پیام فارس
رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت:
وزارت بهداشت برای کنترل 46 بیماری واگیر برنامه جامع دارد
دوشنبه 24 ارديبهشت 1397 - 09:18:15
فارس آنلاین - شیراز - رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت : وزارت بهداشت برخی بیماری های واگیر را کنترل کرده و برای کنترل 46 بیماری و جلوگیری از انتقال و شیوع آنها برنامه جامع تدوین کرده است.
دکتر محمد مهدی گویا دوشنبه در حاشیه کارگاه سه روزه بیماری های قابل پیشگیری با واکسن و بررسی برنامه راهبردی ایمن سازی کشور در شیراز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ریشه کنی بیماری فلج اطفال در کشور از سال 1373 آغاز شده و در 18 سال گذشته حتی یک مورد بیماری فلج اطفال در کشور گزارش نشده است.
وی ادامه داد: کشورهای همسایه ما همچنان درگیر این بیماری هستند و ما در زمینه حذف کامل بیماری هایی نظیر کزار نوزادی طی سال های اخیر در کشور موفق بوده ایم.
گویا اظهار داشت: یکی از اولویت های اصلی وزات بهداشت، پیشگیری از ابتلا به بیماری ایدز است که در این زمینه پژوهش های علمی بسیاری انجام شده است.
رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به وجود 18 هزار مورد گزارش درباره بیماری مالاریا در کشور در سال 84 اشاره کرد و افزود: در حال حاضر آمار افراد مبتلا به بیماری مالاریا کمتر از 70 نفر است که این امر بیانگر اهتمام وزارت بهداشت در کنترل و پیشگیری بیماری های واگیر است.
وی گفت: پوشش واکسیناسیون در ایران یکی از بالاترین پوشش های ایمن سازی بین کشورهای دنیا و بیش از 98 درصد است که در این زمینه دنیا برای ایران جایگاه ویژه ای قائل است در حالی که این میزان در بسیاری از کشورهای دنیا کمتر از 40 درصد است.
گویا یکی از دلایل مهم این دستاورد را بهره مندی از واکسن های تولید ملی عنوان کرد و افزود: دو موسسه بزرگ تحقیقاتی و واکسن سازی در کشور در سال های طولانی، با تولید داخلی واکسن باعث ارتقای سلامت کودکان کشور شدند و در این زمینه توانمندی های آنان در حال توسعه است.
این مقام مسئول در وزارت بهداشت گفت: با تکمیل پوشش واکسیناسیون می توانیم از مرگ یک و نیم میلیون نفر دیگر جلوگیری کنیم.
گویا با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه ایمن سازی در کشور، تعهد و حمایت سیاستگذاران نظام سلامت، تامین نیروی انسانی متناسب، برقراری زنجیره سرمای مناسب، مشارکت بالای خانواده ها، تولید داخلی واکسن و پشتیبانی فنی برنامه واکسیناسیون از سوی کمیته ایمن سازی را از مهمترین دلایل موفقیت برنامه ایمن سازی کشور برشمرد.
وی ادامه داد: اجرای سالیانه واکسیناسیون خانه به خانه فلج اطفال در مناطق پرخطر این بیماری و واکسینه کردن یک و دو دهم میلیون کودک زیر 5 سال در هر نوبت، اجرای عملیات واکسیناسیون تکمیلی سرخک و سرخجه در استان های جنوب شرقی کشور و پوشش حدود دو میلیون کودک 9 تا 15 ساله، اضافه کردن واکسن تزریقی فلج اطفال به برنامه ایمن سازی کشور، پیگیری رفع مشکلات برنامه ایمن سازی در سامانه سیب و اجرای عملیات واکسیناسیون هپاتیت B برای اتباع بیگانه، زندانیان و کسانی که خون اهدا می کنند، اقداماتی است که از وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی انجام داده اند.
گویا افزود: باید نسبت به بیماری های رفتاری عفونتی مانند ایدز توجه ویژه ای شود و رسانه ها نقش مهمی در اطلاع رسانی و آگاه سازی جامعه دارند و رعایت موارد بهداشتی در نگهداری دام در منازل، رعایت اصول ایمنی ذبح دام و همچنین استفاده از لبنیات پاستوریزه و بهبود وضعیت بهداشتی خصوصاً در روستاها برای جلوگیری از انتقال بیماری تب مالت از الزامات است.
وی ادامه داد: باید همواره به کنترل بیماری های واگیر توجه ویژه شود چرا که بیماری های واگیربا تغییر ماهیت دوباره شیوع می یابند.
گویا با بیان اینکه در حال حاضر واکسن های معمول شامل توأم، فلج اطفال خوراکی، سرخک، سرخجه، اوریون و هپاتیت B در کشور تولید می شود گفت: مراحل پایانی ساخت واکسن پِنتاوالان و پیگیری برای تولید واکسن آنفلوآنزا ادامه دارد.
این کارگاه کشوری، بیست و سوم اردیبهشت آغاز شده و تا بیست و پنجم اردیبهشت ادامه دارد.
6113 /1876

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/25407/وزارت-بهداشت-برای-کنترل-46-بیماری-واگیر-برنامه-جامع-دارد
بستن   چاپ