پیام فارس
در شیراز؛
غارشناسان ایتالیایی و ایرانی گردآمدند/واکاوی ژرف گنبدهای نمکی
سه شنبه 28 فروردين 1397 - 18:44:39
فارس آنلاین - شیراز- گروهی از غارشناسان و زمین شناسان ایرانی و ایتالیایی در نشستی به مبادله تجربه های خود در این زمینه پرداختند.

به گزارش خبرنگار مهر ، موسس انجمن غار و غارشناسی ایران( I.C.S.A ) عصر سه شنبه در حاشیه‌ نشست گروه غارشناس و غارنوردان ایتالیایی و اساتید دانشگاه‌های شیراز و سیستان و بلوچستان، گفت: این گروه طی روزهای گذشته 4 گنبد و غار نمکی را در فارس بازدید و کاوش کرده‌اند.
جواد نظام دوست با بیان اینکه گنبد و غارهای جهانی، کنارسیاه، دهکویه و بریز، توسط این غارشناسان بازدید و کاوش شده است، گفت: این غار و گنبدها در لار، جهرم و فیروزآباد استان فارس قرار دارد.
وی با اعلام اینکه اعضای موسسه «لاونتا» ایتالیا در کاوش‌های خود شفت ها یا چاه‌های عمودی در گنبدهای نمکی یاد شده پیدا کرده‌اند که این موارد را امروز اطلاع‌رسانی کردند.

بنیانگذار انجمن مردمی غار و غارشناسی ایران در عین حال گفت: سازمان‌های زیادی مدعی تولی‌گری این بخش هستند اما در استفاده از این ظرفیت و اقدامات مختلف علمی، پژوهشی و تحقیقاتی و گردشگری گامی برداشته نمی‌شود.
نظام‌دوست یکی از نمونه‌های بارز بروز مشکل در نگهداری و حفظ غارها در فارس را غار سنگ‌شکنان جهرم عنوان و اضافه کرد: غار سنگ‌شکنان جزو 10 غار مسکونی کشور بوده و به عنوان یک غار دست‌ساز و باستانی و مسکونی یک داشته بزرگ محسوب می‌شود؛ متاسفانه این غار به دلایل زیست‌محیطی و دخالت‌های مردم در حال تخریب است و این جای تاسف دارد.
نظام‌دوست با این وجود ابراز خرسندی کرد که با تلاش‌های انجام شده، بار دیگر، یونسکو ژئوپارک قشم را وارد پارک‌های تحت حمایت خود خواهد کرد، زیرا سال‌ها قبل و به دلیل رعایت نشدن مسائل زیست محیطی و راه‌اندازی شن‌شویی و سایر اقدامات مغایر قوانین ژئوپارک جهانی، با کارت زرد یونسکو مواجه شده بود و روزهای 8تا10اردیبهشت بار دیگر جشن ورود این پارک به سازمان ژئوپارک‌های یونسکو جشن گرفته می‌شود.
سنگ شکنان جهرم از غارهای خاص کشور محسوب می‌شود
عضو انجمن غارشناسی ایران در این خصوص گفت: غار سنگشنان جهرم، به لحاظ باستان‌شناسی و زیبایی شناسی از غارهای خاص کشور محسوب می‌شود.

شاپور امراللهی گفت: یکی از ویژگی‌های این غار آن است که بیشترین گونه‌ خفاش در آن زندگی می‌کردند، خفاش‌هایی که به دلیل تخریب‌های اخیر، برای یافتن پناهگاهی امن، مهاجرت کرده‌اند.
امراللهی با اشاره به تاثیرات عمیق زیست‌محیطی زندگی خفاشان در غار سنگ‌شکنان جهرم، گفت: یکی از دلایل آنکه درختان مرکبات شهرستان جهرم با آسیب و آفت مواجه شده است را می‌توان به مهاجرت خفاش‌ها مرتبط دانست و پژوهش‌های علمی هم این موضوع را اثبات می‌کند.
عضو انجمن غارشناسی ایران با بیان اینکه بیش از صدها غار تاکنون در فارس شناسایی شده است، گفت: به دلیل خصوصیت‌های زمین‌شناسی استان فارس، قطعا چاه‌ها و غارهای بسیاری در فارس وجود دارد که هنوز شاید شناسایی نشده باشد.

در گردهمایی زمین شناسان و غارنوردان ایرانی و ایتالیایی عزت الله رئیسی، پدر غار ایران، دکتر محمد زارع، زمین شناس و استاد دانشگاه شیراز(کاشف غار 3M یا نمکدان)، نوذر سامانی، استاد دانشگاه شیراز و دکتر محمد زارعی استاد دانشگاه شیراز و متخصص کوه های نمکی و کنار سیاه حضور داشتند که دکتر عزت الله رئیسی با توجه به قرار گرفتن دوباره ژئوپارک قشم در جمع محوطه های ثبت شده اعلام کرد: مهندس دره شوری بنیان گذار این ژئوپارک است که متاسفانه نامی از این شخصیت برده نمی شود.
وی تصریح کرد: محیط های علمی ما لازم است به این اعتبارهای علمی توجه کنند زیرا دره شوری در شناسایی ژئوپارک قشم گام های موثری برداشته است.
به گزارش خبرنگار مهر ، گروه کاوشگران ایتالیایی غار که به استان فارس سفر کردند در 2 روز در منطقه کُنارساه به ژرف ترین نقطه این غار دست پیدا کرده و از این نقطه زمین نقشه برداری کردند.

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/22485/غارشناسان-ایتالیایی-و-ایرانی-گردآمدند-واکاوی-ژرف-گنبدهای-نمکی
بستن   چاپ