرمندان و حوزه هنری انقلاب اسلامی فارس تشکر کنم.
ابراهیمی: پیشینیان را فراموش نکنیم که هرچه داریم از آنان است
در بخشی از این نشست الله یار خادمیان ارسنجانی شاعر پیشکسوت اظهار داشت: دکتر اسکندری کسی بود که مرا از هیچ به همه چیز رساند و سپس شعری برای این استاد درگذشته خواند.
در ادامه محمدحسین ابراهیمی پژوهشگر ادبی اظهار داشت: من علاقه زیادی به ادبیات دهه های 20 تا 50 دارم و در پژوهش خود را وقف این عزیزان کرده ام چرا که این دوران را دوره طلایی شعر فارس می دانم
وی افزود: معتقدم پس از دکتر حمیدی دکتر صورتگر و فریدون توللی آنچنان که شایسته بوده نتوانسته ایم در زمینه شعر کاری کنیم بر خلاف داستان که حتی همین امروز هم فارس قطب داستان نویسی کشور است.
این پژوهشگر ادبی تصریح کرد: یکی از چهره های معروف که در دانشگاه شیراز زحمات زیادی کشید و با میراث بزرگ خویش که تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان بوده حق زیادی بر گردن همشهریان ارسنجانی من دارد مرحوم دکتر محمدحسین اسکندری است.
ابراهیمی با اشاره به اینکه شرح زندگی دکتر اسکندری به تفصیل در کتاب آمده است گفت: وی از خاندان خوشنویسان قرآنی بزرگ جهان اسلام و نوه مرحوم افتخارالکتاب ارسنجانی بوده است.
وی در پایان سخنان خویش گفت: من به عنوان یک علاقه مند این کتاب را گردآوری کرده ام و در حقیقت آن را ارادتنامه ای از دوستان و شاگردان و شاعران فارس خطاب به ایشان می دانم و جا دارد از همه عزیزانی که در این راه با ارائه مطلب کمک کرده اند نیز سپاسگزاری کنم. امیدوارم پیشینیان را فراموش نکنیم که هرچه داریم از آنان است.
صلح جو: برای درک لایه های پنهان کاریکلماتور نیاز به تعمق و اندیشه است!
ابوالقاسم صلح جو طنزپرداز پیشکسوت شیرازی نیز اظهار داشت: کتاب به پرویز شاپور سنجاق شده ام مجموعه کاریکلماتورهای من از سال 88 آماده بود و کسی حاضر به چاپ آن نبود تا مدیرفعلی حوزه هنری فارس زحمت این کار را کشید.
وی با اشاره به قالب کاریکلماتور گفت: کاریکلماتور جملات کوتاه ساده خبری با ظاهر ساده است که زیرمجموعه طنز قرار می گیرد. در بدو امر همه کاریکلماتور را می فهمند اما برای درک لایه های زیرین آن حتما باید اندیشه کرد و با تعمق و اندیشه است که می توان مفاهیم پنهان مدنظر نویسنده را فهمید.
این طنزپرداز پیشکسوت گفت: کتاب کاریکلماتور را می توانید از هرجا که دلتان خواست بخوانید. این کتاب ها را از قبل از انقلاب شروع کردم و بعد از انقلاب 55 جلد دیگر بدان افزوده شده است.
وی در پایان سخنان خویش گفت: توصیه می کنم کتاب را از آخر به اول بخوانید زیرا کارهای اولیه من که در مجلات توفیق و فردوسی منتشر می شد در انتها قرار گرفته است و این کتاب نیز تا سال 1357 را شامل می شود. من حدود 10-12 کتاب کاریکلماتور به گویش شیرازی دارم که هنوز آنها را تایپ و تصحیح نکرده ام.
قیصری: بار امانتی که حوزه هنری به دوش گرفته بسیار مهم است
دکتر عبدالرضا قیصری پژوهشگر و شاعر و طنزپرداز نیز با اشاره به کتاب خندیشه گفت: اظهار داشت: اوایل سال 95 دفتر طنز حوزه هنری تکانی به خود داد و برنامه های تازه ای گذاشت و افراد مختلفی به این جلسات آمدند فضای طنز جان تازه ای گرفت و این اتفاق با حضور مدیریت جدید حوزه هنری رقم خورد
وی افزود: شاعری گفته طنز یعنی گریه کردن قاه قاه یا طنز یعنی خنده کردن آه آه. جمع نقسضین هست و آب و آتش را به هم می آمیزد. ما در جمع خویش حس کردیم در استان فارس طنز را جدی نگرفته اند.
این پژوهشگر و شاعر و طنزپرداز گفت: درست است که غیر جد را طنز می گویند اما طنز شوخی نیست. عزیزان مختلفی دهه ها و سال ها طنز نوشته اند اما حرکتی جدی گرفته نمی شد و خوشبختانه در این دو سه سال حرکت طنز استان جدی تر گرفته شده است.
وی افزود: در این کتاب از دکتر کافی استاد ده بزرگی دکتر حسن لی بابک طیبی و ... و اعضای خندیشه طنز خواهید خواند محور کار ما اعضا و مهمانان خندیشه بوده و قطعا از عزیزانی کارنیست که بر ما خواهند بخشید و من نیز این کتاب را به طنزتنویسان فارس از دیروز تا امروز که کاری از آنان در این کتاب نیست تقدیم کرده ام.
قیصری گفت:هر هفته در جلسات 20نفر از چهره های شاخص استان را دعوت کردیم تا از نگاه خویش درباره طنز بگویند و کارهای ما را نیز بشنوند و به همین صورت طنز بسیار جدی تر گرفته شد.
این پژوهشگر ادبی در پایان با اشاره به کتاب خنده های عمل نکرده گفت:کتاب دیگر نگاهی تازه به دفاع مقدس از زاویه ای دیگر بود پایان نامه کارشناسی ارشد ماست. اما در کلیت بار امانتی که حوزه هنری به دوش گرفته بسیار مهم است و ما نیز کنار آنان هستیم.

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/22413/فارس-شناسنامه-فرهنگ-ایران
بستن   چاپ