پیام فارس
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز:
ادغام واکسن پنجگانه در برنامه توسعه ایمن‌سازی ارتقاء سلامت را به‌دنبال دارد
يکشنبه 9 ارديبهشت 1397 - 17:26:58
فارس آنلاین - معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادغام واکسن پنجگانه در برنامه توسعه ایمن سازی در ایران را راهکاری برای ارتقای سلامت کودکان برشمرد .
به گزارش ایسنا منطقه‌ی فارس، به نقل از روابط عمومی علوم پزشکی شیراز، عبدالرسول همتی به مناسبت هفته واکسیناسیون، ایمن سازی را یکی از شناخته شده و موثرترین روش‌های پیشگیری از بیماری‌های دوران کودکی دانست و افزود: ایران جزو کشورهای پیشرو در منطقه مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی در میان 23 کشور عضو است.
او با بیان اینکه برنامه واکسیناسیون از سال 1363 به صورت مدون در ساختار شبکه های بهداشتی و درمانی ادغام و اجرا شده است، ادامه داد: برنامه توسعه ایمن‌سازی (EPI) یکی از موفق‌ترین مداخله های انجام شده برای حفاظت کودکان و سایر گروه‌های هدف ایمن‌سازی و کاهش بار بیماری‌های مرتبط در کشور است که ریشه کنی، حذف و کنترل بیماری‌های عفونی قابل پیشگیری با واکسن، اهداف اصلی این برنامه بوده است، به نحوی که هیچ کودکی نباید به ‌دلیل بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن، جان خود را از دست بدهد .
معاون بهداشت دانشگاه با اشاره به اعلام معاونت بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، توضیح داد: در حال حاضر تمامی کودکان کشور علیه بیماری های دیفتری، سیاه سرفه، کزاز، فلج اطفال، سرخک، سرخچه، اوریون، سل و هپاتیت B واکسینه می شوند .
همتی، بیماری های سرخک، سرخچه مادرزادی و کزاز نوزادی را در مرحله حذف اعلام کرد و گفت: 14 سال است که کشور عاری از بیماری فلج اطفال است و بیماری های دیفتری، سیاه سرفه و اوریون کنترل شده؛ همچنین میزان حاملان مزمن هپاتیت ب از بیش از سه درصد در سال 1370 به کمتر از دو درصد کاهش یافته است .
او کلیدی ترین استراتژی برای دستیابی به این دستاوردها را پوشش بالای ایمن سازی جاری کودکان و سایر گروه های هدف برشمرد که در سطوح شهرستانی و کشوری بالای 95 درصد بوده است .
معاون بهداشت دانشگاه، همچنین ادغام واکسن پنج گانه در برنامه توسعه ایمن سازی را سبب ارتقای سلامت کودکان با کاهش میزان بروز پنومونی و مننژیت های حاصل از هموفیلوس آنفلوانزا نوع B (Hib) عنوان کرد و یادآور شد: این افتخارات در کشور ما در حالی به دست آمده که بیش از 19 و نیم میلیون کودک غیرواکسینه یا با واکسیناسیون ناکامل در دنیا زندگی ‌می‌کنند، اما در کشور ما همه کودکان علیه 10 بیماری مختلف واکسن دریافت ‌می‌کنند که این واکسیناسیون از بدو تولد آغاز ‌می‌شود و سپس در سنین دو، چهار، شش، دوازده و هجده ماهگی و قبل از ورود به دبستان برای مصونیت کودکان در مقابل بیماری‌ها استفاده ‌می‌شود .
همتی ادامه داد: به دلیل اهمیت موضوع واکسیناسیون، سازمان بهداشت جهانی هفته آخر ماه آوریل را که مصادف با چهارم تا دهم اردیبهشت است، به نام هفته واکسیناسیون نامگذاری کرده و شعار این هفته را "محافظت جمعی" نامیده است .
معاون بهداشتی علوم پزشکی شیراز اضافه کرد: هدف هفته جهانی واکسیناسیون، افزایش آگاهی مردم در خصوص اهمیت حیاتی ایمن سازی کامل و به موقع همه افراد، در تمام طول عمر و نقش آن در دستیابی به اهداف توسعه است .
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/22986/ادغام-واکسن-پنجگانه-در-برنامه-توسعه-ایمن‌سازی-ارتقاء-سلامت-را-به‌دنبال-دارد
بستن   چاپ