پیام فارس
نگاهی گذرا بر زندگی آیت‌الله ایمانی
سه شنبه 18 ارديبهشت 1397 - 14:51:26
فارس آنلاین - آیت‌الله اسدالله ایمانی، امام‌جمعه‌ی فقید شیراز، یکی از شخصیت‌های برجسته‌ی روحانیت کشور بود که بعد از سال‌ها حضور در سنگر نماز جمعه و قرارداشتن در کسوت نمایندگی ولی فقیه، شامگاه 17 اردیبهشت براثر بیماری درگذشت.
به گزارش ایسنا منطقه‌ی فارس، آیت‌الله ایمانی، سال 1326 شمسی در خانواده‌ای مذهبی در شهرستان کازرون، متولد شد؛ جد بزرگوار او مرحوم کربلایی اسدالله به حدی از ایمان و معرفت نایل شده بود که به کربلایی مقدس مشهور بود و پدر بزرگوار آن عالم ربانی، مرحوم حجت‌الاسلام حاج شیخ محمدصادق ایمانی از چهره‌های معروف مذهبی در شهرستان کازرون به‌شمار می‌رفت.
دوران تحصیل
مرحوم آیت‌الله ایمانی دوران دبستان را در کازرون گذرانده و سه سال اول دروس مقدمات حوزوی را در خدمت علمای شهر گذران. در سال 1341 چند ماه بعد از رحلت آیت‌الله العظمی بروجردی راهی قم شد و تا سال 1344 به فراگیری دروس متدوال آن زمان نظیر شرح لمعه، قوانین، رسایل، مکاسب، کفایه الاصول و منظومه را نزد اساتید بزرگوار خود حضرات آیات محمد تقی ستوده، صلواتی، شب زنده‌دار، محمد فاضل لنکرانی، مکارم شیرازی، سبحانی، اعتمادی و سید محمد باقر سلطانی طباطائی فرا گرفت که با تلاش‌های خستگی ناپذیر ایشان و همت بلندشان که یکی از خصوصیات بارز ایشان است و با استعداد عالی خدا دادی توانستند مقدمات، فقه و اصول را در هفت سال به اتمام برسانند و در دروس خارج مراجع بزرگوار و مجتهدین آن زمان حاضر شوند .
وی دو دوره خارج اصول و همزمان فقه را نزد اساتید بزرگواری مانند حضرت آیت‌الله العظمی سید محمد محقق داماد، حضرت آیت‌الله‌العظمی میرزا هاشم آملی، حضرت آیت‌الله العظمی سیدمحمد رضا گلپایگانی و همچنین حضرت آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی سپری کردند و به درجه اجتهاد نایل آمدند .
آیت‌الله ایمانی یکی از اعضای تیم گردآورنده تفسیر نمونه آیت الله‌العظمی ناصر مکارم شیرازی، مرجع تقلید شیعیان بودند که در این راستا در طول عمر مبارکشان نیز صاحب کرسی‌های ثابت هفتگی تفسیر در شیراز بودند .
آن عالم ربانی در کنار دروس فقه و اصول از مباحث فلسفی آیت‌الله حاج شیخ یحیی انصاری و همچنین حضرت آیت‌الله جواد آملی بهره بردند. به مباحث اخلاقی حضرت آیت‌الله شب زنده‌دار اهتمام ویژه‌ای داشتند و از مباحث علمی، اجتماعی، سیاسی حضرت آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی و مرحوم آیت‌الله ربانی شیرازی استفاده وافری کردند .
امام جمعه‌ی فقید شیراز در دوران تصدی‌گری در سمت امامت جمعه شیراز و همچنین نمایندگی ولی فقیه در استان فارس، مراکز حوزوی بیشماری را تحت اشراف خودشان و همچنین آیت‌الله‌العظمی مکارم شیرازی راه‌اندازی کردند .
فعالیت‌های علمی
مرحوم آیت‌الله ایمانی در حوزه‌های علمیه قم و کازرون و همچنین بوشهر به تدریس مشغول بوده و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در دانشگاه‌های شیراز کرسی تدریس را همزمان با مسئولیت نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌های شیراز عهده‌دار بودند .
وی از بسیاری از علمای بزرگ اجازه نقل حدیث و امور حسبیه دارد. همکاری و شرکت در تنظیم و تدوین تفسیر نمونه، نگارش و تدوین تقریرات درس خارج حضرت آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی، تألیف رساله‌هایی مانند خمس ف ارث ف تقیه و امر به معروف برخی از فعالیت‌های علمی ایشان است. همچنین وی کتاب الیهود فی القرآن را ترجمه کرد اما به نقل از فرمایش ایشان چون دیدم ترجمه دیگری از آن منتشر شده از چاپ آن منصرف شدم. یکی دیگر از فعالیت‌های مفید ایشان که به جهت رشد فرهنگی منطقه و شهرستان بود ، برپایی یادواره علمی علامه طباطبایی به‌مدت ده سال در شهرستان کازرون است .
فعالیت‌ها و مبارزات
مرحوم آیت‌الله ایمانی در اوایل حضور خود در قم به مبارزه علیه رژیم سفاک پرداخت و از سال 1342 برای تثبیت و گسترش مرجعیت امام خمینی(ره) تلاش و سخنرانی‌های متعددی کرد به طوری که ممنوع‌المنبر شد. وی مجلس ختم شهید آیت‌الله حاج سید مصطفی خمینی(ره) را در شهرستان برگزار کرد که به همین دلیل در اصفهان دستگیر شد .
پیش از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی مجموعه فرهنگی و خدماتی حضرت قائم(عج) را تحت نام صندوق‌های قرض الحسنه، خیریه و کتابخانه راه‌اندازی کرد و در ایام تبلیغی و تابستان ضمن شرکت در جلسات مختلف به تقویت حرکت‌های فرهنگی و مذهبی اهتمام کرده که با عزام طلاب و مبلغان در سطح روستاهای شهرستان کازرون و شهرهای اطراف زمینه همگامی روستاییان با حرکت‌های انقلاب اسلامی را فراهم کرد .
در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی توجه ویژه‌ای به خانواده‌های شهدا و مجروحان داشت و همچنین کسانی که به انحاء مختلف مورد ظلم و ستم و زندان رژیم سفاک پهلوی قرار گرفته بودند. در حالی که در اواخر عمر حکومت ستم شاهی در شهرستان کازرون حکومت نظامی اعلان شده بود لکن برای حفظ حقوق مردم و برقراری نظم تلاش زایدالوصفی کرد .
با توجه به اهتمام آیت‌الله ایمانی به حفظ بیت‌المال و حقوق مردم در روزهای ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی زمینه تاراج سلاح پادگان‌ها و حیف و میل بیت‌المال را از بین بردند و تقریباً اولین شهری بود که نهادهای نظامی وانتظامی در آن مستقر و وظایف قانونی خود را در روزهای اولیه انقلاب اسلامی عهده‌دار بودند .
نکته‌ای که در طول زندگی ساده و پر خیر ایشان تا به امروز می‌توان به آن اشاره کرد ثبات قدم، آزادمنشی، ساده‌زیستی، آینده‌نگری و تلاش برای فراهم کردن فضایی بدون تنش در بین مردم و مسئولان استانی چه در استان بوشهر که رمز اعتلای نام ایران اسلامی است و چه در استان فارس است .
مرحوم آیت‌الله اسدالله ایمانی، بهمن ماه سال 87 از سوی مقام معظم رهبری به‌عنوان نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز برگزیده و منصوب شد و هشتم اردیبهشت امسال و به دلیل تداوم بیماری، از سمت خود استعفا داده است.
این عالم ربانی شب گذشته، 17 اردیبهشت‌ماه بعد از گذران یک دوره بیماری و بر اثر از دست دادن هر دو کلیه، در بیمارستان نمازی شیراز به رحمت ایزدی پیوست که مراسم وداع با آن عالم ربانی امشب، 18 اردیبهشت‌ماه بعد از نماز مغرب و عشاء مراسم وداع با پیکر آن عالم ربانی در شبستان امام خمینی(ره) برگزار شده، مراسم تشییع در ساعت 9 صبح روز چهارشنبه، 19 اردیبهشت‌ماه از جلو دفتر در شهر مقدس قم به خاک سپرده خواهد شد.
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/25194/نگاهی-گذرا-بر-زندگی-آیت‌الله-ایمانی
بستن   چاپ