پیام فارس
استاندار فارس:
فرهنگ و ادب ایران زمین بدون نام شیراز قابل تصور نیست
یکشنبه 16 اردیبهشت 1397 - 8:26:22 AM
ایسنا
فارس آنلاین - استاندار فارس، شیراز را شهر حافظ و سعدی و نماد شهر ایرانی دانست و افزود: فرهنگ و ادب ایران آنقدر با این شهر در پیوند است که واقعا نمی توان ایران و زبان فارسی را بدون شیراز و حافظ و سعدی تصور کرد .
  اسماعیل تبادار در جشنواره بهارنارنج و شمعدانی که همزمان با روز شیراز برپا شد، با اشاره به توصیف شیراز در اشعار حافظ و سعدی، گفت: شیراز شهر راز و نیاز، شهری به قدمت تاریخ ایران، مهد اندیشه های عارفانه و عاشقانه، شهری یگانه ، که تاریخی بی‌وقفه از فرهنگ و هنر و زیبایی را در خود جای داده است .
تبادار با بیان اینکه شیراز شهری اسلامی به شمار می‌رود، آرامگاه شاهچراغ را نگین سبز این شهر و زیارتگاه مهم شیعیان برشمرد و گفت: این زیارتگاه مهم شیراز را به لحاظ توریسم مذهبی جزو نقاط مهم کشور قرار داده و سومین حرم اهل بیت ایران ساخته است.
او با این تاکید که بهار شیراز فقط همین چندصد سال نیست که دلربایی می‌کند، ادامه داد: 2500 سال پیش هم تخت جمشید به دلیل دلپذیری بهار شیراز پایتخت بهارۀ هخامنشیان شد و فرمانروایان دیگر هم تا سلسلۀ پهلوی از فیض اردیبهشت شیراز بهره می‌بردند .
استاندار فارس با اشاره به نوشته‌های ابن بطوطه مبنی براینکه " در مشرق زمین هیچ شهری از لحاظ زیبایی بازارها و باغها به پایه دمشق نمی‌رسد، مگر شیراز" تصریح کرد: بی‌دلیل هم نیست که "روز شیراز" درست وسط اردیبهشت برگزیده شد. شیراز در اردیبهشت‌ماه، هوایی بهشتی دارد.
تبادار به بیت‌هایی از شهر معروف فریدون مشیری در مورد شیراز اشاره وتاکید کرد که شیراز علاوه بر داشتن جاذبه های تاریخی و طبیعی و باغ‌های دلگشا، ارم وعفیف آباد، مهد پرورش بزرگانی نظیر حافظ، سعدی، ملاصدرا و .. بوده و القاب زیبایی مانند؛ دارالفضل ، دارالسلام، دارالمُلک ، دارالعلم و دیگر لقب‌ها داشته است. شیراز قطب علمی بسیار تاثیرگذار هم بوده و اندیشمندان، فقها و هنرمندان زیادی را پرورش داده است.
استاندار فارس یادآور شد که در شیراز ملاصدرایا صدرالمتألهین شیرازی در فلسفه، ابن مُقله درخوشنویسی، حسین بن منصور( حلاج) در عرفان، ابن مقفع در زبان و ادبیات عرب، سیبویه در نحو عربی، میرزا محمدصالح و محمدجعفر ادیب شیرازی بنیانگذاران مطبوعات در ایران، میرزا جهانگیرخان شیرازی «صور اسرافیل» اولین شهید مطبوعات ایران، از پرورش یافتگان شیراز بوده‌اند.
تبادار همچنین با اشاره به وجود مدارس علمیه و مراکز علمی و آموزشی نظیر مدرسه‌ی قوام و خان و مساجد جامع عتیق و نو و وکیل و ... نقش تاثیرگذار این شهر در عرصه‌ی دین و تربیت اندیشمندان بزرگ دینی را یکی از خصوصیت‌های مهم این شهر دانست.
استاندار فارس با یادآوری این نکته که شیراز سومین شهر ایران بوده که در سال 1296 صاحب شهرداری می‌شود، گفت: شیراز به لحاظ دارا بودن ابنیه و آثار تاریخی، جاذبه‌های اکوتوریستی، حیات وحش و جلوه‌های طبیعی منحصر به فرد است؛ اما سئوال این است که آیا متناسب با این قابلیت‌ها توانسته‌ایم بهره‌ ببریم؟
تبادار با بیان اینکه شیراز زمانی مهد فرهنگ، هنر، معماری و شعر فارسی بوده، این سئوال را مطرح کرد که آیا امروز آن گذشته و پیشینه را حفظ کرده و ارتقا داده است؟ و مسئولان توانسته‌اند کار قابل توجهی انجام دهند؟.
استاندار فارس تصریح کرد: شیراز امروز بیش از هر زمان دیگر نیاز به مناسب سازی فضا متناسب با ساختار و قابلیت‌های فرهنگی و معماری و شهرسازی دارد.
او خطاب به مدیران و مسئولان شرکت کننده در این مراسم گفت: بیایید به کمک هم خشت های تاریخ و فرهنگ ملی مان را از گزند حوادث زمان حفظ کنیم.
استاندار فارس با تصریح اینکه شیراز با توجه به موقعیت و آثار تاریخی و فرهنگی و گردشگری و ... قابلیت تبدیل به بزرگترین قطب گردشگری جهان را دارد، گفت: باید با تعیین استراتژی مناسب از نظر زیباسازی، سرسبزی و سایر خدمات و همچنین گردشگری، راهبردهایی برای توسعه ی همه جانبه ی شهر شیراز با نگاه به موقعیت و اثار تاریخی، فرهنگـی، هنـری و ادبـی آن ترسیم کرده و از این رهگذر برای حفظ پیشینه‌ و ارتقا آینده آن گامی برداریم.


http://www.Fars-Online.ir/fa/News/25115/فرهنگ-و-ادب-ایران-زمین-بدون-نام-شیراز-قابل-تصور-نیست
بستن   چاپ