پیام فارس
تبیین اهمیت شیر مادر در ایمنی نوزاد
سه شنبه 18 ارديبهشت 1397 - 18:12:30
فارس آنلاین - کارگاه آموزشی "ترویج تغذیه با شیر مادر" با هدف تبیین ابعاد اهمیت شیرمادر در ایجاد و پایداری ایمنی انسان در دوران کودکی و پس از آن، در شیراز آغاز به‌کار کرد.
به گزارش ایسنا منطقه‌ی فارس، کارگاه آموزشی ترویج تغذیه با شیر مادر، از صبح سه‌شنبه 18 اردیبهشت و با حضور کارشناسان شبکه‌های بهداشت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز، آغاز به‌کار کرده و به مدت چهار روز در شیراز ادامه خواهد داشت.
یک عضو هیئت علمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشیار کودکان که به عنوان مدرس در این کارگاه حضور داشت با اشاره به اهمیت تغذیه نوزاد با شیر مادر، گفت: نوزاد تا دو سالگی از نظر ایمنی بدن در سطح پایینی است و شیر مادر بهترین تغذیه برای کودک و سبب افزایش ایمنی بدن نوزاد است .
خلیل فریور افزود: در شیر مادر بیش از 700 نوع مواد پروبیوتیک شناسایی شده است که به هضم شیر و ایمنی دستگاه گوارش و روده نوزاد، کمک می کند .
او با بیان اینکه شیرمادر را به دلیل وجود تمام عوامل دفاعی در آن، "خون سفید" می‌نامند، اضافه کرد: نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می کنند، اگر با عوامل بیماری زا مواجه شوند، کمتر از نوزادان دیگر به بیماری مبتلا می شوند .
این متخصص اطفال و عضو انجمن کودکان کشور، شیر مادر را در افزایش ایمنی بدن نوزاد و کاهش آسم و چاقی در کودک موثر دانست و گفت: همچنین بر اساس بررسی های انجام شده اگر نوزاد تا 6 ماه نخست تولد، از شیر مادر تغذیه کند، میزان مرگ و میر نوزادان پس از تولد کاهش می یابد؛ به همین دلیل نوزاد باید در 6 ماه نخست تولد، تنها از شیر مادر تغذیه کند .
سرپرست معاونت فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، نیز با تاکید بر اهمیت تکامل از ابتدای کودکی و توجه بیش از پیش به بهداشت مادر و کودک در دنیای امروز، گفت: تکامل نوزاد شامل دوران پیش از تولد تا پس از تولد می شود و اگر کودک بتواند تا سن 6 سالگی، تمام اتصالات نورونی را تامین کند، انسان کامل و توانمندی خواهد شد .
محمدرضا ذاکری تکامل را وابسته به عوامل بسیاری دانست و گفت: یکی از مهمترین عوامل، تغذیه است و در این زمینه، هیچ چیز جایگزین شیر مادر نیست؛ به استثنای برخی موارد مانند بعضی از بیماری ها، شیر مادر بهترین تغذیه برای کودک است .
او با اشاره به اجرای برنامه ترویج تغذیه با شیر مادر از سالیان گذشته در کشور، به دستاوردهای مثبت این اقدام اشاره کرد .
ذاکری با بیان اهمیت دسترسی مادر و کودک به محیطی آرام و مناسب برای فرآیند شیردهی، از راه اندازی "اتاق شیردهی" در فرودگاه های کشور به عنوان یکی از اقدامات موثر وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی کشور در این زمینه، خبر داد .
فعالیت 33 بیمارستان دوستدار کودک در فارس
مسئول برنامه‌ی نوزادان و کودکان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز گفت: این کارگاه به مدت 4 روز و در قالب یک برنامه‌ی 24 ساعته برگزار می‌شود.
ثریا زحمتکش هدف از برگزاری این کارگاه را آشنایی کارشناسان شیر مادر و مشاوران شیردهی با اهمیت تغذیه‌ی ساعت نخست تولد نوزاد و مزایای شیر مادر و برنامه های مربوط به ترویج تغذیه با شیر مادر عنوان کرد .
او همچنین از بررسی و ارزیابی عملکرد و اقدامات بیمارستان های دوستدار کودک به عنوان یکی دیگر از برنامه های این کارگاه چهار روزه، یاد و با اشاره به فعال بودن 33 بیمارستان دوستدار کودک، تحت مدیریت علوم پزشکی شیراز، گفت: 11 بیمارستان دیگر نیز داوطلب دریافت لوح دوستدار کودک است.
زحمتکش با معرفی مهمترین اقداماتی که یک بیمارستان باید برای دریافت لوح دوستدار کودک انجام دهد، امکان هم اتاق بودن مادر و نوزاد، برقراری تماس پوست با پوست در ساعت نخست تولد بین مادر و نوزاد، طی دوره‌ی آموزشی توسط کارکنان بیمارستان در زمینه‌ی مشاوره‌ی شیردهی مادر به کودک، فراهم بودن شرایط شیردوشی برای مادر و ... را بخشی از این اقدامات دانست.
این کارشناس تاکید کرد که برنامه ی بازدید از بیمارستان‌های دوستدار کودک هر 6 ماه یکبار انجام می‌شود تا اگر شرایط لازم از بین رفته بود، لوح دوستدار کودک از بیمارستان مسترد شود.
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/25201/تبیین-اهمیت-شیر-مادر-در-ایمنی-نوزاد
بستن   چاپ