پیام فارس
مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس:
تنوع زیستی کتابخانه‌ی حیات دنیا است
چهارشنبه 26 اردیبهشت 1397 - 9:42:45 AM
ایسنا
فارس آنلاین - مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس با گرامی‌داشت 22 می، روز جهانی تنوع زیستی، تاکید کرد که تنوع زیستی کتابخانه‌ی حیات دنیا محسوب می‌شود و حفظ این کتابخانه و افزودن بر غنای آن وظیفه‌ای همگانی است.
  سعید محمودی با بیان اینکه امسال روز جهانی تنوع زیستی(22 می ) با شعار" گرامیداشت 25 سال اقدام برای حفظ تنوع زیستی" نامگذاری شده است، گفت: جذب گردشگر از طریق مناظر جذاب و تنوع زیستی غنی یکی از راهکارهای مهم برای توسعه‌ی اقتصادی بوده و زیربنای اقتصادی در حفاظت از تنوع زیستی است.
وی افزود: امروزه اهمیت حفظ تنوع زیستی و مناطق حفاظت شده برای همه جهانیان شناخته شده، انقراض گونه های گیاهی و جانوری هرچند پدیده ای طبیعی محسوب می‌شود اما روند انقراض، غیر طبیعی و نگران کننده است .
محمودی به اهمیت تنوع زیستی اشاره و اضافه کرد: انسان برای ادامه حیات نیاز به گونه‌های مختلف ژنی، گیاهی و جانوری در طبیعتی بکر دارد، امکانی که به‌عنوان یک بانک ژنتیکی برای رفع انواع احتیاج‌های غذایی و دارویی و تحقیقاتی و علمی و پژوهشی مورد استفاده قرار گیرد.
او گفت: برای پاسخگویی به این نیاز باید بخشی از مناطق بکر و ارزشمند به‌عنوان مناطق حفاظت شده تحت حراست و حفاظت قرار گیرد و قطعا حفاظت از بسترهای طبیعی برای منافع مردم است، ضمن اینکه نسل‌های آینده نیز حق بهره مند شدن از محیط زیست طبیعی و منابع ارزشمند آن را دارند .
محمودی به جایگاه ارزشمند کشورمان در برخورداری از مهمترین مناطق زیست محیطی و تنوع زیستی اشاره و اضافه کرد: ایران به لحاظ محیط زیست و برخورداری از تنوع گیاهی و جانوری از جایگاه بالایی برخوردار است.
وی همچنین افزایش آگاهی و حساسیت مردمی نسبت به مسائل زیست محیطی را راهکاری مناسب برای تغییر الگوهای رفتاری و ترویج فرهنگ غنی زیست محیطی دانست و تاکید کرد: در وضعیتی که فشار زیادی برمحیط طبیعی وارد می شود و آلودگی به مرز بحران رسیده، می توان بابهره گیر ی از نیروهای فعال و علاقمند همکاری تشکل‌های زیست محیطی و ایجاد همکاری و مشارکت مردم از بسیاری از اثرات سوء و مخرب که باعث ایجاد لطمات جبران ناپذیر به محیط زیست می شود، جلوگیری کرد .
محمودی با بیان اینکه تنوع زیستی کتابخانه حیات دنیا و حفاظت از این کتابخانه وظیفه همگانی است، افزود: تنوع زیستی عملاً توانایی انواع گونه ها (بدون توجه به کوچکی یا بزرگی آنها) را برای افزایش کارایی، مقاومت و سازگار شدن در برابر محیط افزایش می دهد.
او گفت: به عبارت دیگر، تمام این گونه های کوچک و بزرگ دارای یک وظیفه بسیار بزرگ محسوب می‌شود و آن اینکه ترکیب عملکرد این گونه ها در مجموع، باعث افزایش توانایی اکوسیستم و افزایش مقاومت در برابر انواع مختلف صدمات و خسارات احتمالی، همچنین بهبود و بازسازی خسارات وارده می‌شود.
محمودی اضافه کرد: تنوع زیستی برای انسان بسیار مهم است زیرا تنوع و افزایش گونه های گیاهی به معنی افزایش محصولات غذایی برای انسان و تنوع و افزایش گونه های جانوری به معنی پایدار بودن محیط زیست در جهت تعادل طبیعت محسوب می‌شود.


http://www.Fars-Online.ir/fa/News/25493/تنوع-زیستی-کتابخانه‌ی-حیات-دنیا-است
بستن   چاپ