پیام فارس
به مناسبت یادروز سعدی در شیراز؛
موزه فرهنگ فارس گشایش یافت/نمایشگاهی از قرن نهم تا دوره زندیه
شنبه 1 ارديبهشت 1397 - 12:58:05
فارس آنلاین - شیراز- موزه فرهنگ فارس با آثار هنرمندان بزرگ استان در زمینه کتابت، خوشنویسی و نقاشی با استفاده از گنجینه سازمان اسناد و کتابخانه ملی فارس آغاز بکار کرد.

به گزارش خبرنگار مهر ، ظهر شنبه به مناسبت یادروز سعدی در حاشیه برگزاری نشست های علمی که به میزبانی مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس برگزار شد، این موزه با آثاری نظیر قلمدان های نفیس دوره زندیه و قاجاریه گشایش یافت.
پیرامون این موزه، احمد محیط طباطبایی مشاور رییس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و رئیس ایکوم ایران در جمع خبرنگاران اعلام کرد: کتابخانه های ملی و سازمان ملی اسناد به تعریف شورای بین المللی موزه ها خودشان موزه هستند زیرا بخشی از میراث فرهنگی و هنری و تاریخی را حفاظت می کنند و می شناسند و معرفی می کنند به این دلیل به طور شاخص می توان عنوان کرد بخشی از آثاری که جنبه های هنری بر جنبه های تاریخی و فرهنگی ارجحیت دارد این موزه با استاندارهای «ایکوم» در شیراز راه اندازی شد.
وی با بیان اینکه این موزه به شکل سالن موزه ای به طور ثابت و همیشگی راه اندازی شده است، افزود: به عبارتی موزه فرهنگ فارس در دل مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان به نمایش در آمده است؛ این یک موزه اختصاصی است که توسط هنرمندان همت شده و به مخاطبان ارایه شده است.
محیط طباطبایی رعایت استاندارهای ایکوم در موزه فرهنگ فارس را نسبی ارزیابی کرد و گفت: به نسبت آنچه در ایران وجود دارد، این موزه از بهترین استانداردها برخوردار است.
مشاور رییس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی در ادامه اعلام کرد: در ایران به لحاظ کمیتی و تنوع ما شاهد بسیار خوبی در زمینه ایجاد موزه ها داشتیم و در سال گذشته 44 موزه خصوصی در ایران افتتاح شده است.
وی با تمجید از بخش خصوصی در ایجاد موزه ها ادامه داد: شاید موزه خصوصی از کیفیت های فنی و مادی برخوردار نباشد اما به لحاظ توسعه مدنی و حضور مردمی ارزش بالایی دارد و یک برآیند کلی است.
وی در عین حال عنوان کرد: موزه ها به عنوان شاخص های فرهنگی مهمترین نهاد فرهنگی به شمار می روند؛ اگر دیده می شود که وضع موزه ها بر اساس آنچه انتظار می رود نیست به خاطر مشکلات فرهنگی است.
رئیس ایکوم ایران با تاکید بر اینکه موزه ها و حفاظت از میراث فرهنگی برای آینده است، افزود: اتفاقا کسانی به میراث فرهنگی اهمیت نمی دهند و در از بین رفتن آن گاهی عمدا یا سهوا سهمیم هستند که به آینده هیچ اعتقادی ندارند؛ برای رفتن به سوی آینده و توسعه حفظ فرهنگ اصیل و میراث فرهنگی اولویت است و موزه ها مهمترین فضا و نهاد موسسه ای هستند که این کار را انجام می دهند.
محیط طباطبایی پیرامون اشیا و آثار به نمایش در آمده در موزه فرهنگ فارس اعلام کرد: اکثر این آثار در حوزه هنرهای خوشنویسی، کتاب آرایی و غیره است و فرایندی را داریم که از دوران قرن نهم اثر در این موزه قرار گرفته و تا دوران قاجار نمونه هایی دیده می شود؛ نمونه هایی از هنر کتاب آرایی که رونق و شکوفایی آن در دوره قاجاریه است در این موزه قرار دارد.
در این مورد، کوروش کمالی سروستانی، مدیر مرکز اسناد و کتابخان ملی فارس هم گفت: در موزه فرهنگ فارس جنگ ادبی به خط و انتخاب ملاصدرا و آثار کتابت و تذهیب و خوشنویسی برآمده از خامه هنرمندانه فتحعلی حجاب شیرازی، وصال شیرازی، احمد نی ریزی، لطفعلی شیرازی، محمود مذهب شیرازی، تابلو نقاشی کمال الملک و نیز اسناد و فرمان های تاریخی و قرآن کریمو کتاب های نفیس بخشی از آثار این موزه است.
کوروش کمالی سروستانی افزود: ایده تاسیس این موزه در سال 1396 شکل گرفت و پس از طراحی و اجرا در اول اردیبهشت ماه جاری و همزمان با یادروز سعدی در طبقه هم کف ساختمان زیبا و محوطه تاریخی مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس گشایش یافت.

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/22610/موزه-فرهنگ-فارس-گشایش-یافت-نمایشگاهی-از-قرن-نهم-تا-دوره-زندیه
بستن   چاپ