پیام فارس
مسکن مِهر لپويي فارس مِهري که به دل مردم ننشست
يکشنبه 31 خرداد 1394 - 9:38:38 AM
ايرنا
واجدان شرايط مسکن مهر در شيراز هنگام نام نويسي براي مسکن مهر سه گزينه و موقعيت جغرافيايي فراروي خود داشتند: لپويي در حدود 25 کيلومتري شمال شيراز و شهر جديد صدرا در 15 کيلومتري شمال غرب و روستاي سلطان آباد در شرق اين کلانشهر.

در حالي که از آغاز اجراي طرح مسکن مهر در کشور در سال 1386، تاکنون 11 هزار و 469 واحد مسکن مهر در شهر جديد صدرا به متقاضيان تحويل شده و اين طرح در اين شهر جديد به نيمه راه رسيده است؛ هنوز خبري از روبان قرمز افتتاح مسکن مهر لپويي نشده است.

بنا بر اطلاعات دريافتي، اندکي بيش از 450 واحد از پنج هزار و 572 واحد ثبت نامي (يعني کمتر از يک دهم) مسکن مهر در لپويي به متقاضيان تحويل شده است؛ آن هم در شرايطي که هنوز گاز طبيعي به واحدهاي مسکن مهر اين شهرک نرسيده است.

آنگونه که مالکان مسکن مهر لپويي  گفتند، از حدود 500 آپارتمان مسکن مهر تحويلي به مردم هم تاکنون اندکي بيش از 40 واحد مسکوني شده است.

بر اين اساس، پروژه مسکن مهر 448 واحدي فرهنگيان شيراز نخستين طرح مسکن مهري بوده است که در اين منطقه آماده و تحويل مردم شده است.

مالکان اين طرح قول هاي مسوولان شرکت گاز را به خاطر دارند مبني بر اين که گاز آپارتمان ها وصل مي شود اما با گذشت چند ماه، هنوز اين اقدام صورت نگرفته است.

اما اين تنها مشکل مالکان مسکن مهر که از قضا از جامعه فرهنگيان هستند؛ قشري که با تعليم و تربيت آينده سازان اين سرزمين خدمتي والا را انجام مي دهد، نيست.

پاي صحبت مالکان مسکن مهر اين پروژه 448 واحدي مي نشينيم؛ با اين اميد که پروژه هاي بعدي که زمان تحويل آنها فرا مي رسد چنين مشکلاتي نداشته باشند.

هرچند از تحويل کليدهاي 22 بلوک آپارتمان اين پروژه به متقاضيان کمتر از يک سال مي گذرد، وضعيت ظاهري بناها نشان دهنده سپري شدن عمري بيشتر از حد انتظار است.

ترک هايي که بر روي ديوار نماي ساختمان ديده مي شود و همچنين ترک هاي موجود بر ديوارهاي داخل واحدهاي مسکن مهر عمري بيش از 10 سال را تداعي مي کند، اما اشتباه نکنيد، اين واحدها نوساز هستند.

** پاي صحبت مالکان مسکن مهر لپويي

محسن دهقان يکي از 448 واحد مسکن مهر اين پروژه را با وجود انتقادهاي فراوان به کيفيت ساخت و ساز آن تحويل گرفته است.

اين معلم باسابقه اين را نيز گفت که از کيفيت مصالح به کار رفته در ساخت مسکن مهر رضايت نداريم و چه برسد به اين که اين واحدها با توجه به نداشتن گاز و وجود مشکلات در زمينه برق و نبود زيرساخت هايي همچون آموزشگاه، درمانگاه، کلانتري و ... قابليت سکونت ندارند.

دهقان با بيان اين که آسانسورهاي اين پروژه هنوز فعال نشده اند، گفت: پيمانکار نسبت به نصب کولر و شوفاژ تعهد داده ولي به اين تعهد عمل نکرده است.

وي ادامه داد: کمتر بودن متراژ مفيد تحويلي از متراژ ثبت نامي که به ازاي آن پول پرداخت کرده ايم از ديگر گلايه هاي مالکان مسکن مهر لپويي است.

جعفري يکي ديگر از مالکان مسکن مهر در اين پروژه به خبرنگار ما گفت: در زمان انعقاد قرارداد ساخت مسکن مهر در سال 86 قرار بود در مدت دو سال اين واحدها را بسازند و سال 88 تحويل دهند اما اين واحدها را اواخر سال 93 تحويل دادند.

وي اظهارکرد: يک ميليون تومان را به حساب پيمانکار ريخته بوديم که نزد بانک مسکن سپرده گذاري کند تا در زمان رسيدن سررسيد وام مسکن مهر برداشت شود اما اخيرا مطلع شديم که اين مبلغ واريز نشده و ما مجبور هستيم جريمه دو ميليون و 600 هزار توماني را پرداخت کنيم.

اين فرهنگي باسابقه گفت: از ما براي کولر و تاسيسات شوفاژ و پکيج و نصب آنها ثبت نام شد و به صورت کتبي و شفاهي گفتند که نصب رايگان است اما در عمل به ما نامه دادند که آنها را از فلان مکان در جاده شيراز بوشهر تحويل بگيريد و خودتان نصب کنيد.

جعفري اظهار کرد: آسانسورهاي آپارتمان هاي تحويلي به مردم هم هنوز راه نيفتاده است.

وي ادامه داد: مالکان مسکن مهر حتي با گلايه از کيفيت پايين ساخت و ساز، شکواييه اي به وزارت راه و شهرسازي داده اند که ثمربخش نبوده است.

** خانه نو يا فرسوده

عليرضا گلگلي رييس انجمن معماران ايران (طرح و شهر) اخيرا بازديدي از مسکن مهر لپويي داشته است.

گل گلي درباره اين بازديد خود به خبرنگار ما گفت: وضعيت تاسف باري را مشاهده کردم، خانه هايي که به عنوان خانه نو به مردم تحويل مي شود در ظاهر با خانه هاي فرسوده 50 ساله تفاوتي ندارند و ترک هايي در بيرون و داخل اين واحدها ديده مي شود و ساکنان اين واحدها نمي دانند که چه اتفاقي براي آنها مي افتد؛ آپارتمان هاي تحويلي به قشر فرهيخته فرهنگيان در اين طرح مسکن مهر به گونه اي است که همه افراد حاضر به پا گذاشتن در آن نيستند.

مدير اين تشکل غيردولتي اظهار کرد: به نظر مي رسد ساخت مسکن مهر در شهر لپويي در سايه نبود نظارت يا ضعف نظارت صورت گرفته است که واحدهاي تحويلي به مردم با مشکلات جدي روبرو هستند.

گل گلي گفت: هرچند که متقاضيان مسکن مهر آورده اندکي براي ساخت مسکن داشته اند اما با همين آورده اندک هم مي شد واحدهاي با کيفيت بهتري ساخت و به مردم تحويل داد.

** پاسخ تعاوني

اين مسايل و مشکلات را با مديرعامل شرکت تعاوني مسکن مهر فرهنگيان شيراز درميان گذاشتيم.

رسول ترحمي در اين باره گفت: اين شرکت تعاوني ساخت 448 واحد آپارتمان را در قالب طرح مسکن مهر از آبان 89 آغاز کرد و به تدريج واحدهاي آماده را از مرداد 93 به افراد ثبت نامي تحويل داد و تا به امروز آيين افتتاحي براي اين واحدها برگزار نشده است.

وي گفت: از مجموع 448 واحد تحويلي تاکنون حدود 30 تا 40 خانوار در اين پروژه ساکن شده اند که مي توان گفت علت اين استقبال کم در جانمايي شهرک مهر امام رضا (ع) لپويي، دشواري رفت و آمد مالکان به شهرک، ارايه نشدن خدمات و نبود زيرساخت هايي همچون مدرسه، پارک، مکان هاي تجاري، مذهبي و کلانتري و همچنين ارايه نشدن خدمات حمل و نقل تاکسيراني و اتوبوسراني نهفته است.

مديرعامل شرکت تعاوني مسکن مهر فرهنگيان شيراز گفت: اين تعاوني، نخستين تعاوني بود که در شهرک مهر لپويي واحدهاي آپارتمان را آماده کرد و به مردم تحويل داد که اين موضوع گواهي بر توانمندي اين تعاوني است؛ علاوه بر اين مجتمع، تعاوني مسکن نيروي هوايي نيز اخيرا دو بلوک و در مجموع 57 واحد را در طرح مسکن مهر لپويي به مردم تحويل داده است.

وي ادامه داد: کار ساخت و ساز بقيه شرکت هاي تعاوني به پايان رسيده است اما اين واحدها مشکلاتي در زمينه اتصال انشعاب آب، برق و گاز دارند.

ترحمي اظهار کرد: با وجود قول مسوولان شرکت گاز مبني بر وصل شدن گاز در شهريور 93 اين امر تاکنون محقق نشده است که خواهان شتاب بخشي به اين فرايند هستيم.

** تفاوت متراژ مفيد آپارتمان با پولي که مردم پرداخته اند

وي در پاسخ به اين پرسش که چرا واحدهاي تحويلي به مردم کوچکتر از مساحتي است که بابت آن از آنها پول گرفته شده است، گفت: ريشه اين مشکل در سازوکار موجود در اداره ثبت اسناد است که تنها در سند، متراژ مفيد واحدها را نوشته اند و متراژ مشاع را لحاظ نکرده اند و اين همان موضوعي است که مالکان واحدهاي مسکن مهر لپويي به آن معترض هستند.

مديرعامل شرکت تعاوني مسکن مهر فرهنگيان شيراز افزود: قيمت تمام شده براي پيمانکار بهاي مجموع متراژ مفيد و مشاع است.

وي ادامه داد: دغدغه و اعتراض مالکان اين پروژه مسکن مهر را با اداره ثبت اسناد در ميان گذاشتيم که در پاسخ اعلام کردند که در نرم افزار صدور سند، گزينه اي به نام متراژ مشاع وجود ندارد.

** آسانسورهاي خاموش

ترحمي درباره چرايي فعال نبودن آسانسورهاي مجتمع مسکن مهر فرهنگيان در لپويي گفت: مشکلي با پيمانکار آسانسور داشتيم به اين خاطر که بنا بر قرارداد بايد نصب آسانسورها در سال 90 انجام مي شد اما برق مسکن مهر لپويي وصل نبوده است و برق سه فاز مورد نياز آسانسور هم حدود شش ماهي است که وصل شده از اين رو، پيمانکار آسانسور حاضر به نصب اين تجهيزات با قيمت تعيين شده در قرارداد نبود.

وي اظهار کرد: هيات مديره تعاوني مسکن مهر فرهنگيان شيراز تصميم گرفت که مبلغي به قرارداد اضافه شود تا آسانسورها نصب شوند. تا به امروز آسانسور هفت يا هشت بلوک از 22 بلوک نصب شده است که بهره برداري از آن در گروي تاييد اداره کل استاندارد است.

** ديوارهاي ترک خورده

مديرعامل شرکت تعاوني مسکن مهر فرهنگيان شيراز در پاسخ به پرسشي درباره انتقادهاي مالکان مسکن مهر درباره ديوارهاي ترک خورده اين واحدها گفت: دليل اين وضعيت در اين است که سيستم سازه آپارتمان ها ديوار برشي بتني دو طرف فوم است که پلاستر سيمان روي اين ديوارها ماندگاري ندارد.

وي اظهار کرد: روي چنين ديوارهايي مي شد نماي آجر، سنگ، شيشه و ... را پياده کرد اما از آنجا که وزارت راه و شهرسازي اعلام کرده بود متقاضيان مسکن مهر آورده آنچناني ندارند، تنها گزينه پيش رو سيمان کردن ديوارها و رنگ کردن آن بود.

ترحمي در پاسخ به اين پرسش که آيا موضوع نماي ساختمان را با مردم در ميان گذاشتيد، گفت: بايد هر يک از اعضا حدود پنج تا شش ميليون تومان پول اضافه پرداخت مي کردند که نماي آپارتمان ها را به جاي سيمان و رنگ از گزينه هاي ديگر مانند نماي سنگ درست کنيم که با توجه به وضعيت مالي اعضاي تعاوني تحقق آن ممکن نبود.

وي ادامه داد: ما از وضعيت مالي اعضاي تعاوني خود مطلع هستيم؛ برخي هنوز نتوانسته اند در مدت شش سال گذشته، آورده شش ميليون توماني خود را کامل کنند و هنوز يک يا دو ميليون بدهکار هستند.

** حرف مردم را قبول دارم

مديرعامل شرکت تعاوني مسکن مهر فرهنگيان شيراز در پاسخ به پرسشي درباره نارضايتي اعضاي اين تعاوني از کيفيت واحدهاي تحويلي مسکن مهر به آنها گفت: حرف مردم را قبول دارم اما آنها بايد در حد پولي که آورده اند توقع داشته باشند؛ در ميان پنج هزار و 572 واحد مسکن مهر لپويي، ما اين برنامه ريزي و همت را داشته ايم که زودتر از بقيه تعاوني ها، واحدها را تحويل دهيم.

وي اظهار کرد: ما در اين شرکت با توجه به وضعيت مالي طرح، توانايي عوض کردن نوع مصالح را نداشتيم چرا که براي هر تغييري، پيمانکار هزينه بيشتري مطالبه مي کرد.

ترحمي گفت: به عنوان نمونه، ما اگر هم مي خواستيم که نماي بهتر از سيمان و رنگ براي آپارتمان ها ايجاد کنيم در تنگناي مالي قرار مي گرفتيم.

** چرا کولرها و شوفاژها نصب نشد

مديرعامل شرکت تعاوني مسکن مهر فرهنگيان شيراز با پذيرش اين موضوع که اين شرکت خود را به نصب کولر و شوفاژهاي واحدها متعهد کرده بود اما فرايند نصب رايگان محقق نشد، گفت: ما هيچ تعهدي براي نصب کولر و پکيج نداشتيم اما در عين حال براي رفاه حال اعضاي تعاوني، پيشنهاد کرديم که 448 کولر و 448 پکيج را يکجا خريداري کنيم تا با هزينه کمتري براي اعضا نصب شود.

وي ادامه داد: مناقصه اي نيز برگزار شد و در نهايت، 187 نفر از مالکان يعني کمتر از نيمي از آنها سهم خود را پرداختند و حال اين که شرکت هاي برنده مناقصه نصب رايگان کولر و پکيج ها را به عنوان هديه و در صورت ثبت نام همه اعضا ميسر دانسته بود. در ادامه راه و با اجراي هدفمندي يارانه ها، قيمت ها دچار فراز و نشيب شد و در نهايت اين شرکت ها پذيرفتند با بهاي قبلي، کولر و پکيج را در اختيار قرار دهند اما از نصب رايگان خودداري کردند.

ترحمي گفت: اين قرارداد بايد لغو مي شد يا اين که تنها بخش تامين تجهيزات آن محقق مي شد. در نهايت کولر و پکيج براي اعضاي تعاوني يک ميليون و يکصد هزار تومان تمام شد به جاي اين که آنها مجبور شوند قيمت روز يعني بيش از دو ميليون و 200 هزار تومان را پرداخت کنند.

** لپويي، انتخاب اشتباه

گذشته از مشکلات فني و نحوه ساخت و ساز واحدهاي مسکن مهر در لپويي، اين واحدها با مشکلي به نام موقعيت يابي روبرو هستند.

از آن جمله، فرماندار وقت شيراز ارديبهشت ماه 93 گفت: انتخاب شهر لپويي براي اجراي طرح مسکن مهر در حاشيه کلانشهر شيراز تصميمي نادرست و اشتباه بوده است.

مصطفي اميري در بازديد از شهر لپويي و شهرک مهر امام رضا (ع) در مجاورت آن افزود: انتخاب اين نقطه براي مسکن مهر مناسب نبود و مشکلاتي را براي مردم اين شهر ايجاد کرده است و حال اين که مي توانستند با انتخاب نقاطي در شهر شيراز ، جمعيت متقاضيان مسکن مهر را پخش کنند.

فرماندار شيراز بيان کرد: هنوز زيرساخت هاي اين طرح از جمله مدرسه و فاضلاب فراهم نشده است که اگر همين امروز هم در اين راستا کارها را آغاز کنند نمي توانند آن را در موعد مقرر به پايان برسانند.

امام جمعه شهر لپويي بخش زرقان شيراز نيز دراين باره گفت: اين شهر مشکلات عديده اي دارد و مسوولان بايد براي رفع اين مشکلات و جبران عقب ماندگي ها اهتمام جدي به عمل آورند.

حجت الاسلام هادي ابراهيمي افزود: در آينده نزديک با واگذاري واحدهاي مسکوني مسکن مهر امام رضا(ع) در شهر لپويي خيل عظيمي از مردم دراين شهر اسکان پيدا مي کنند و اين در حالي است که هنوز زيرساخت هاي لازم از جمله آب ، برق و گاز پروژه به طور کامل فراهم نشده است.

** عزم ملي براي حل مشکل مسکن مهر لپويي

بخشدار زرقان شيراز نيز دي ماه 93 در اين باره گفته است: مشکلات طرح مسکن مهر امام رضا (ع) در شهر لپويي زرقان مربوط به زيرساخت هاست و فقط از طريق يک عزم ملي و مديريت جهادي قابل حل است.

محمد تنگستاني نژاد در جلسه شوراي اداري بخش زرقان افزود: اينکه بعضي از مسوولان در مواجهه با مشکلات تقصير را به گردن طرف ديگري بيندازند مشکلي از مردم حل نمي کند.

وي اظهار کرد: مشکلات مربوط به اين پروژه که عموما مربوط به ضعف مديريت هاي قبلي است هرچه هست در زمان حاضر متوجه مردم شده و در اين خصوص بايد چاره اي اساسي انديشيده شود.

نگاهي به دغدغه هاي مالکان واحدهاي مسکن مهر مجتمع فرهنگيان لپويي مي تواند چراغ روشنگري باشد براي سازندگان و متوليان ديگر پروژه هاي مسکن مهر اين منطقه که آپارتمان هاي تحويلي در آينده را با کمترين نقص به مردم تحويل دهند تا بلکه مِهر اين خدمت بر دل مردم بنشيند.

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/2599/مسکن-مِهر-لپويي-فارس-مِهري-که-به-دل-مردم-ننشست
بستن   چاپ