پیام فارس
مهار تالاسمی با آگاهی‌بخشی امکان‌پذیر است
سه شنبه 18 ارديبهشت 1397 - 10:58:54
فارس آنلاین - معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز، با اشاره به روز جهانی تالاسمی، تاکید کرد که آگاهی‌بخشی مهمترین راهکار برای مهار این بیماری محسوب می‌شود.
به گزارش ایسنا منطقه‌ی فارس، عبدالخالق کشاورزی سه‌شنبه 18 اردیبهشت در جمع خبرنگاران گفت: نام‌گذاری یک روز در جهان به نام تالاسمی، نشان از اهمیت این بیماری دانست و گفت: امروزه در اقصی‌نقاط جهان، بیماری‌های غیرواگیر مسئله‌ی مهم سلامت عمومی است و در این میان بیماری‌های مزمن، سهم مهمی از بیماری‌های غیرواگیر را به خود اختصاص می‌دهد.
او افزود: بیماری تالاسمی به عنوان یکی از بیماری‌های مزمن غیر واگیر، نوعی بیماری ارثی است که نیاز به مراقبت‌های خاص در طول زندگی فرد بیمار دارد.
کشاورزی، با اشاره به قرار گرفتن ایران در کمربند تالاسمی، ادامه داد: در گذشته بیماری تالاسمی در کشور شیوع بالایی داشت، اما در سال‌های اخیر با تلاش‌های دست اندرکاران بهداشت و درمان کشور، مهار شده است.
معاون درمان دانشگاه، درمان و کنترل بیماری تالاسمی را نیازمند آگاهی گروه‌های درگیر در امر درمان این بیماران و آحاد جامعه دانست و گفت: اکنون 1386 بیمار تالاسمی در محدوده‌ی مدیریتی علوم پزشکی شیراز تحت پوشش 22 مرکز هستند.
رئیس اداره بیماری‌های خاص دانشگاه علوم پزشکی شیراز، نیز گفت: بیشترین آمار مبتلایان به تالاسمی در استان فارس مربوط به شهرستان‌های شیراز، داراب، کازرون، نورآباد و مرودشت است.
داوود حدادی با یادآوری اینکه بخش تالاسمی مرکز آموزشی درمانی شهید آیت الله دستغیب شیراز با ارائه خدمات به 739بیمار تالاسمی، مرکز جامع تالاسمی فارس است، خدمات ارائه شده به این بیماران را شامل ویزیت تخصصی و فوق تخصصی، تأمین داروهای آهن زدا، تزریق خون، مشاوره روانشناسی و روانپزشکی، انجام MRIT 2* ، سنجش تراکم استخوان، ارائه خدمات دندانپزشکی، انجام آزمایش های لازم و تأمین پمپ تزریق دسفرال عنوان کرد.
حدادی گفت: بیماران خاص به دلیل ماهیت بیماری مزمن خود، اغلب با مشکلات متعددی مواجه می شوند که این مسئله ضرورت توجه به مسایل روحی در این بیماران را دو چندان می کند؛ در همین راستا، علاوه بر راه اندازی واحد مشاوره روانشناسی وروانپزشکی در بیمارستان شهید آیت الله دستغیب، در مراکز قطب درمان استان، شامل مرودشت، فیروزآباد، کازرون، داراب و نورآباد نیز طی سال گذشته، واحدهای مشابهی راه اندازی شده که گامی در راه ارتقای خدمات درمانی به این بیماران است.
رییس اداره بیماران خاص دانشگاه، گفت: در حال حاضر با وجود پنج مرکز مشاوره بیماران خاص تحت پوشش این اداره، برای تمامی مراجعان، پرونده الکترونیکی تشکیل و اطلاعات بیماران برای پیگیری درمان، در سامانه ثبت می شود.
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/25184/مهار-تالاسمی-با-آگاهی‌بخشی-امکان‌پذیر-است
بستن   چاپ