پیام فارس
معاون علوم پزشکی جهرم عنوان کرد:
اتصال 102 مرکز بهداشتی درمانی جهرم به شبکه‌ی ملی سلامت
چهارشنبه 19 ارديبهشت 1397 - 13:58:57
فارس آنلاین - معاون توسعه‌ و مدیریت منابع علوم پزشکی جهرم گفت: از یکصد و هفت مرکز بهداشتی و درمانی، 102 مرکز به شبکه‌ی ملی سلامت متصل شده است.
مهدی مصلی‌نژاد در گفت و گو با ایسنا منطقه‌ی فارس گفت: در بین مراکز بهداشتی و درمانی شهرستان جهرم تنها پنج مرکز در مناطقی مانند امیرسالار، مانیان، حسن خوانی، باغگر و شاغون به دلیل صعب‌العبور بودن و نبود زیرساخت لازم، امکان اتصال به شبکه‌ی ملی سلامت را ندارند .
معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه گفت: شبکه ملی سلامت، زیر ساخت ارتباطی بین مراکز بهداشتی و درمانی سراسر کشور محسوب می‌شود که امکان برقراری ارتباط بین این مراکز، تبادل داده ها به صورت الکترونیکی و ارائه خدمات الکترونیک سلامت در کشور را فراهم می‌کند .
وی گفت: این 10 ٢ مرکز شامل بیمارستان ها، خانه‌ها و پایگاه‌های بهداشتی، مراکز بهداشتی درمانی روستایی و پایگاه های اورژانس است .
معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه با اشاره به ناامن بودن سرویس دهی اینترنت از طریق سیستم وایرلس گفت: احتمال قطع اینترنت از طریق سیستم وایرلس بسیار زیاد و امکان رسیدگی به آن سخت است به همین دلیل از ظرفیت بومی شهر برای سرویس دهی شبکه اینترنت به مراکز بهداشتی و درمانی استفاده می شود .
به گفته وی فیبر نوری به دلیل داشتن سرعت بالا، کیفیت و پهنای باند بیشتر، بهترین جایگزین برای ارتباط میان شبکه ای است و دانشگاه برای مراکز خود تمهیدات لازم برای استفاده از فیبر نوری در نظر گرفته و تجهیزات آن را نصب کرده است .
معاون توسعه و مدیریت منابع علوم پزشکی جهرم گفت: دانشگاه علوم پزشکی جهرم اکنون 65 سرور در اختیار دارد که از این تعداد 5 ٩ سرور به صورت مجازی تعریف شده است .
مصلی‌نژاد، بک‌آپ‌گیری یا تهیه‌ی کپی‌هایی از اطلاعات را از پارامتر های بسیار مهم در شرایط بحران دانست و بیان کرد: گرفتن بک‌آپ‌ معمولا برای بازگرداندن اطلاعات هنگام آسیب دیدن و یا مفقود شدن اطلاعات اصلی به کار می‌روند که در این خصوص بخش آی‌تی دانشگاه پشتیبان منظم دارد .
او گفت: اگر یکی از سرور های دانشگاه به هر دلیل از کار افتاد به صورت خودکار اطلاعاتش به دیگر سرورها انتقال داده می‌شود و در این صورت اطلاعات از بین نمی‌رود .
به گفته این مقام مسئول زمان و پروسه ریکاوری سیستم پس از بروز حادثه در سرور ها بسیار مهم است و در کمترین زمان ممکن باید اطلاعات در دسترس کاربران قرار گیرد .
وی مجازی‌سازی دسکتاپ (VDI) را از برنامه‌های آتی دانشگاه عنوان و اضافه کرد: این روش، سیستم عامل کامپیوترهای شخصی را از ماشین فیزیکی جدا می ‌کند و ماشین مجازی حاصل را، به جای اینکه روی هارد دیسک کامپیوتر کاربر ذخیره کند، روی یک سرور مرکزی ذخیره می ‌کند بنابراین وقتی کاربران در حال کار با ماشین خودشان هستند، همه‌ی برنامه‏‌ها و عملیات پردازشی و داده‏‌های استفاده‌شده توسط آنان روی سرور مرکزی اجرا و نگهداری می‏‌شود .
به گفته‌ مصلی‌نژاد مجازی‌سازی دسکتاپ تاثیر زیادی در مدیریت هزینه دارد و با این روش دیگر نیازی به تعویض کامپیوتر های قدیمی نیست و می‌توان همان کامپیوترهای قدیمی را به سرور مرکزی وصل کرد .
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه علوم پزشکی جهرم نیز با اشاره به کلود کردن اطلاعات و ذخیره سازی آن گفت: کلود (cloud) یا ابر در حقیقت ردیفی گسترده از کامپیوتر هایی است که به یکدیگر وصل می شوند و به عنوان یک اکوسیستم واحد به فعالیت می پردازند و پایداری اطلاعات در کلود بسیار بالا است .
مهدی شاکر بیان کرد: کلود کردن اطلاعات از برنامه هایی است که دانشگاه در دست اقدام دارد و با این روش سرور های بیمارستان های دانشگاه به سرور مرکزی سایت و بالعکس وصل می شوند و اگر اتفاقی در سرور مرکزی سایت رخ داد اطلاعات بصورت خودکار در سرورهای بیمارستان ذخیره می گردد .
شاکر خاطر نشان کرد: اکنون در دانشگاه کلود در تصاویر پزشکی (pacs) انجام می‌شود و پزشکان راحت به تصاویر رادیولوژی، ام آر آی، سی تی اسکن و رادیوگرافی دسترسی دارند و امکان ذخیره اطلاعات با اطمینان وجود دارد.
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/25230/اتصال-102-مرکز-بهداشتی-درمانی-جهرم-به-شبکه‌ی-ملی-سلامت
بستن   چاپ